Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo povidel meruňku

Od: fra

Mám těsto na kynutí a teď mě napadlo, co tak dát místo povidel dovntř buchet celou meruňku.Buchty jsou pro porozumnění, naplněné uzavřené kousky těsta jeden vedle sebe naskládané v pekáči, nahoře jen pomašlované vejcem.např. buchty NEJSOU na Moravě kulaté koláče, třené bábovky, lístková šátečky apod. sladké pečivo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za mě proč ne? :) Co to udělá nevím. Jak to bude chutnat taky ne. Ale osobně jsem typ zkoumavý a nebál bych se to vyzkoušet. Přinejmenším zjistíte, že to nebylo ono :) Tipuju ale, že špatné to být nemusí.

A jestli to vyzkoušíte, dejte prosím info, jaké to bylo*mnam*

hodnocení

3x

Předpokládám, že ty meruňky budou vypeckované. Já bych do každé místo pecky dala kousek marcipánu, nebo alespoň trošku cukru. Ony totiž tepelnou úpravou získají troch ostřejší a víc nakyslou chuť. Já bych se, být vámi, toho vůbec nebála, plním kynuté těsto tvarohem, povidly, marmeládou, mákem, ořechy i libovolným ovocem a to jak čerstvým, tak i mraženým nebo kompotovaným. Ale trochu toho cukru bych přidala určitě.

hodnocení

2x

Celou meruňku? Včetně pecky? To si rozmyslete ...

Místo pecky dejte vhodnou sladkou vložku - jak píše @zmatenka.

hodnocení

2x
Ocukroval bych je, popř. i trochu pokapal citrónem. Povidlo je koncentrovaná chuť a sladkost, oproti tomu zavařená meruňka je jen nevýrazej mokrej kydanec, ze kterýho po vypečení moc nezbyde. ;)

hodnocení

2x

Já radši buchty s meruňkami než povidla. Těsto, tvaroch, meruňka - ideál. Meruňka musí být zralá, jinak je to jak ocet. Přisladit trochu dovnitř můžete. Jestli necháte pecku, upozorněte před konzumenty, ať si nevylomí zub.

km
hodnocení

0x
bude to moc kysele. leda nasypat na merunku cukr a nesetrit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]