Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péřová deka - lze vyprat v pračce?

Od: rybicka® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, potřebovala bych vyčistit péřovou deku, spíš ten sypek. V čistírně mi řekli, že to vyperou v takové velké automat. pračce a pak v sušičce se načechrá to mokré peří. Doma to samozřejmě udělat nejde a v čistírně peří by ji celou rozpárali, sypek naimpregnovali nebo dali nový a stálo by to samozřejmě 4x víc než jen to vyprání. Měl jste někdo péřovou deku v čistírně na vyprání? Jak to dopadlo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Měl jsem tam několik duchen. Povlak jsem si nechal ušít novej a peří zvlášť vyčistili a vydesinfikovaly. Dosypávali to ještě z mého starého polštáře, který jsem jim dal na víc "na díly" a mám krásné nové peřiny a deky.

Do pračky doma to dá leda blb.

trtr
15.11.25 16:42
*palec*
hodnocení

Do domácí pračky by se to nevešlo ani náhodou! Blb fakt nejsem... Nový deky nepotřebuju, tyhle tak starý nejsou, akorát je flek na sypku...

nejakaprezdivka
hodnocení

0x

To je divné, protože podle mě se to nemůže v pračce kvalitně vyprat a v sušičce kvalitně usušit. Ale záleží na tom jak je tlustá. Pokud tam toho materiálu moc není tak to možná půjde. Záleží jestli s tím maj zkušenost, mě osobně se to nezdá, že by se to peří zvládlo usušit a pokud jo tak by to v té sušičce ale museli mít hodně dlouho.

hodnocení

Když jsem se tam ptala - čistírna v OC, paní řekla že to dělají. Zrovna jednu vypranou měli, ale už byla hotová a zabalená... Možná jsem měla zkusit jestli by jí rozbalila abych viděla výsledek. No příště...:)

bramburka
hodnocení

0x

Deku jsem nikdy neprala, ale polstare nebo perove bundy peru bezne.Pokud mate susicku, dejte do ni 2 tenisaky. Micky to peri krasne nacechraji. Pokud se vam deka nezda sucha, nechte dosusit ne vesaku venku a pravidelne naklepavejte.
Mate pravdu, ze v cistirne peri v podstate zaplatite jako za novou deku. Resila bych to asi tak, ze bych deku dala vyprat do velke pracky (u nas jsou treba pred Tescem).
Aby peri zustalo jemne, doporucuji specielni praci gel s lanolinem.

hodnocení

Doma bych to nenacpala do pračky. Sušičku nemám a ani nechci. moje nejoblíbenější domácí práce je věšení prádla, venku nebo i na půdě ! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]