Nejste přihlášen/a.
Parní hrnec, co na něj říkáte.Bez tuku, jen parou upravuje potraviny, snad jen u zeleniny zůstane zachováno nejvíc vitamínu, coby jinak odplavila voda, ale masité pokrmy asi z páry nebudou vypadat lákavě.
Parní hrnec nemám a vlastně ani neznám. Jen moje mladá, po návratu z Londýny, přišla s tím, že uvaří zeleninu na páře. Dala pařáček na knedlíky, pod něho vodu do vysokého hrnce, jestli si vzpomenu jak tam skládala zeleninu, nevím. První byly brambory a na ně mrkev, po čase, malé cibulky, fazolové lusky a končilo to brokolicí. Každou tu vrstvu sypala kořením a solí. Dobré to bylo. Dělaly jsme to 2x a stačilo. Já, když koupím uzená kuřecí stehna nebo křidélka, tak dám trochu vody, cibuli, česnek do papiňáku a ně pařáček s kuřecími stehny a nechám 10 minut posyčet. Jinak se bez vaření v páře a novému kusu nádobí, minu. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.