Nejste přihlášen/a.
Člen rodiny vyhodil omylem část univerzálního mlýnku č.5, vrtá mi v hlavě, co kdybych to rozdrtila v mlýnku na kávová zrna?Nalámat ořechy na dílky max.1/4 tky velikosti zrn kávy. Šlo by to, odpovídejte prosím i muži, jestli by to motorek utáhnul.
Zdravím, asi takto. V mlýnku na kávu jsme doma mleli kávu, mák i s cukrem či jen obyčejný cukr na moučku. Ořechy bych se mlýt nebál, jen dát menší kousky a nádobu neplnit více jak na 50 %. Pozor na otáčky, resp. dobu mletí, spíše kratší cykly a vícekrát (u máku došlo ke "spálení"onoho obsahu a mák nebyl dobrý (tuk) -> při kraších cyklech super výsledek. Dejte vědět o výsledku.
Mlýnek byl takovýto (podobná kontrukce):
V mlýnku na kávu melu běžně ořechy lískové i vlašské. A v létě mi krásně nadrtí najemno majoránku. Nikdy se nic zlého nestalo, funguje dobře. Jaga.
Používám mlýnek SENCOR, ten, který uvedl rádce @nonek. Spolehlivý, bez problémů a cenově nebyl nákladný.
To vyhození součástky: dobrá známá byla nedávno jako host na svatbě. Trápily jí spodní umělé zuby, při hostině si je proto nenápadně vložila do ubrousku a dala do kabelky. Doma čistila kabelku, popadla všechny zbytečné papíry tam uložené - a šup do krbu. Chybu zjistila až pozdě. Nyní ji čekají nové. A budou prý stát 8 tisíc. ![]()
máte naprostou pravdu -je to po rodičích-ani jsem nevěděl že je to vzácnost-a co ten už vyrobil strouhanky a zpracoval ořechů -myslel jsem si do teďka že to není problém koupit...dokonce jsme dostali pak ještě jeden ale ten byl hodně starý vzhledem a provedením a nikdo ho nechtěl i když byl funkční... tak se vyhodil...
V pohodě, dřív se v tom mlelo všechno. Jen pokud toho máte víc, tak si hlídejte, že motor mlýnku není moc horký, mlýnky na kafe nebývají dělané na trvalý provoz, mají omezené chlazení..
My ořechy sekáme v sekáčku z Lidlu za pár kaček.
No, abych přiznala, mám z toho docela strach, aby se nespálil motorek, anebo nevyletěla elektrika v domě
Zeptám se jinak, jedná se o tříštivý mlýnek na kávu? Třeba tento ...Pak 100% ANO, běžně drtíme ...A lámat nemusíte...ořechy jsou měkčí než kávová zrna..a sledujte drcení, stačí pár sekund chodu ... Pokud je to mlýnek na kávu s " kameny" , bývá problém, ořechy jsou mastné, lepí se na mlecí kameny ... ale záleží na vašem rozhodnutí
O který typ mlýnku se jedná? výrobce ...?
To je ten starý litinový, po tchýni, ale divné bylo, že za šnekem ke klice byl těsnící vyfrézovaný (parabolický) kroužek, který měl funkci otáčet klikou a mlít.To člen rodiny omylem vyhodil, bez toho se klika jen protáčí.
pro : juraju ...něco plastového a¨170 kč mi chtěla objednat zdejší prodejna kuch.potřeb, odmítla jsem, ale toto by stálo za to, jde i o čas, díky Vám
Nejraději bych byla, kdyby se to dalo nahradit něčím, páč netoužím mít další nový krám do baráku
Ale je zase drahá doprava, děkuji za ochotu
Zítra se jdu kouknout do jednoho obchodu, co vede takové různé kuchyňské drobnosti
Ruční mlýnek na strouhanku a tedy i na ořech s upevněním k desce stolu, se dá bez problému zcela lehce koupit, protože je stále v nabídce různých prodejců. Jenom ty ceny! bohužel. Třeba za 329 - 337 korun viz odkaz.
Třeba u Alzy a Tescomy a docela drahé.
Jinak náš výrobce Jihokov nabízí i mlýnky na mák. Nedávno tu byla zrovna otázka na tento výrobek. Takže stále jsou v nabídce. Osobně bych si koupila oboje, ale nevím, jestli bych v mém věku ještě upotřebila.
---------------
Ořechy obsahují hodně tuku, nebude se v mlýnku na kávu finální drť matlat?
Jinak ořechy melu a i dětské piškoty v tyčovém mixéru, který má jako příslušenství nádobku a do ní delší břity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.