Udělá jsem vše jako vloni, ale mám nový zelák kameninový. Doposud jsem používala porcelánový. Zelí je plně pod vodou týden. Ale v minulých letech zelí občas zabublalo, toto ne,je to nutné? Jak se pozná, že kvasi, dekuji
Máme kameninový hodně let zpět zakoupený. Po naložení do nádoby necháváme 4-6 dnů při pokojové teplotě bez vody ve žlábku, odebíráme přebytečnou šťávu a denně zelí dotlačujeme, kvasí, bublá doplněno 14.10.25 11:19: Pak uložíme do sklepa, kde je teplota kolem 18st. Vydrží do nového; Vodu ve žlábku pravidelně kontrolujeme a cca jednou měsíčně přijde na řadu očista žlábku převařenou vodou - studenou.
No mělo by bublat a vytlačit tekutinu. Jinak mě se kameninový soudek neosvědčil(měl jsem nový), většinou se mi zelí kazilo. Používám už 4l lahev od okurek a nikdy nebyl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.