Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zachovat ke kamarádovi?

Od: pav4

Ahoj, chtěla bych znát názor od jiných, tak jsem si řekla, že zkusím napsat a poradit se zde. V zaměstnání jsem se spřátelila s jedním kolegou. Rozuměli jsme si a i když dostal lepší pracovní nabídku a odešel jinam, tak jsme spolu zůstali v kontaktu. Občas chodíme spolu ven. Mezi námi je větší věkový rozdíl. Ke mě i k ostatním se choval mile, pomáhal, poradil. Jenže před nějakou dobou jsem se dozvěděla od kamarádky, která ho zná od dětství, že dříve to byl sígr. Nadělal dluhy, byl ve vězení apod. Byla jsem z toho vykolejená. Já jsem ho celou dobu měla za hodného, pracovitého, pomáhajícího člověka a pak přišla velká rána, když jsem se dozvěděla jeho minulost. Nevím jak se k tomu postavit. Jsou lidi, kteří byli dříve darebáci, ale časem se změnili. Nevím jestli je to i jeho případ. Na jednu stranu bych se ho na to chtěla zeptat, ale na druhou se bojím, co když se prostě změnil? Co když za těmi všemi chybami udělal tlustou čáru a začal znovu a poctivě? Bojím se, že když se ho na to zeptám, tak mu ublížím tím, že začnu vytahovat černou minulost. Poraďte mi prosím, co mám v této situaci dělat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bojet
hodnocení

2x
Každý někdy udělal v minulosti chybu a každej byl mládej.Jestli si dal život jak se říká do kupy, chová se slušně, nelítá v problémech a seká latinu,tak bych se přátelil dál.Nevidin v tom problém.Uvidíte časem sám,jestli to má cenu se kamarádit a určitě někde u piva se vám svěří sám,jak to dříve měl,když budete rozebírat různé témata a uděláte si obrázek o tom,co se stalo

ltz
hodnocení

2x
Může to být i jeho případ. V mládí hajzlik a pak se napravil. Došlo mu, že tak to dál nejde.. Může to potvrdit i to, že pracuje a po dobu, kdy spolu kamarádite jste na něm nic negativního nezpozorovala. Třeba, že by chtěl půjčit peníze. Spiš naopak, choval se slušně i k ostatnim. Byt vámi tak se ho na jeho minulost neptejte, pokud se sám nezmíní. Chová se k vám slušně, tak nemáte moc důvod to zjišťovat. Jinak je ale asi dobře, že to víte. Tedy pokud je to pravda, co kamarádka o něm řekla. A kdoví, jak to všechno bylo.

hodnocení

2x

Proč to chcete vědět? Počítáte s ním jako s partnerem? Jestli ne a chcete aby váš vztah zůstal na stejné úrovni jako teď, tak to neřešte. Jen s tím počítejte a dejte pozor na peněženku i na tělo.

hodnocení

2x

Nevím, jak dalece s ním počítáte pro vážný vztah.

Ale já bych se ho na to slušně zeptala. Pokud uvažujete o společném vztahu, měla byste vědět všechno.

Je možné ale, že kamarádka Vám ho závidí, nepřeje a že si dost vymyslela, nebo aspoň přikreslila, že na něj nasazuje psí hlavu. Tak se ho zeptejte a budete mít jasno. Není to nic špatného.

Znala jsem také jednoho velkého darebu, vybouřil se, oženil se, založil firmu a je z něj dneska prima chlap, který si váží své rodiny i své práce. Každý z nás se může změnit, k lepšímu i k horšímu. A budete mezi sebou mít jasno. Jaga.

liska5
hodnocení

2x

Taky bych se ho na jeho minulost neptala. Tím přiznáte, že řešíte jeho problémy s jinými lidmi. Pokud budete dál kamarádi, sám možná začne. Za takovou minulost se možná stydí, a proč si to u Vás má pokazit? Buďte ráda, že víte a buďte opatrná.

mate59
hodnocení

1x

Asi došel v base k rozumu a žije řádně.Nevím jak jste si blízcí,ale klidně se ho na to zeptejte.Možná se otevře a poví vám co to bylo,nebo poví, že se o tom nechce bavit.Každý v živote udělá krok vedle nebo z mladícké nerozvážnosti se poučí nebo vyroste.

hodnocení

0x

To se neví, záleží jestli se minulostí vypořádal a nebo z ní "těží dodnes"

A taky jak je problém velký,. Někde se člověk i kvůli protějšku odkáže změnit (pretty woMAN), ale někde i kdyby sebevíc chtěl, tak břemeno minulosti nepřetočí (nebo za nějakou rozumnou dobu)

hodnocení

0x

Ahoj. Osobně bych se na to neptal. Informaci od známé bych bral na vědomí a byl rád za vztah, který se známým mám. Pokud bude chtít a bude k tomu někdy příležitost, zmíní se sám. Může to pro něj být složitá a citlivá minulost ke které se nechce vracet. A otázkou bych mohl riskovat, že současný vztah skončí. Pokud bych chtěl aby pokračoval, nechtěl bych jej tímto narušovat.

kap
hodnocení

0x

"od kamarádky, která ho zná od dětství, že dříve to byl sígr" :))

třeba si vás kamarádka testuje, jak rychle to vykecáte anebo vás jenom rozeštvat, já nechápu proč to řešíte jestli ho chcete zaměstná tak si vyžádejte výpis z rejstříku trestů A jestli s ním chcete do postele tak Je přece nejvíc vzrušující takový badboy nebo ne?

Ostatně, můžete se ptát kamarádky, když je tak moc informovaná... A kdo neměl v mládí aspoň trojku z chování tak není žádnej chad :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]