Nejste přihlášen/a.
To vaše vyprávění, to je opravdu hodně smutné. Smutek a bezmoc. Je prostě taková a vy a váš syn se s tím budte smiřovat celý život. Vaše matka je prostě taková. Nebudu psát jaká nebo proč a tak, ale je to třeba brát jako fakt, nebojovat, neprožívat, jen přijmout jako fakt. A také pokud to půjde, nevyhledávat, nekontaktovat. Už máte svou rodinu. Ta matčina už je pryč.
Je zbytečné se týrat vzpomínkami a součtem křivd. Je potřeba udělat život sobě a své rodině co nehhezčí.j
Ten Váš popis je takový chotický, připadá mi, že není vše pravda.
Vyrůstala jste celé dětství bez táty, jen s mámou. Potom, teprve když už bylo Vašemu synovi půl roku, matka se rozvedla kvůli nevěře. Tak jak to tedy bylo doopravdy? Otec byl nebo nebyl vašemu dětství přítomen? Nějak se to liší a ztrácím se v tom.
Udělala bych to jinak, být ní. Drahé hračky nejsou všechno, zážitky jsou lepší. Brala jsem vnoučata na dovolenou do prosté maringotky s kadibudkou na Sázavu. Asi 5 m od kolejí. To bylo eldorádo. Ohníčky, kytara, zpěv, zážitky, výlety, houby, stezka odvahy, osvobození princezny zakleté do modřínu, či večerní putování za vodníkem Sázaváčkem. Měla jsem nadání vytvářet podobné ptákoviny /10 let předtím na táborech jako vedoucí udělalo své/ a věřte nebo ne, ty děti vzpomínají dodnes. A manžel mi zdatně sekundoval. Jen princeznu jsem musela dělat sama.
Napadlo Vás třeba někdy, že stačí si pomazat podrážky svých bot "mlíkem" z pryšce a stanete se rázem neviditelným? Děti tomu skálopevně věřily. A bylo to krásné.
Proto jsou takové prosté zážitky někdy daleko víc, než veliká útrata v hračkárně. Babička nedokáže asi vymyslet nic, co by dítě nadchlo.
Popisujete svou matku, ale nepíšete nikde o prarodičích ze strany Vašeho manžela. Jací jsou oni? Plní své sliby vůči Vašemu synovi? Dokáží ho zabavit a potěšit? Když nefunguje jedna strana, třeba je ta druhá naopak lepší.
S matkou bych se pokud možno, příliš nestýkla, nemá na Vás ani na dítě dobrý vliv. Spíš si předcházejte druhé prarodiče a rozvíjejte spolupráci s nimi, aby Váš syn měl nějaké pěkné vzpomínky na dětství s babi a dědou. To stojí za mnoho. Jaga.
Co na to napsat. Mám matku 80+ narcistku (ta Vaše bude asi to samé) - narcisní porucha osobnosti (jako dítě měla špatné dětství od otce i matky, takže si vytvořila svůj perfect world, kde je ta nejkrásnější, nejchytřejší, nejlepší - ostatní jsou pro ni pitomci co jí nesahají ani po kotníky.. Teď je sama v bytě a nikoho vlastně nezajímá, až na tu nekonečnou řadu 50 letých +- vykuků s falešnými profily na Facebooku, nejšpíše reálně úplně mimo Evropu.., kteří ji slibují lásku a pak to skončí u toho, že chtějí poslat peníze. Ona tomu díky své poruše osobnosti věří že je jedinečná a že jsou z ní paf. Když to skončí u těch peněz, tak si to vygumuje (nepřipustí) a jede se s jinými.. Zkouší to i na mého přítele, zná ji 15 let.., protože ona je přeci neodolatelná a on pozná přeci časem, že se mnou pochybil..
O vnoučata a děti se nezajímá (tedy jen když něco dokážou, tak se tím chlubí před ostatními - ale tak, aby se to k nim nedostalo, že to o nich říká). No lepší to s ní mít nebudete a časem to bude jen horší. Je to takový "mrtvý" člověk, který Vám a všem bude dělat jen starosti. Hodně štěstí...
A to mi připomnělo, můj přítel to mé matce vrazil, že se nezajímá o vnoučata. A matka na to, víte jak odpověděla? "To není pravda, já se o ně zajímám. Teď mi třeba psali k narozeninám." Ale jo, když se těm magorům dostanete do hlavy, tak to je vlastně k pochopení... Jo a nikdy si nepřipustí chybu, i kdyby šlo o totální malichernost. VŽDY za to může někdo jiný. Jejich obraz musí být totiž bezchybný, proto nechtějí přiznat vinu. Empatie nulová - vždy jen její zájmy. Neustále řeší peníze a nikomu nic nedá. Vnoučata, děti. Tedy až na cizí lidi - těm dá spíše než vlastním. "Psychopati jsou natolik sebestřední že jim na nikom jiném ani pořadně nezáleží. Tedy pokud jim neslouži někdo k nějakému účelu. Nemají pocit viny, studu ani výčitky svědomí."
Jste typickou obětí manipulace. Chybně věříte, že se věci časem spraví. Ne, nespraví. Lidé se nemění a když, tak k horšímu. Vaše matka je čistý magor. Nevím, kdyby vás takhle týral nějaký chlap, tak byste s ním byla? Asi ne, že? Proč jste tedy s matkou? Proč ji dávno neodstřihnete? To je opravdu snad nějaká forma českého sebemrskačství. U nás natolik oblíbené. Vztahy obecně jsou čistě dobrovolná záležitost z obou stran. Pokud chce někdo vztah ukončit, může tak učinit kdykoliv a nedluží druhé straně žádné vysvětlení. Sám jsem některé magory z rodiny odstřihl a bylo to to nejlepší co jsem mohl udělat. Spíše jsem udělal chybu, že jsem se snažil věci zachraňovat a neudělal jsem to daleko dříve.
Řešení: odstřihnout. Případné zprávy, telefonáty ignorovat, následně zablokovat. Hlavně na nic nečekejte. Nedočkáte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.