Nejste přihlášen/a.
Prosím nevite někdo o lečiteli,lečitelce s ,kterou máte dobré zkušenosti. Děkuji
6x
Dobrý den, na zdravotní obtíže se klidně zeptejte zde (třeba jako nepřihlášená a pod jiným nickem) a bude Vám porazeno - tady se diagnostikuje i ordinuje běžně (přes internet, na dálku, bez vyšetření, odhadem i možná někdy přesně). Výsledek bude asi stejný, jako se živým léčitelem, ale ušetříte si cestu a peníze. Zdravím!
3x
Osobně bych k žádnému šarlatánovi nešel.
Hlavně jestli jste byla včas u lékaře a brala včas antibiotika. Pokud ne - bolesti trvají dlouho a mohou se vracet. Taky bych si nechala udělat kontrolní odběr krve. A nehledat v tomto případě léčitele.
Na bolesti kloubů mi nejvíce pomohla houba z Číny Housenice červená. Měl jsem stálé bolesti v kloubech různě se náhle vyskytující.
Ráno piji čaj z této houby. Houbu rozmixuji v drtiči. A dám trochu na dno hrníčku. Zaliji vřelou vodou a jak je to vlažné vypiji i se spodkem s tou houbou. Jiná možnost je dát houbu do polévky v Asii ji dávají místo těstovin. Nejúčinější je dát těsně před koncem varu. Potom již nevařit. Pít čaj minimálně měsíc. Je to zázrak a také pomáhá zlepšuje imunitu
Ja měla na mysli lečitel typu pan Paseka a jiní. Moje duvěra k lekařum je na bodu 0. Když vidim jak do lidi cpou statiny a co z toho ty lidi pak mají,je mi moc smutno.
klotylda - rozumím. Normální člověk vystuduje a stane se z něho najednou nafoukaný lékař (který si myslí, že je poradce či pomocník Boha), což mně také vadí (+ zřejmě nadměrné zisky firem vyrábějící léky). Jenže, návštěva lékaře je stále lepší varianta, než se svěřit samozvanému šamanovi. Takže, jestli nejste v situaci, kdy se "tonoucí stébla chytá", tak zkuste najít lepšího lékaře, než někoho, kdo léčí např. tak, že zakáže dlouhodobě vysadit cukr (a potom už je pozdě).
S tím cukrem jsem to nějak popletl - myšleno zakázat tělu příjem cukru s vidinou, že se člověk takto léčí nebo dokonce vyléčí.
0x
Na léčitele se, dobře vám radím, vykašlete a to ihned.
Léčitel je šarlatán, který nemá adekvátní lékařské vzdělání. Sice vám vůbec nepomůže, ale aspoň za to vysolíte ranec peněz.
Jako bonus nemáte nárok na žádnou reklamaci ani odškodné v případě, že vám šarlatán poradí špatně (což je jeho hlavním zájmem, nějak už z vás ty peníze vyklepat musí), kvůli čemu oddálíte a zanedbáte vhodnou léčbu. Tu stanovuje právě lékař díky adekvátnímu vzdělání, a hlavně za své rady a péči NESE ODPOVĚDNOST.
Podrobně o tom, co váš čeká a nemine, se dočtete zde: sisyfos.cz/...
Spousty naivních smutných obětí šarlatánů a podobných kriminálníků už ani není mezi námi. Ve vlastním zájmu se určitě nesnažte stát jednou z těchto smutných obětí.
Odpovědnost... znáte někoho, kdo něco vysoudil na lékařích?
Sisyfos? Jako vtip dobrý. Skepticismus není vědecká metoda - skeptik zná výsledek pokusu předem.
Mnohem veselejší je stát se obětí nekompetentních lékařů (jako moje matka) nebo farmafiánů.
Tak abych to ujasnil, já jsem psal ze svých znalostí a zkušeností. Psal jsem, abych Vás nasměroval správně a odklonil Vás od prašivých šarlatánů, kteří si na Vás už brousí zoubky.
Holt snad si na mně vzpomenete, až sice vysolíte ranec, ale ve skutečnosti Vám nikdo nepomůže a pouze Vás zneužije. Věřte, že dojde na moje slova, protože tito šarlatáni/mafiáni to jinak nedělají.
Hezký den a více rozumu.
0x
Někteří lidé se obracejí na léčitele jako na první volbu, jiní jako na poslední. Ty druhé chápu. Zkušenost je zkušenost. Ale pokud někdo ztratí důvěru v medicínu, důvěra v léčitele může zafungovat jako placebo. (Samozřejmě, varování před nebezpečnými metodami je namístě.)
citace od mé kamarádky MUDry:
Živě si pamatuji na přednášku jednoho renomovaného českého psychiatra, která zazněla na světové konferenci praktických lékařů v Praze. Týkala se právě tématu placeba a pan profesor několikatisícovému publiku lékařů sdělil toto:
Představte si - když bylo při léčbě bolesti podáváno placebo, o kterém bylo pacientovi řečeno, že je lékem proti bolesti, jeho účinek byl větší, než když mu byl podáván lék proti bolesti, ale pacient o tom nevěděl! Čili se opět potvrzuje staré známé rčení "Věř a víra tvá tě uzdraví". Což může být pro nás jakožto analytické, objektivní, vědecké človíčky dosti znepokojující fakt! Ovšem jen nám to ilustruje skutečnost, že člověk zdaleka není jen mechanickým strojem, není jen pytlem orgánů a chemikálií, ale že existuje mnohem více a mnohem jemnějších složek osobnosti - naše inteligence, mysl, naděje, víra... A to vše se navzájem velmi významně ovlivňuje. Vlastně by nás to ani nemělo překvapovat a měli bychom s tím počítat a umět s tím pracovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.