Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká mouka na bramborové šulánky s mákem

Původní název otázky: Bramborové šulánky s mákem

Od: id odpovědí: 13 změna:
Zdravím kuchtíky. Dnes jsem měla 2 kamarádky na návštěvě zrovna v době, kdy jsem dodělávala šulánky k večeři. Všichni si pochutnali. A pak nastala debata z jaké mouky vařit šulánky. První kamarádka z hladké, já z polohrubé a druhá z hrubé mouky. Kdo z nás umí vařit? Jak to děláte vy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

4x

Zdravím, u nás doma asi takto: hladká mouka (jíšky a omelety, přísada do chleba a dalamánků), polohrubá (náš "univerzál" - většina buchet a moučníků) a hrubá (veškeré knedlíky, noky a tedy i šulánky). Nebudu nikomu vnocovat svůj názor, ale takto je to většinově od pradávna, alespoň v okolí.

P.S.: Mimo hrubé mouky třeba bramborové knedlíky a i noky vykazují lepší parametry při použití děstské krupice či dokonce krubice hrubé, lze samozřejmě opět použít i u šulánků.

km
s tim ps souhlasim. bramborove knedliky jsou pak krehci. ne jak ty mazlaky z jidelen...
trtr

Jj, čím jemnější přísada, tím větší tuháč a mazlák.*smich*

futra

My dáváme hrubou mouku a trochu krupice (pšeničné)

hodnocení

2x
Není jeden jediný správný recept. Každý vaří podle jeho chuti. Já dávám hrubou. To samé do halušek - hrubá a trochu polo když ve vodě nedrží.

hodnocení

2x

Moje babička mě učila vařit a říkávala: Na to, co se vaří, = hrubá mouka, co se peče nebo smaží, polohrubá, na buchty a jemné pečivo = hladká mouka. Držím se toho a nikdy jsem nebyla zklamaná, i když se mohou vyskytnout výjimky. A teď jsem našla na stránce:

jakvkuchyni.cz/...

Hladká mouka – speciál

00 extra: doporučena pro běžné, jemné až cukrářské pečivo

pečivárenská slabá: vhodné pro výrobu oplatek či sušenek

pekařská speciál: pro výrobu chleba

Polohrubá mouka

konzumní: vhodná k výrobě kynutých knedlíků či hladkých litých těst

výběrová: lze ji využít pro přípravu stejných druhů jídel, je však jemnější a světlejší

Hrubá mouka

Tento druh mouky se v podstatě nepoužívá k pečení, je vhodnější spíše k vaření (knedlíky či noky).

km
hodnocení

0x

vařit umí ten, kdo si poradí i v případě, že nějaká surovina chybí
je jedno, jakou mouku použijete, dle užité mouky se lehce změní konzistence těsta a to je vše
já jsem šulínkoval včera a to tak, že jsem rozstřihl pytlík s již hotovýma šulínkama z obchodu a osmažil je na sádle – kdo z nás umí vařit?... :-D

ps: dejte si to do diskuze, sem to nepatří

id
hodnocení

Dotaz zněl jinak. Opakuji - jaká mouka patří do šulánků z mákem. Pozn. Doma žádná mouka nechybí.
km
no vidite, ze se umite zeptat...
odpoved nedostanete, protoze kazdy to dela jinak, stejbe tak to jidlo kazdy taky nazyva jinak
id

km- jako vždy, prdlajz poradíte, ale pindat musí ke všemu. Prosím, zkuste mě ignorovat jako budu já vás. Děkuji. id

km

1/ jsem snad srozumitelně odpověděl
2/ na co byste chtěla odpověď prosím vás? mouka tam patří taková, jak je kuchař zvyklý nebo jaký nalistujete recept
3/ znáte to, na blbou otázku...

trtr
hodnocení

0x
Varianta A (pracnější):
Varianta B (rychlejší):
no nefungují YouTube shorts, každopádně kolikrát vyhoví i těsto v prášku

id
hodnocení

Děkuji, body jdou rozdány.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]