Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Malá buchta

Od: babajaga® odpovědí: 33 změna:
avatar babajaga

Dobrý den, býval nás plný dům a dělávala jsem různé buchty na co největší plech. Zůstala jsem tady sama a takové množství bych sama nesnědla. Mám kulatou koláčovou formu, kterou jsem nikdy nepoužila a chtěla bych v ní něco upéct.

Recepty mám ale všechny jen na velké plechy. Nemáte někdo množství /rozpis/ na tu menší kulatou formu? Nějakou klasiku, piškot apod, navrch bych chtěla dát ovoce a buď želé nebo drobenku. Děkuji všem. Jaga.

Chtěla bych to vyzkoušet zítra.

 

 

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x

I kulaté formy jsou různě velké, sama mám asi tři velikosti. Zkusila bych odhadnout poměr obsahu plech-forma a zadělala osvědčený recept např. z poloviční nebo třetinové dávky. Ať se vám podaří :)

liska5

Nalijte do té malé formy vodu a kolikrát se vejde obsah do toho velkého plechu, tolika vydělte recept.

 

hodnocení

3x
avatar juraja
Hrnkove recepty.
Dám všeho půlku.:-D

 

id
hodnocení

3x
Co odešly děti a buchty jí jen manžel, peču v kulaté formě o průměru 28 cm v mikrovlnce. Za 10 minut upečeno.
Hrnkovka. 2 malá vejce, 4 pl cukru, l hrnek pol.mouky, 1/4 hrnku oleje, půl prdopeče a špetku sody.
Nahoru dám ovoce nebo oddělím 1/3 těsta a smíchám s kakaem, naleju nahoru do formy, vidličkou promíchám ve formě a mám mramorovou bábovku atd.
Teď frčí buchta s jablky se skořicí, buď nastrouhané do těsta nebo nakrájené na kostičky nahoru. I obrácený koláč dělám.
Děkuji za recept.
Můžu se prosím zeptat, na program na mikrovlnce
id
Mám MT Whirlpool. Program Chef Menu P3 - koláč, 600 g, 10 minut.
,
tm
Ti zní zajímavě, to se jako buchta upece v mikrovlnce? To je asi nějaký extra výkonný program na pečení ne? To se opravdu upece? V keramice, jak vysoke? Já mám na mikrovlnce kromě rozmrazování jen výkon ohřevu 1 2 3
id
Má MT má mikrovlny, horní a dolní pečení, gril, rozmrazování a kombinaci uvedeného, atd. 29 automatických programů na pečení masa, ryb, drůbeže, brambor, pizzy, koláčů, sušenek.. kynutí těsta...dělám v ní i marmeládu, škvarky.. má speciální formy - crips talíř. Stojí kolem 9 tis.

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Jaguš, když to tvé povídání čtu, musím se usmívat. Tohle jsem také zažila. Peču si pro sebe každý týden. Vyřešila jsem to Remoskou. Není třeba rozehřívat velkou troubu, naprosto stačí Remoska, zlatíčko. Umí všechno. Navíc nic se nechytá, není třeba vysypávat. Dělám v ní rizoto, maso, zapečené brambory, buchty i kynuté i práškové. Navíc, nepeče zprudka, nepřipaluje se. Když na chvíli vypneš, máš pomalý hrnec. Neumí jen pusinky, tedy Hraběnčin koláč není na 100%. :-D Mám už druhou a spokojenost hodně veliká. Ta první byla zbytečně veliká a s okýnkem. Teď mám od firmy Remoska.cz menší a bez okénka. Víko se s okénkem hůře udržovalo čisté. Stejně není problém víko nadzvednout a kouknout. Zamysli se, zeptej se Gůgla, co nabízí. Fakt se vyplatí. Zamiluješ si ji. *palec* Téměř všechny recepty jsem si obměřila na hrnky. Do Remosky si vezmu menší hrnek a ono je to nesmírně snadné.

Kynuté buchty, maková s jahodami, brambory, zelenina, kousky kuřete před pečením.

Malá buchta
Malá buchta #2
Malá buchta #3
hodnocení

Babičko z OV, jsi další člověk, už několikátý, který mi remosku silně vychvaluje. Nikdy jsem ji neměla. Ale začínám o ni uvažovat.

No a to je hned odpověď na další otázku: Co chcete k Vánocům? Jaga.

futra
Tchyně je sama a nechtěla si remosku koupit a tak jsem ji koupila já a teť je ráda ,že ji má.Má tu 2 l a ta stojí kolem dvou tisíc.No a už nemusím rozpalovat tu sporákovou troubu kvůli malé rybě.Tak se připojuji k zastáncům Remosek.

Jaguš, potkalo mě velké štěstí. V ponorném mixeru zafungovalo kur*vítko a je nanic. Takže ponorný mixer a také pěknou kovovou konvičku na zalévání kytek, s dlouhou hubičkou, se kterou se trefím a necmrndám vedle nebo nepřeliju. Počítám také s něčím pod a po sprše. A také určitě dostanu nějakou hodně dobrou láhev Porta, která mi vydrží do prázdnin (jako každý rok). A od kluků dobrý čaj, kávu a voňavou svíčku. *placni* A budeme všichni spolu a já se budu dívat, jak rozbalují dárky a jak se radují. To se mi líbí více než cokoliv.

 

hodnocení

3x

Pěkný večer, také jsem už zůstala sama a peču do dortové formy tuto. Rychlá a dobrá.

100 g hladká mouka

100g moučka cukr

2 vejce

1/2 prášku do pečiva

0,5 dcl oleje

0,5 dcl vlažné mléko

vezmu ruční metlu a řádně rozmíchám., ovoce a drobenku nahoru

Martino, tohle těsto miluji. Pokaždé dělám jinak. Jednou do těsta vymačkám citron a nastrouihám kůru, jindy do části vmíchám kakao, jednou mák, jednou obojí. Naliji halabala a špejličkou jakoby promíchám, fotka. Jindy dám ovoce, jindy ovoce a posypku. Už jste někdy do těsta vyzkoušela nastrouhat, na velkých slzičkách Margotku? Ne? Veliká dobrota!

Malá buchta #4

Jé díky za radu vyzkouším...

 

ciza
hodnocení

2x

Suroviny z receptu na velkou formu by se snad dalo vypočítat na menší formu např. pokud je ta menší forma poloviční tak dát všeho polovinu (50%) nebo si to vypočítat v procentech podle toho kolik % je ta menší forma oproti větší. Jinak ja to řeším tak, že pokud něco napeču a vím že bych to celé nešnědl do několika dnů tak tolik co bych nesnědl dám do plastových krabiček a do mrazáku zamrazít. Často peču záměrně více něčeho tak abych měl i co zamrazit. Mám tak v mrazáku zásobu něčeho napečeného abych si na tom mohl pochutnat i když se mi zrovna nic péct nechce. Dá se takto zamrazít jakékoliv pečení nebo i zákusky a po rozmrazení je to stejně dobré tak jako čerstvě upečené.

bear

A jak u vajec, když vypočítám 1,34? Nebude jedno málo a dvě moc, aby nezměnilo konzistenci těsta?

Co prášek do pečiva? Budou fungovat 2g?

Jsou i malá a velká vejce, hustota se dá upravit množstvím tekutiny, aniž by se to výrazně projevilo. Prdopeč nebývá většinou uváděn váhově, ale "jeden, půl sáčku" atd. Ti, kdo pečou déle, to stejně u obyčejné buchty sypou od oka :) a váží třeba jen vánoční cukroví a pod.

ciza

Ono i vejce nejsou vždy stejně velké a v receptech většinou není uvedené jak velké vajíčka se mají použít. Já při pečení až tolik nehledím na přesné množství surovin tak jak je uvedené v receptu a i když dám něčeho trochu míň nebo víc tak se mi ještě nestalo, že by se pečení nepovedlo a nebylo dobré.

bear
18.10.25 20:19

;)

ciza
19.10.25 00:35

*stop* *eee* *stop*

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, viz odkaz a dole na stejné stránce jsou ještě recepty na další "mini"buchty + tlačítko Zobrazit více. Zdravím!

toprecepty.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar prostromek

Ohledně vajíček to v době nedostatku (za války, krize) kuchařky řešily tak, že vajíčko rozbily do hrnečku a rozkloktaly.

Odebraly potom polovinu.

Pokud by bylo ve Vašem receptu bylo pouze jedno vejce a Vy potřebovala jenom půlku.

Druhou půlku můžete dát do polívky, nebo udělat nočky.

I když si myslím, že u vajec by to tak nevadilo. Jedno celé vejce buchtě jenom prospěje.

Jinak osobně peču normální plech a dám do krabiček/sáčků do mrazáku a potom ke kafíčku jenom vytahuji.

Linecké těsto můžete zadělat také celou dávku a půlku syrového dát do mrazáku. I když si myslím, že zrovna linecké těsto se dá velice dobře půlit a zpracovat v míse. Na malé množství se nemusí vytahovat válek.

---------------

Máme vyzkoušeno péci z celé dávky a již podle oka vidíme, jestli je těsto jak má být. Pokud budeme péci jenom poloviční dávku, nemusí se hned povést, ale časem si vše vychytáte.

 

hodnocení

2x
avatar aja1946
Já když se mi nějaký recept líbí a je na větší plech, tak srovnám objemy a prostě to výdělím dvěma třeba a už dlouho wk peču na menší plech míša řezy, švédský koláč nebo malou bábovku,

 

hodnocení

avatar babajaga

Děkuji, budu tedy dělit. To ještě umím.

Myslela jsem si, kdyby měl někdo konkrétní "polopatický" recept přímo na tu kruhovou formu. Ale zvládnu to. Jaga.

id
Můj recept na kulatou formu vám nepasuje? Mohla jste uvést průměr vaší formy. Existují minimálně 4 velikosti.
hodnocení

@id: mám formu o průměru 28 cm. Jaga.

id
To máme stejnou. Popsaný recept je akorát.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Připojuji se ke chvále na remosku, používám ji padesát dva roků, t.j. celou dobu, co jsem vdaná. Dávno přede mnou ji už používala mamka i babička. Jednou babička nařizovala, abychom jí nic nevozili, že si v remosce upekla bochánek na Velikonoce. Ano, provní byla s okénkem. ;)

 

 

vili
hodnocení

0x
Když dáte přesnou adresu a upečete do velké formy ideálně v pátek, někoho si pošlu. V sobotu jednou za 2 měsíce k nám jezdí mladí a jak jsem za ty roky pochopil, mají to k vám relativně blízko, tak by to nemusel být problém.
Jinak samozřejmě do kulaté formy věci typu mřížkový koláč, různé bublaniny se sezónním ovocem, manželka dělá i slané koláče obdobné pizze, jen se dá polovina surovin.

 

fram
hodnocení

0x

A co péci něco lehčího? Těsto = tenká placka na vymaštěné / vyvoskované dno. Na to obrovskou vrstvu nastrouhaného či jinak atomizovaného ovoce a třeba i tvarohu, vlašských ořechů a na to opět tenká placka. Pokud nastrouháte jenom jablka, tak sypat skořici a vanilkovým cukrem - kromě těch mletých ořechů. Štrůdl plackový. Přesný recept přivezl kolega i se vzorkem od maminky odněkud od Popradu.

Je to dobré i zdravější.

 

hodnocení

0x

Záleží na průmery té formy - mám asi 4 velikosti :D
tak bych změřila průměr a podle toho se i dají dohledat recepty a pokud chcete opravdu malou formu, tak bych mrkla tady: www.pastry.cz - mám všechny formy od nich a mají obrovský výběr :D

 

darsi
hodnocení

0x
Upečte velkou a pozvěte mě s celou rodinou a nebude stačit :-D chi chi chi

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]