Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousání nehtů

Od: otaznik odpovědí: 10 změna:
Ahoj, měl bych otázku ... mám velký problém s kousáním nehtů a s kousáním kůžičky kolem nich ... chtěl bych se tedy zeptat zda vás nenapadá způsob jak s tím přestat ... bohužel nemám dostatečnou vůli na to abych přestal jen tak
Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, stačí si uvědomit, kde všude jste měl neumyté prsty zastrčené před okusováním nehtů. Pokud nejste čuně, tak s tím přestanete. Zdravím!
doplněno 15.10.25 19:56:

otaznik - uvědomte si (mimo rizika zanesení jiné infekce do okousané kůžičky na prstech), jak strmě stoupá v poslední době výskyt "nemoci špinavých rukou", t.j. žloutenky/hepatitidy typu A. Neriskujte nebo dobrou chuť .

To je blbost, mám stejný problém a takhle si něco říct opravdu nepomáhá. Člověk to dělá už často nevědomky, automaticky.
ben®

mettaxa - aha, protože jste stejně postižen, tak je to blbost .

tj
Mettaxa má pravdu. Tohle už člověk dělá automaticky, není to vědomé. Určitě nepomůže, že si řekne, kde měl všude přes den ruce. On si to ani neřekne, prostě začne a uvědomí si to až zpětně, třeba na druhém okousaném nehtu. Tohle je třeba podchytit jakkoliv jinak.

tj
hodnocení

2x

Mám. Kupte si takovou tu lihovou základní desinfekci na ruce (za pandemie toho byly mraky) - ne ten voňavý gel, ale tu obyčejnou lihovou tekutou desinfekci. Namočte si do toho konečky prstů a nechte oschnout. To je tak nechutně hořká chuť, že to okusování už nedáte :). (Odzkoušeno vlastní praxí, když jsem si tím desinfikoval ruce před tím, než jsem si koupil v McDrive hranolky - olízl jsem si prsty od soli a ... to byl tedy zážitek.) Jinak se to dá smýt pak mýdlem a vodou (dokud nesmyjete, "účinek" trvá *smich*).

hodnocení

1x
Žvýkačka nebo bonbóny.
Nebo důkladně ostříhat, krátké nehty se špatně koušou.
otaznik
hodnocení

děkuju, žvykacky jsou urcite super napad ... akorat to asi nebude prevence na cely den
ale dekuju moc

id
hodnocení

0x
Jemné rukavice na doma.

bramburka
hodnocení

0x

Ja tedy nevim, jakou kuzicku muzete okousavat? Moje kuzicka kolem nehtu je zastrcena k nehtum anebo k luzku, takze neni co okousavat. Pripadne vycnelky odstihnu nuztickama.
Okousavanim si kuzicku jenom zatrhnete a tvori se zadery!
A cloveku, ktery sam nema vuli, se stejne neda poradit.

liska5
hodnocení

0x

Prý to je projev skryté agresivity. Možná natřít prsty něčím extrémně hořkým. Nebo s sebou nosit nějaké kousátko, jako mají pro děti, když jim lezou zuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]