Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik sníte čokolády?

Od: boneyb
Ahoj, chci se zeptat hlavně žen (ale nejen), kolik jste schopné sníst najednou čokolády a kolik jí sníte třeba za týden?
Ptám se protože nevím, co jiné ženy, ale myslím, že už jí jím opravdu hodně... A mluvím jen o mléčné čokoládě, hlavně Milkách apod. V posledních letech jsem se rozhodla dopřávat si a na posezení teď nemám problém sníst dvě 300 gramové, takže vlastně 6 tabulek. Většinou sním míň, brzdím se... ale zas takovou vůli nemám, takže v běžné dny celkem normálně 3 - 6 tabulek spořádám. Je to návykové, jak začnu, těžko se přestává... Už jsem víckrát snědla za den i 10 a jednou jsem zkusila se vůbec neomezovat, řídit se jen chutí a zvládla jsem za den 16... Jako já čokoládu prostě miluju... I když vim, že to asi neni ideální. Ale dopady na sobě zatím tolik nepozoruju, podle doktorů jsem zdravá, ačkoli jsem samozřejmě v posledních letech celkem přibrala... (i kromě čokolády ráda jím a rada chodím do restaurací, takže...) Bývala jsem vyžle, teď mám bříško, pořadné nohy, zadek, dekolt... Klukům se to často líbí, jen menšina má občas nějaké kecy o špecích a o fitku, ale těm dávam košem...
Zkrákta, vím, že jsem asi trochu zavislá, ale miluju to, možná jako má někdo kouření... a zajímalo by mě, jestli jsou i jiné milovnice čokolády, které jí sní tolik nebo i víc nebo aspoň taky hodně. Mám kamaradky, které tabulku nebo 2 za den sní, ale k mé spotřebě mají zřejmě daleko...
Díky za odpovědi.

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

5x

Jako školák jsem jednu dobu miloval Snickers. Minimálně 4x do týdne jsem si kupoval tyčinku. Dnes mám spotřebu čokolády nula. Střeva to prostě nevezmou.

O klucích, co mají rády tlusté koule bych si tolik nefandil. Tlustá holka se vlétě potí, smrdí tam dole a většinou by akorát jedla a ležela v pelechu.

Takže výlet na hory, na kolo, na nějaké adrenalin zážitky třeba zipline a nebo pěší turistiku pod stan z báglem, tak je naprosto vše vyloučeno.

Ale asi přibejvá stejně neaktivních kluků a pak tloustnou ve vztahu spolu a sedí jim to.

Za mě jsem rád, že nemám partnerku kouli. Nikdy víc. ;)

Mimochodem až se vyžereš do obřích rozměrů, tak tě nevezmou na CT či MRI, nebudeš mít výběr v oblečení a zavazovat boty ti bude partner :). Takže bych nejel na rekord kolik se dá toho či onoho sežrat.

Čokoláda je chuťovka. To se nejí po kilech na hlad jak brambory.

doplněno 24.03.26 12:38:

Jinak v Milce je čokolády velmi málo. Hlavní složkou je cukr, lískooříšková pasta, sušina mléka a rostliné tuky. Čokoládová sušina je tam zastoupena spíše na závěrečné obarvení a ovonění chutí čokolády.

Takže vpodstatě jíte kostky cukru a rostliný tuk. Proto se na tom nabíraj kg raketově.

mudrsova
hodnocení

4x
Nevěřím, dejte fotku zásob cokolad co máte ted doma...

id
hodnocení

4x
Do roka asi 2 čokolády, ale hořké.
I jako ženské se mi zvedá kufr z mladých bachratých jedinců. Nejhorší je na ně pohled v plavkách.
km
co z mladych, ale ze starych, to je jeste horsi!
id
Stará prostornější dáma si nevezme bikiny, kde při pohledu ze zadu máte pocit, že je nahá. Bikiny jsou ukryty mezi faldy sádla. Mladé tlušťošky tohle neřeší a nosí se jak pávice.
bear

Přímo nablití je, když si na tu tlustou prdel dá legíny.

km

vždyť se na ně koukat nemusíte. další věcí je, že sama vyniknete jako krasavice, tak to berte pozitivně.

hodnocení

3x

Cekal sem, ze napises tak jednu tabulku tydne... coz u kondenzovaneho cukru typu mlecna Milka je i tak vic nez hodne.
A ty rovnou nekolik denne...
Zadelavas si na poradny problem.
Telo vydrzi hodne a pomerne dlouho, ale ono se to nascita a jednou si budes nadavat. V zadnem pripade naopak.

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, to už je těžký úlet a navíc jak padlo, Milka už je pěkný šunt. Co Mondelez schvatí, to už nikdy normální nebude.
Budete mít patrně brzo problém s cukrem v krvi, nadváhou a navíc i na velké potřebě. *hi*

hodnocení

2x

Obchod to řeší za vás. "Tabulka čokolády" dříve byla 100g, pak 90g a nyní 80g.

Tabulky XXL velikosti 300 g jsou výjímka.

Milka není čokoláda, stejně tak jako není čokoláda Studentská směs - to jsou oříšky a ovoce s tenkou vrstvou hnědé polevy.

km
z hlediska potravinářských pravidel je Milka čokoláda

hodnocení

1x

"Klukům se to často líbí,..." *sok*

...a na to jste přišla Vy sama, nebo jste to čela někde v "blesku"? Snad ani neznám chlapa, který by toužil chodit s hroudou sádla. To už je možná větší zájem o anorekričky, chrastící kostma, i když to také není zrovna ideál.

2024

No...co tak pozoruji kolem sebe, tak svět se opravdu mění.

Občas potkávám i poměrně sportovní typy kluků, co se za ruku vedou s jak to slušně říct...s "koulí" o hmotnosti 100kg+ a výšce 1,50m. Nerozumím tomu, nechápu to...ale i to kolem mne chodí.

bear

Koule je snadný úlovek. Je vůbec ráda, že se o ni někdo zajímá.

Chodící kostry se mi fakt nelíbí.

Přijde mi, že pokud vezmu dvě ženy, které mají stejnou váhovou odchylku od ideálu, tak pohlednější bude ta tlustší.

Problém je pokud to postoupí dost daleko, tak živá zbyde jen jedna, jenže ta je často ochotná tu hranici překročit i několikrát.

A jako hezký vzhled je hezký, ale na ženě to zdaleka není to nejdůležitější. Na muži take ne.

hodnocení

1x

To není žádná čokoláda, ale kýbl cukru. A ono se to vrátí dřív nebo později. Když už výjimečně čokoládu, tak nějakou kvalitní a ne tuto parodii na čokoládu od Milky.

hodnocení

0x

Když mám blbé trávení jednu kostičku (10 gramů) hořké čokolády 90 %. Když mám v pohodě trávení tak 2 kostičky (maximálně) nějaké sladké za den. Nechápu, jak někdo může jíst čokoládu jako by to byly brambory, rýže nebo maso. Čokoláda je ultrazpracovaná skladkost, která se jí velmi zřídka a velmi střídmě.

hodnocení

0x

Tady si zas někdo zhodně vymýšlí, tolik peněz za hnusnou čokoládu- to bych chtěla vidět.No hlavně,že se klukům líbíte- uffff. Jen to čtu a obrací se mi žaludek/z toho množství a ještě k tomu mléčné-fujky./

hodnocení

0x

Čokolády jsem do loňského roku snědl hodně, a to je pro mne jedna velká tabulka za týden.

Teď už se musím omezovat, protože nechci být jako prase vykrmené na porážku.

Můžeš zkusit jíst malé čtverečky čokolády a přikusovat k tomu rohlík nebo něco jiného na zasycení. Ale rozhodně to rychle začni omezovat. Protože pokud se dostaneš s nějakými problémy do nemocnice, tak tam tě čokoládou krmit nebudou a budeš tam mít absťák.

Bylo by asi zajímavé vidět soupis tvojí kompletní stravy za týden. Pokud to cos napsala je pravda a ne jenom výmysl a vytahování se, tak si zaděláváš na problémy.

tj
Mě by třeba hrozně zajímalo, co by se stalo, kdyby z toho přejídání se čokoládou dostala tazatelka cukrovku. To by byl totiž ze dne na den útlum na 0 čokolád/týdně a s výhledem napořád. A nešlo by jen o čokolády, ale o další slazené věci a celkově dost přísnou dietu. Co by dělala pak?
Protože svým počínáním k tomuto scénáři dost reálně směřuje...

ltz
hodnocení

0x
6 nebo i 10 tabulek čokolády denně málokdo zdolá, ale nepatrné výjimky mohou být. Pro zdraví těla se doporučuje denně z jedné tabulky čokolády jen dvě kostičky hořké 90% čokolády. Podle doktorů jste zatím zdravá, při příští kontrole už můžete mít zvýšený cukr, cholesterol nebo ztučnělá játra.
km
a proc ne rovnou 100%?
ltz
Zdraví prospěšná-prý alespoň 90%.
km

ňákej jouda někde něco napsal...

km - protože 100% čokoláda neexistuje *smich*.

bear

@magdon... Jak to, že neexistuje? Má 100% kakaa. Asi je to slisované jako železný prášek feritového jádra u cívek, když píšou 100% kakaa, aby to drželo tvar tabulky :-D :-D

englishteashop.cz/...

km
ano, neexistuje. a ty s extremne vysokym mnozstvim kakaa jsou hnusny. zatim si lidi neuvedomujou, ze vyssi cislo nerovna se kvalitnejsi ani chutnejsi cokolada...
a to mam horkou cokoladu opravdu rad
trtr
No taková 60℅ luxusní. Stačí i Figaro na vaření.

hodnocení

0x

Snažím se sníst denně malý kousek hodně hořké čokolády, aby měla tak 70 % kakaa. Hořká mi vůbec nechutná, ale traduje se, že po takové čokoládě se pomaleji blbne a pomaleji stárne. U mé babičky to fungovalo, dožila se skoro sta let. Jsou ale týdny, kdy se na hořkou nemohu ani podívat. A jednou za půl roku se mi stane, že najednou sním celé malé dárkové balení nějakých mléčných kousků, zpravidla něčím plněných. Tyhle malé krabičky mívám doma, protože se čas od času hodí někomu je darovat jako pozornost. Čokoláda Milka mi v mládí chutnala, ale teď vůbec. Buď se změnily moje chutě, nebo receptura.

tj
hodnocení

0x
Sním tak tabulku mléčné čokolády měsíčně.
Pokud váš příspěvek není fake, zaděláváte si na těžké zdravotní komplikace (nejen spojené s obezitou).

hodnocení

0x

Žádnou. Prostě nic. Jako malá i jako mladá jsem měla ráda čokoládu. Mléčnou, hořká mi nechutnala. Dneska nejím žádnou. Po Vaší otázce jsem vzpomínala, kdy jsem naposledy měla čokoládu. Nevzpomněla jsem si. Je to asi tím, že sladkosti celkově jím minimálně. Ani sušenky, pišingry, zákusky...Důvodem není touha po štíhlosti, ale prostě mi sladké nijak zvlášť nechutná. Jo, takový pěkný plátek masa, pečený, dušený, smažený, nebo na grilu, to je o něčem jiném.

Jsem prostě přes maso. A čokoláda mě nechává chladnou. Stejně tak, jako pivo. Jaga.

doplněno 24.03.26 16:59:

Nechci zacházet do detailů, ale docela by mě zajímal Váš věk, výška a váha. Jméno a příjmení není třeba. *smich* Jaga.

k2
hodnocení

0x

100g coko typu Milka rekneme 50Kc

denne 6*50=300 Kc

mesicne 30*300=9 000 Kc

rocne 12*9000=108 000 Kc

Za 10 let prozerete v cokolade milion.

trtr
a na zdravotním pojištění xxx peněz, pokud tu ještě bude *hi*
pb®
Jojo, vyžrat se je drahé a neekologické. Zhubnout je také drahé, navíc kdo byl jednou tlustý, už to nikdy nebude ono. Buď kvůli vytahané kůži nebo jizvám po jejím odstranění. Asi víme, proč v pořadu Extremní proměny už lidi po operaci nesvlékají do spodního prádla. Jsou sešití jak Frankensteinovo monstrum.

hodnocení

0x

Hele , mám s tím zkušenost. S velkym jedenim i s období bez čokolády. Ale jim pouze "kvalitní čokolády" = bez sádlové náplně uvnitř, a milku ne. Ty nad 400Kč/ až 600 vyjímečně. Prostě jsem si řekl, že tamty jsou hnusný a nebudu je jíst.

Je to hrozně jednoduchý, pokud ty zásoby doma mít nebudeš a nebo aspoň někde na půdě nebo zakopaené v truhle, tak tě to trochu zbrzdí.

Měl jsem období kdy by mi nedělalo jíst skoro celou tabulku (100g) za den, . Na posezení se dá sníst 50g. Ale může to dělat problémy na kůži, hlavně na obličeji.

Teď sním průměrně jednu tabulku za měsíc, a jde spíš o požitek

nov
hodnocení

0x

Tady nám někdo věší bulíky na nos. :-P

trtr
Toto jsem neviděl, ale sníst 300g na posezení či dvoje polomáčené sušenky jo. Taky jsem viděl jíst a pít kebab + colu každý prac. den po dobu cca 2-3 let. Masakr.
Nakonec jsem viděl, jak děcko vypilo za den 2-2.5 Coca coly a snědlo cca 2-3 čokorolády cca 300g kus. *sok*

hodnocení

0x

Jako mladá jsem milovala Nugetu s rohlíkem. Ta byla nejlevnější. Během let jsem se dopracovala k tomu, že když jsem se rozváděla, dokázala jsem zbourat celou velkou čokošku nebo vypít celou plechovku kondenzovaného slazeného mléka. Postupem let jsem na množství ubírala a volila kvalitu. Dnes už čokoládu nemusím vůbec. Mladí mi dovezou čas od času odněkud z venku fakt dobrou. Po čtverčcích ji umlsávám klidně i měsíc.

Na to "závislácké" mlsádní dej moc velký pozor. Jsi jako otrok a čokoška je otrokář. Víš jak těžce se kila shazují? Když dáš nějaký delší a cílenější pohyb, mozek vyloučí hormony štěstí, jako při konzumaci čokošky. A ty budeš krásná, štíhlá a žádoucí.

km

a od kdy byla v čsr/čssr/čr dostupná nugeta?

bear

Od roku 1972 závod Soja Kolín.

Po roce 1989 se začala dovážet konkurence Nutella (původ Itálie)

nov

Nugeta bývala v malém kelímku, buď lískooříšková nebo arašídová.

Jak se jmenovala ta čokoláda, tabulka, byla světle hnědá, maminka říkávala, že je margarínová? Stála 2 kč. Později bývyla se sojovými oříšky.

nov
27.03.26 07:38

Zora?

ben®
babkazov - asi myslíte výrobky čokoládovny Zora. Nugátová, Sójová nebo Arašídova Pochoutka (za Kčs nikoliv za Kč).
google.com/...

Zora nebyla nikdy čokoláda, ale pochoutka, a tedy jiný název, který odkláněl pozornost od toho mizerného složení.

Pochoutky (např. Nugátová, Milánská, Arabská): Tyto výrobky nesměly nést označení "čokoláda", protože neobsahovaly dostatečné množství kakaového másla. Místo něj se používaly levnější rostlinné tuky. Byly levnější (stály cca 4 Kčs) a měly specifickou měkkou konzistenci.

Jo jo jooo, tak se jmenovala. Děkuji. Ted si uvědomuji, proč jsem zapomněla! Vždyť je to už asi 70 let? Tak nějak to bude. *smich2*

liska5

Barila se jmenovala taky taková pseudočokoláda z 60. a 70. let. Myslím, že obsahovala praženou soju.

vernon
25.03.26 22:40
hodnocení

0x
Žádnou...

hodnocení

0x
Denně 2 čtverečky Lindt, někdy i víc.

liska5
hodnocení

0x

Denně většinou dvě pralinky od Lindt. Musí být z kvalitní hořké čokolády. Naposledy čokoládové vajíčko s vaječným likérem uvnitř.

hodnocení

0x

Mně čokoláda nikdy moc nechutnala, tak spíš někdy ochutnám bombonieru, když mi někdo nabídne, nebo dostanu, tak ochutnám. Ale třeba 2 roky vůbec, pak 3 bonbóny. Horší j to se zákusky, tam bych si vybrala, ale nekupuji to, dokonce jsem přestala i péct! Musíme se s manželem držet, abychom netloustli. Jednou založené tukové buňky už nikdy nezmizí, jen mužeme cíleně zhubnout, ale ty potvůrky jen číhají, aby nakynuly. Jestli je pravda, co píšete o Vaší nadměrné konzumaci čokolády, tak postrádáte zdravý rozum. Ničíte si zdraví i život a jestli někdy prohlédnete, už stejně nikdy nebudete mít zdravé a hezké tělo! Je možné, že ani trvalého partnera neseženete a kvůli závislosti na čokoládě si připravíte osud, který nechcete. Nebudete věčně mladá, k té obezitě ještě zestárnete a pravděpodobně i onemocníte. Moje kamarádka byla ještě ve 40 letech překrásná, štíhlá ženská. Pak měla autonehodu a ležela půl roku v nemocnici, kde se přikrmovala dobrůtkami. Vrátila se a měla asi 90 kg, ze kterých se postupně propracovala na 140 kg. Pak začaly klouby, kyčle, berle a nakonec rakovina a smrt. Jedla jen ty prověřené, zdravé věci, samé výživové doplňky, pila jen zdravé čajíčky, ale sladkosti si neodepřela. To jsou pak ty smutné konce. Zkuste čokoládu omezovat postupně na minimum a když pak vydržíte 2 týdny si ji nedat, přestanou i ty chutě na ni. Pokud přestanete jíst sladkosti, po dvou týdnech je tělo přestane vyžadovat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]