Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co budete dnes vařit k jídlu?

Od: hrozny odpovědí: 25 změna:

Hezký den. Co budete dnes vařit? Já si asi upeču kuřecí s marinádou a co vy? A na večer ještě nevím.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve 13,18 se dotazovat na vaření, to mi připadá velmi pozdě. To už je oběd v bříšku, nádobí umyté...

Měla jsem dnes prdelačku, jsem po zákroku s očima, mlha, moc toho nevidím, ani na vaření. A v restauraci byly vepřové hody. tak jsem se předzásobila. A bylo to dobře.

Jinak, před týdnem jsem koupila střeleného daňka, napůl s dcerou. Pokud někdo připravuje zvěřinu, uvítám zajímavé recepty z tohoto masa. Klasický guláš, na smetaně, na zelenině, znám. Ale nějakému speciálnímu receptíku se bránit rozhodně nebudu. Děkuji _ Jaga.

Jinak - ráda si občas zadělám na langoše, těsto se zakysanou smetanou. Je z toho asi 5 menších placek. Nechám to v plastové krabičce s víčkem v lednici, aby těsto neokoralo. A každý den udělám jeden. Mám je moc ráda a pak mám zase několik měsíců pokoj, jsem jich nasycená.

id
Mohu poprosit o recept na mini dávku langošů? Tuto pochoutku baštím doma sama. Ď.
Také jsem chtěla napsat, že po 13.hodině už odpočívám po obědě a přemýšlím co vařit na večeři.
km

smažení langošů spotřebuje dost oleje, jak to řešíte? děkuji

Ahoj, kuchtíci. Můj recept na langoše. Je z toho 5 menších kusů. Těsto přechovávám v lednici, v krabici s víkem, klidně třeba týden, jak jsem už psala a ubírám z něj postupně:

1/2 kg hladké mouky, 1/4 l zakysané smetany, 1 kelímek vlažné vody, 1 sáček sušeného droždí, 2 rovné lžičky soli. Zadělat, nechat vykynout. Na smažení řepkový olej.

Jiný recept, také dobrý, vyzkoušený:

30 dkg polohrubé mouky, 1 vařená brambora najemno nastrouhaná, 1/2 lžičky soli, kvásek z 1/4 l mléka a 2 dkg kvasnic.

Co se týká spotřeby oleje: nesmažím v takovém množství, jako to dělají ve stáncích. Naliju tak polévkovou lžíci oleje na menší pánev, rozestřu těsto, smažím. I při obrácení je pánev ještě mastná dost, takže se to pěkně udělá z obou stran na malém množství oleje. Dneska jeden bude! :-P Jaga.

tm
Pro důchodce velmi pozdě, pro pracujícího někdy i velmi brzo. Zvlášť, když pracujete venku nebo máte rozdelanou práci. Už jsem měl oběd i v pul čtvrtý.

hodnocení

0x

Já měl čočkovou sekanou a k tomu nakládané kyselé houby, okurky a 2 druhy hořčice.

hodnocení

0x
Rychlovka.
Bramborkaše, uzený, okurčička.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, párek a hořčice, kdyby byl tak křen. Jinak zítra nejspíše pizza, pak rajská,...

bramburka
hodnocení

0x

Chilli con carne. Staci trochu mleteho, cibulka, cervene fazole a rajska omacka. A samozrejme trochu priostrit paprikou a cesnekem. Jako prilohu ryze a druhy den necham vyvarit omacku a zbytek masa zahustim syrem a zabalim do tortilly. Tu jeste vystelu rajcatem nebo salatem. Mnam!
Uvarila jsem to remeslnikum a ti by si nejradeji prodlouzili praci, aby dostali i dalsi den!

km
hodnocení

0x

zapečený kuřecí s pórkem a smetanou, rýže

rudla
hodnocení

0x
Husa na špeku a celý kynutý knedlik

hodnocení

0x

Špagety s červenou omáčkou - moje oblíbené :)

hodnocení

0x

Tak byl opožděný oběd až v 15.00. Protože celý den na zahradě očista jablek do palírny.

Mleté placičky z hov. masa s opečeným pórkem a vařené brambory s topinambury vlastní výpěstek (topinambury se vkládají k bramborům až naposled, jen tak na 2 minuty podle velikosti).

Večeře - Škvorecký chléb, máslo, uzená makrela.

Zítra oběd pečená dýně Hokaido vlastní výpěstek, brmbr, dip zakysaná sm. se zamraženým medvědím česnekem.

prostromek@ A kruciš! Slintám jak Pavlovovi psi. Děvče, kde bydlíte? A co k Vám jezdí? *smich* Jaga.

Děkuji, potěšilo.

Snažím se vařit rychle, nestát u plotny dlouho.

Ale většinou si vařím polévky co dům dal. V této době zahřívají a doplní tekutiny, starší lidé už mají slabý pocit žízně.

id
hodnocení

0x
Děkuji za receptíķ. Nemám praxi s sušeným droždím, jen odhaduji dát půl kostky čerstvého . Uvažuji správně?

hodnocení

0x

Já jsem dnes nějaká "chrobaliva". Unavená a kam se posadím, tak tam usnu. Nakrájela jsem brambory a špekáčky a cibuli do remosky, zalila dvěma vejci, rozkvedlanými v mléce. Za chvíli na to dám zbytek goudy, co se mi válí v lednici. Z ledového salátu salátek. Zapečených brambor jsem udělala víc, budu mít i na zítřek na večer, až se vrátím ze špitálu. *mnam*

doplněno 16.11.25 08:38:

Dnes? Dnes vařit nebudu, heč! Vnuk má 17 let a jsem pozvaná do Radegastovny Maston. Váhám, jestli si dám hovězí líčka na víně, se žampiony a brkaši, nebo grilovaná vepřová žebra beranímimi rohy, okurkem a ještě něčím s chlebem. Mám chuť na velké hranolky, třeba vyměním chleba za hranolky. Největší starost mi však dělá, jestli si dám pivo nebo pomelo.

hodnocení

0x
Tak dneska vařím já.:-D
Čocka na hustou, opékaný páreček, nasmažena cibulka, čerstvý chlebíček.*mnam*

hodnocení

0x
Když mi to vyjde, tak si večer udělám játra na cibulce. Trošku vylepšená iberským špekem, aby nebyla zbytečně moc zdravá. :) Z půl kila budu mít 3 porce. Jednu malou k večeři, druhou na další den na oběd a třetí zmrazím.
hrozny
hodnocení

Super. Díky za nápady. Já když chci něco rychlého a nechce se mi vařit, tak mě vždy napadne udělat si cca 3-4 volská oka s chlebíkem. Nebo zeleninovou polévku třeba s celerem nebo s brokolicí, s mrkví, místo nudlí dávám ovesné vločky a je to paráda. No musím dát zeleninový nebo kuřecí nebo houbový bujon, ale není tam zbytečný tuk ani éčka a výsledek je výtečný. Ty vločky to je paráda, polévka je krásně zahuštěná a někdy v ní stojí lžíce. Já se z toho vždy najím a nepotřebuji dokusovat pečivem. Včera jsem měla kuřecí stehna pečená v marinádě, to jsem si pošušňala a pak ještě pizzu, na kterou jsem si přidala eidamy a tavený sýr, taky paráda. Musím si zase koupit kuřecí buď stehna nebo křídla, zase si udělám v marinádě. Dělám si rychlá jídla, vždy je jídlo do hodiny hotové. Už jsem dlouho nic neupekla. Jo a dělala jsem palačinky, ani jsem do těsta nepřidávala vejce, dala jsem pohankovou mouku a mléko. Natřela jsem džemem a ještě vždy přisypala skořicový cukr na džem, chutnalo to úžasně. Nebo si udělám vajíčkovou pomazánku a místo majonézy dám jogurt a jen posolím, případně opepřím a bez cibule, i bez okurky.

hrozny
hodnocení

A teď mě napadlo, že mám chuť na párky s cibulí a hořčicí, tak si budu muset koupit a k tomu čerstvé pečivo. Buď housky, rohlíky nebo kaiserky.

Normálně vaří manželka, ale je právě pár jídel, která si vaříme každý sám. Manželka tady ta kuřecí prsa, brokolici, zeleninové polívky. palačinky bez tuku apod., no a já jednou za čas uvařím játra na cibulce (to manželka nesnáší jen čuchat a i přes digestoř a brblá), pořádně pálivé mexické fazole s chilli a piri omáčkou s pálivou klobásou, katův šleh a bramboráky. A steak s opečenýma bramborama. A pečený bůček, ale ten jen tak jednou za rok, jde mi hlavně o výpek na chleba.

Tomku, až druhý den nebudete játra zas až tak muset, do varu při přihřívání nalijte trochu smetany. A máte nové jídlo. ;)

hodnocení

0x

Už jsem dlouho neměl špenát a fajfku.

Je to jednoduchý a rychle udělaný.K tomu flákotu dobře udělanýho masa,ze pár volských ok,brambor nebo krokety,dobře dochutit a je to mňamka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]