Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlutý půlený hrách - komu jde rozvařit?

Od: dom® odpovědí: 5 změna:

žlutý půlený hrách - jakto že už NEjde rozvařit?

Dříve to šlo a již několikátý rok to nejde: rozvářím už kolikátý den -ale půlky jsou stále tvrdý a voda čirá.

Děkuji předem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je starý hrách. Možná že i několika letý z kdoví odkud, z jakých rezerv. Jinak nezměkne ani v papiňáku! Rozmixovat leda.

//Nebo to může být nějaká nově vyšlechtěná odrůda, nebo třeba i něčím, nějakým herbicidem/chemií ošetřena? Ale to jenom spekuluji.//

V kovbojkách jsem viděla mnohdy, jak si v kotlíku vaří k večeři fazole, a k tomu opékali slaninu. Vždycky jsem si říkala, jak to mohou uvařit. Luštěniny se přece 1 den namáčejí a pak dost dlouho vaří.

Do té doby, než jsem si vypěstovala svoje bílé, barevné fazole i hrách na zahradě.

Celý rok bylo lehké s nimi vařit. Byly za chvilku měkké.

fly

Fazole Pinto byly hlavní volbou kuchařů na cestách. Sušené jsou snadno přenosné a mohly se máčet celý den ve vagónu. Jejich příprava večer, jakmile se posádka usadila na noc, byla poměrně jednoduchá.

Tak tyhle fazole jsou vynikající, ty miluji. Moučnaté byly, krásně se navařily. Jenom jak čtu, že mají být lehce pikantní, tak to jsem nepozorovala.

fly

To je jasné, že měli nějaký takový druh fazolí který se dá. Druhů bylo dost.

hodnocení

0x
Asi zbytečná otázka (když to dříve šlo), ale vaříte v neslané vodě? Solit by se mělo až ke konci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]