Nejste přihlášen/a.
Mám těsto na kynutí a teď mě napadlo, co tak dát místo povidel dovntř buchet celou meruňku.Buchty jsou pro porozumnění, naplněné uzavřené kousky těsta jeden vedle sebe naskládané v pekáči, nahoře jen pomašlované vejcem.např. buchty NEJSOU na Moravě kulaté koláče, třené bábovky, lístková šátečky apod. sladké pečivo.
4x
Naposled minulý týden jsem pekla buchty, plnila jsem zmraženými půlkami švestek, potřebuji už místo v mrazáku. Malilinko vytekly, ale nám to nevadí. S meruňkami by taky byly dobré, ale asi ne s kompotovanými, ty jsou už moc měkké a vodnaté.
Inžinýrko, škoda, že bydlím tak moc daleko. Chovám se úplně stejně, jako Pavlovovi psi. Jdu si pro utěrku na klávesnici!
Jaga.
Ty jsou úplně akorát, ani málo, ani moc - prostě to bude "nebe v hubě."
3x
Předpokládám, že ty meruňky budou vypeckované. Já bych do každé místo pecky dala kousek marcipánu, nebo alespoň trošku cukru. Ony totiž tepelnou úpravou získají troch ostřejší a víc nakyslou chuť. Já bych se, být vámi, toho vůbec nebála, plním kynuté těsto tvarohem, povidly, marmeládou, mákem, ořechy i libovolným ovocem a to jak čerstvým, tak i mraženým nebo kompotovaným. Ale trochu toho cukru bych přidala určitě.
2x
Celou meruňku? Včetně pecky? To si rozmyslete ...
Místo pecky dejte vhodnou sladkou vložku - jak píše @zmatenka.
2x
1x
Ráda dělám kynuté plněné buchty "honzovky." S povidly, tvarohem, ale nejlepší jsou se švestkami. Mám je zamražené, půlené, mražené jednotlivě na tácu a pak sesypané do krabiček. Tak se neslepí. Na čtverec buchty dám trochu cukru krupice, ovoce a špetku skořice navrch. Potírám rozpuštěným máslem.
Meruňky bych dala stejně, i ten cukr a skořici. Ale ne celou, raději půlené, bez pecek. Líp se na to těsto srovnají, než obalovat těstem celou kouli. Půlené dávám i do ovocných knedlíků z tvarohového těsta.
Vaše buchta by mi nevadila, sní se leccos, hlavně, je-li chuťově dobrá. Ovoce a slazený tvaroh je dobrá volba. Připadá mi jen příliš vysoká, chtělo to asi dát na větší plech, dost nakynula. Jaga.
doplněno 03.06.26 08:01:
Navíc, když se něco při vaření dokonale nepovedlo, manžel vždycky říkával: "Tak to sníme potmě. Dobré to bude, ale nebudeme to vidět."![]()
Tož! Zas až takový průšvih to není. Nevidím moc buchtu, ale když je načechraná, chybí akorát nahoře posýpka z másla. Na fotce s rebarborou, s jahodami a s nutelou.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.