Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jemné nedrazdive neparfemovane mýdlo

Od: aja1946®

Mám si zítra sundat obvaz z čela, poradne ránu bez stehu omýt, namazat Betadinem a zalepit. V lékárně mýdla nemají a u nás v DM i Tete jsou naprosto neschopno. Radily mi hrozně věci

Možná nějaká maminka by znala nějaké takové pro citlivé mimino. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já bych to omyla jen vodou, pro klid duše převařenou vychlazenou a tamponem. Jestli máte tekuté Betadine, tak jeho slabým roztokem. Mýdlo používám na odřená kolena se špínou . Na čele snad škváru nemáte.

Betadine ne - to je jodová žlutá tinktura. Peroxidem vodíku.

oliva

Toto nabizi drogerie DM:

dm.cz/...
Ja bych volila to prvni nebo druhe.

ltz
hodnocení

2x
Moc se toho radši ještě nedotýkejte, umyjte to napoprvé sprchou bez mýdla. Ať pak čelo samo oschne a namazat tím Betadinem na tamponku a zalepit.
hodnocení

Omyto vodou a ten Betadin.mast jsem dala znovu na doporučení lékaře.

hodnocení

2x

Většinu života, pro celou rodinu, pro sebe i pro psa mám nejraději kostku antibakteriálního mýdla Potex.

hodnocení

Já taky, kožní to nedoporučoval, použila jsem a v pohodě.

oliva
hodnocení

1x

Na vasem miste bych to omyla jen vodou.
K dotazu: existuji antibakteriealni mydla pro lekare (Arztseife)
zbozi.cz/...

hodnocení

1x
Na vymývanie rán pri preväzoch dostať v lekárňach k tomu určené roztoky. Napr. Prontosan Wound Irrigation.
Vzhľadom k času, majú ho napr. na Rohlik.cz. Prípadne z Alza má skladom roztok ActiMaris Sensitiv. Následne by stálo za zváženie to ešte vymyť peroxidom.
Ak je to ale nekomplikovaná rana, snáď stačí aj čistá voda. Ak je chlorovaná “mestská”, nebál by som sa to vycákať v sprche. Ak je z domácej studne, zvážil by som pre kľud Vašej duše prevarenie.

fram
hodnocení

0x

Zakladatelem italské společnosti vyrábějící luxusní přírodní mýdla je pan Dante Nesti. Přírodní mýdlo (1), k osobnímu odběru kamenný obchod (2):

(1) hebe.com/...

(2) zahradnictvi-chladek.cz/...

doplněno 11.04.26 15:05:

Mýdlo je - naprosto nebesky a relaxačně - parfemované .

hodnocení

0x

Peroxid vodíku ... (3,5 %) ...

Jinak všechna mýdla jsou parfémovaná. Také mýdlo s jelenem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]