Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouchání v hlavě

Od: honza111®

Dobrý den.

Je mi 85 let a v nepravidelných intervalech slyším v hlavě jakési nepravidelné "bouchání".

Během dne, když sedím a jsem v klidu, tak slyším "buch...buch,buch,buch" a třeba za 5 minut znovu, ale v jiném sledu bouchnutí. pak se to několik hodin neozve. Jindy je to častěji.

Neodpovídá to srdečnímu tepu ani nějakému pohybu těla, v noci se to neděje.

Nevnímám, že bych to slyšel ušima z levé či z pravé strany, lidé kolem to neslyší.

Prosím, nesetkal jste se s tím někdo? Děkuji předem za každou informaci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to forma Tinnitu - poškození sluchu z minulých let (třeba dlouhodobá práce v rušném prostředí) nebo problémy zdravotní - krevní tlak, atd.

Lékař může probrat možnosti, ale moc toho teda nepomáhá. Moje prababička pracovala ve šroubárnách dlouhá desetiletí - od 90ti let měla tyto problémy - vracel se jí zvuk dílny.

Tinnitus v určité formě mám já - prášky jsem bral asi 3 roky. Pak mi doktor v zástupu paní doktorky řekl - no a pomáhá vám to? Zkusil jste být bez léků? ... a světe div se - je to už půl roku úplně stejné i bez prášků.

hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Naše babička /85 /si stěžovala na sousedy, že v noci perou, ale bylo to u ní v hlavě, žádná pračka. Nějaký čas brala bylinné kapky Korolen, co upravuje cévní problémy. Při dlouhodobých potížích se bere jen pár kapek denně, čili poloviční dávky aspoň tři týdny. Stejně tak dlouhodobě Venarin z jader citrusů ap. přispívá ke zlepšení prokrvení vnitřního a středního ucha. Úplně vyléčit, to sotva, ale zkusit zmírnit by se to takto dalo.

hodnocení

Moc děkuju za doporučení přípravků.

hodnocení

Moc děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]