Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzená rolka v síťce

Od: autunno odpovědí: 10 změna:

Mám vařit uzenou rolku koupenou ve špagátové síťi, má se to odstranit před vařením nebo se rozpadne bez ní. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Určitě vařit s provázkem. Ten odstraníte až po uvaření a rolku nakrájíte na kolečka.

Já ostrým nožem řezu i ze síťkou.
Někdy odstraním hned, někdy až při jídle na talíři.*smich*

Dobře, i toto jde, když se v tom chcete na talíři pitvat. Z gastronomického hlediska je toto ale neprofesionální.

Nojo když,já jsem takový gastronomický nekulturní barbar.
Vždyť i pečené kuře jim rukama.*smich*

No jo , někdo zapomíná, že urce jsou příbor králů!

A jen tak mimo toto NEVAŘÍME ale PEČEME o s mou síťkou-po akrájení pak se kousky lehce odstraní. A pokud ne ale projdou-li krkem,pak i tím zaqdním koncem také! Je to z potravinářského materiálu. mnohdy se jedí i hrší věci než kousek sítky na rolce!

@juraja - podle etikety kuře /třeba pečené stehýnko/ v restauraci jíme zásadně příborem, i když to svádí.

Je pravda, že jsme se v roce 1974 učili, že kuřátko takto lze, ale doba se změnila a nyní na veřejnosti již nee.

Jestli takto baštíte kuře doma, tak popřeji jenom dobrou chuť i já si na něm doma takto pochutnám.

Studený smažený kapr mi druhý den po vánocích skončí v ruce zrovna tak. *mnam*

@diesel - vařit nebo péci podle zvyku a chutě. Osobně vařím. Pečené je pro mě již těžké do žaludku.

hodnocení

2x

Jako ono je to asi jedno - protože tak či tak bude odpad celkem velký. Uvařená síťka ničemu nevadí a oloupete to jako vařené vajíčko. ALE záleží na účelu zpracování potraviny, jde to i ořezat (neotrhával bych, ale bral ostrým nožem jako oloupání jablka...)

Ořezat - oloupat? Nemá ta síťka větší oka, která se podeberou a ostrým nožíkem lehce přeříznou. Maso není potřeba ořezávat, za mě odpad nebude žádný.

autunno
hodnocení

Vřela mi voda v hrnci, tak jsem nečekala na rady,hodila bez sítky, hlásím dobrou mňamku, bez ztráty, byl to kvalitní kousek, žádný ořez.Ale mám chuť zítra udělat kroupovou polévku s česnekem, majoránkou, ale nemá se jíst ten vývar = karcinogenní benzopyren je obsažen .

hodnocení

2x
My před tepelnou úpravou síťku odstraňujeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]