Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
občas doma sama nakládám utopence. Jsou v mém okolí velmi oblíbené. Už i sem na Poradnu jsem kdysi dávala na přání ostatních recept. Mám ale jeden problém. Do nálevu se dává i cibule na kolečka. Syrová. Zalévá se chladným nálevem, vše se nechává rozležet asi 7 - 10 dní.
Jenže skoro nikdo nemůže tu cibuli ukousat. Tím nálevem ona nezměkne a starší lidé s tvrdou cibulí mají problém. Většinou vyjíme jen buřty, cibuli vyhodím. Což je škoda.
Proto mě napadlo, nešlo by nějak tu cibuli změkčit? Povařit? Podusit? Je to jen můj nápad, nikdy jsem o tom neslyšela.
Jak byste vylepšili recept, ve kterém by byla syrová neukousatelná cibule? Aby to nebylo na úkor chuti a kvality pokrmu. Děkuji - Jaga.
Nakrájet na velice tenoučké proužky.
Cibuli nemusíte vyhazovat, v krabičce dát do mrazáku a až budete péci maso, vložte ji pod pečeni. Vepřové, kuře, ryba apod. Jde to.
Neporadím, páč neumím vařit. jen vím, že manželka dělá utopence často, ze dvou kil špekáčků. I kámoši si pochutnají. Ale domnívám se, že s cibulí není problém, každý jí ukouše, stejně tak jak na tlačence, u guláše a podobně, Všude kde je syrová cibule, musí být křupnutí v puse.
Nedovedu si představit cibuli rozmixovanou, ale jen proto, že jsem to nikdy nejedl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.