Nejste přihlášen/a.
Do kovových formiček typu bábovičky bych chtěla vyzkoušené těsto, které bych naplnila rumovo ořechovou náplní? Asi jsem "ztratila" recept, ztrácím čas hledáním, či nevidím, ale nikoliv těsto na pracny.Prostě těsto na bábovičky, prosím.
Doplním, že jsem hledala bábovičky a jsou to košíčky, takže před rokem dlouhá to doba, mějte se hezké vánoce
Já do košíčků dávám sušenkové. Téměř se od lineckého neliší.
200 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla nebo Hery, 1 žloutek. Zpracujeme rychle mouku, cukr a tuk na drobenku, přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto. Tuk by měl být studený a měl by se do těsta nastrouhat, já to krájím nožem. Nechám odležet nejmíň den. Toto množství mi stačilo na 60 malých košíčků. Peču asi na 180°C do té doby, než začnou růžovět okraje. Nechám chvilku vychladnout a vyklápím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.