Nejste přihlášen/a.
Původní název otázky: Bramborové šulánky s mákem
Od: id odpovědí: 13 změna:
Zdravím, u nás doma asi takto: hladká mouka (jíšky a omelety, přísada do chleba a dalamánků), polohrubá (náš "univerzál" - většina buchet a moučníků) a hrubá (veškeré knedlíky, noky a tedy i šulánky). Nebudu nikomu vnocovat svůj názor, ale takto je to většinově od pradávna, alespoň v okolí.
P.S.: Mimo hrubé mouky třeba bramborové knedlíky a i noky vykazují lepší parametry při použití děstské krupice či dokonce krubice hrubé, lze samozřejmě opět použít i u šulánků.
Moje babička mě učila vařit a říkávala: Na to, co se vaří, = hrubá mouka, co se peče nebo smaží, polohrubá, na buchty a jemné pečivo = hladká mouka. Držím se toho a nikdy jsem nebyla zklamaná, i když se mohou vyskytnout výjimky. A teď jsem našla na stránce:
Hladká mouka – speciál
00 extra: doporučena pro běžné, jemné až cukrářské pečivo
pečivárenská slabá: vhodné pro výrobu oplatek či sušenek
pekařská speciál: pro výrobu chleba
Polohrubá mouka
konzumní: vhodná k výrobě kynutých knedlíků či hladkých litých těst
výběrová: lze ji využít pro přípravu stejných druhů jídel, je však jemnější a světlejší
Hrubá mouka
Tento druh mouky se v podstatě nepoužívá k pečení, je vhodnější spíše k vaření (knedlíky či noky).
vařit umí ten, kdo si poradí i v případě, že nějaká surovina chybí
je jedno, jakou mouku použijete, dle užité mouky se lehce změní konzistence těsta a to je vše
já jsem šulínkoval včera a to tak, že jsem rozstřihl pytlík s již hotovýma šulínkama z obchodu a osmažil je na sádle – kdo z nás umí vařit?... ![]()
ps: dejte si to do diskuze, sem to nepatří
km- jako vždy, prdlajz poradíte, ale pindat musí ke všemu. Prosím, zkuste mě ignorovat jako budu já vás. Děkuji. id
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.