Nejste přihlášen/a.
Naši řekli, že by si ji rádi někdy dali, já ji rád zkusím uvařit, ale nevím jak. Máte nějaký osvědčený jednoduchý recept?
Jako příloha bude vařené maso, to je pohoda, to zvládám ![]()
Hrách si nechám namočit přes noc. Uvařím ho do měkka a pak ho rozmixuji na kaši. Osolím, přidám majoránku a česnek. Hotovou kaši pak na talíři posypu osmahnutou cibulkou. ![]()
Přesně, jako to dělá Kapka. Majoránku, česnek, sůl, pepř. Jen s tím rozdílem, že hrách nejprve po uvaření rozšťouchám ručně, přidám trochu mléka a nechám jej za občasného míchnutí vydusit. Pak teprve do toho jdu ponorným mixérem. Solit až nakonec, aby hrách neztrvrdl. Navrch polít vepřovým sádlem s osmaženou cibulkou. K tomu je uzené nejlepší, ale v nouzi stačí i opečená klobása, nebo i ohřátý párek.
Dal jste mi dobrý tip, už dlouho jsem ji neměla. Jaga.
Hrách používám zelený neloupaný a žádné problémy s těmi slupkami nejsou.
Solení luštěnin až po uvaření, je dávno vyvrácený mýtus. Naopak osolenim během vaření, dosáhnete rychlejšího změknutí.
není nad radu zde z poradny. Já než bych šla někam na stránky, tak se ponejprv mrknu sem, tady jsou totiž i jiné doplňující informace
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.