Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvasí naložené zeli?

Od: aja1946® odpovědí: 2 změna:
avatar aja1946
Udělá jsem vše jako vloni, ale mám nový zelák kameninový. Doposud jsem používala porcelánový. Zelí je plně pod vodou týden. Ale v minulých letech zelí občas zabublalo, toto ne,je to nutné? Jak se pozná, že kvasi, dekuji

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar nonek
Máme kameninový hodně let zpět zakoupený. Po naložení do nádoby necháváme 4-6 dnů při pokojové teplotě bez vody ve žlábku, odebíráme přebytečnou šťávu a denně zelí dotlačujeme, kvasí, bublá
doplněno 14.10.25 11:19: Pak uložíme do sklepa, kde je teplota kolem 18st. Vydrží do nového; Vodu ve žlábku pravidelně kontrolujeme a cca jednou měsíčně přijde na řadu očista žlábku převařenou vodou - studenou.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
No mělo by bublat a vytlačit tekutinu. Jinak mě se kameninový soudek neosvědčil(měl jsem nový), většinou se mi zelí kazilo. Používám už 4l lahev od okurek a nikdy nebyl problém.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]