Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si budete přát k Vánocům?

Od: babkazov® odpovědí: 66 změna:

Já vím, je ještě hodně brzy, ale mladá už začala s tím, že bych měla přemýšlet co bych ráda pod stromek. A v mezičase na narozeniny. Já vůbec, ale vůbec nevím a za chvíli se přidají ostatní, čím že by mi mohli udělat radost. Je to tak už kolikátý rok, kdy nevím, co bych si měla přát. Nic! to není odpověď, to docela dobře chápu. Koš dobrůtek? Je toho více, co nejím nebo nemohu nebo špatně trávím. *mir*Co si budete přát vy? Inspirujte všechny, kdo neví.

66 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

My si v poslední době nedáváme žádné věci (oblečení, CD, knihy), nýbrž pouze zážitky. Např. vstupenky do divadla, na koncerty, zájezdy, komentované prohlídky zajímavých objektů atd.. Manželka dostává vouchery na masáže, kosmetiku a podobné nezbytné úkony.

Je takový dvousečný údajně čínský výrok: Přeji vám, abyste žili v zajímavých časech.

Takže vám přeji zajímavé zážitky.

---

Nechť žiješ v zajímavých časech (May you live in interesting times) - anglické přísloví, které je často uváděno jako překlad staré čínské kletby (například "jak říká stará čínská kletba: Nechť žiješ v zajímavých časech!").

Ačkoliv může znít jako požehnání, jeho užití bývá ironické a "zajímavé"časy znamenají potíže a nejistotu.

---

hodnocení

7x

Světový mír *mir*

Tak tohle bych přál všem. Je to ale výrazně nad moje možnosti (nejen finanční) :(.

To asi skoro každý, ale co jsou lidé na světě, stále se někde válčí.

ben®

clayman - hlavně, aby to tady zase někdo nebral, jako vkládání politiky do všeho .

@milancukrar Milane, to je těžký. Válčí se od dob, kdy je člověk člověkem. A válčí se vlastně i ve zvířecích tlupách. Nikdy to nepřestane.

tm

Válka stejně jako epidemie či hladomor slouží k regulaci populace. I tak je člověk značně přemnožen a za desítky let se tolik lidí neuživí.

ben®

Pokud by snad někdy skutečně došlo na světový mír, tak bych si přál být na straně vítězů .

Nebude vítězů. Jenom poražení, protože dopustili války.

ben®

vibe2 - jste pesimista. Ovšem, i ti poražení budou muset rozhodnout mezi sebou, protože někdo vyhrát musí (aby byla nadvláda a udržel se koloběh moci).

Pánové, je debata o vánocích, nikoliv o ...

ben®

milancukrar - jaká debata? V rubrice Nejen pro ženy? Jde o normální komentáře (debata je ve Volné diskuzi).

@ben: ... někdo vyhrát musí ... jistě.

Ale mohou hrát o prvenství ve fotbale, hokeji, kriketu, rugby, kuželkách / gorodkách, pétangue, kulečníku, mariáši ... (+ dalších 49 sportů) ... nebo si hodit kostkou. Také může být rotující křeslo výherce (jako prezident ve Švýcarsku).

Ve starém Řecku po dobu Olympijských her zastavovali války.

hodnocení

6x
Mám jediné přání.(No,asi těžko splnitelné)
Aby se aspoň příští rok, na této poradně nepletla (nestrkala) polutika tam kde nepatří.*pivo*
ben®
juraja - ta Vaše hraná skromnost, hodna vysokého ohodnocení, se tady bude určitě líbit .
Rozhodl sem se (no pokud to bude jen možné) o autocenzuru k určitým lidem.
Velmi doporučuji, je to nádherný pocit.*ticho*
hodnocení

Také jsem k tomu místu došla Ale co s tím Ježíškem?

@Babičko, co dát člověku co má vše a ještě navíc objevil TEMU:-D.
Snad jen to zdravíčko.
No vím, bude to asi takové patetické.
Máte ráda zvířátka, najděte si nejbližší zvířecí útulek a rodině řekněte, ať místo dárků pro vás, nakoupí nějaké pamlsky (jídlo) atd...pro ně.

krtek6
hodnocení

5x

Nevím jak jinde...ale u nás se vždycky říkalo, že jídlo a pití se na Vánoce potažmo pod stromek jako dar nedává..."na to je Mikuláš"... jinak úplně přesně chápu dceru...já to mám nemlich to samý...odpověď mojí máti je už přes 40let stejná...klid a balkón*smich*

hodnocení

5x
Klid, pohodu a zdraví.

julie12345
hodnocení

3x
Hezký den, když se tak vžiju do role starší osůbky v penzi třeba, tak si dovedu představit nějaký zážitek typu lístky na Rusalku do národního, kde si s dcerou, vnuky spolu zajedeme. Hezky se oblečeme, užijeme si to, dáme si baštu. Nebo něco na ten způsob, co je mi blízké. Třeba se toužíte někam znovu podívat a jako seniorka se tam třeba hůře dostanete... Anebo pokud máte ráda věci, potěšila jsem mamku před důchodem infračerveným panelem. Byl trošku dražší, ale teď se znovu rozmáhá fototerapie. Infra proniká hluboko do tkání a napomáhá buněčné regeneraci, působí protizánětlivě, je to regulérní podpůrný léčebný prostředek, který se zase vrací na výsluní. Mamka navíc mívá bolavá záda, ramena a i zimní skleslost z nedostatku světla... Super věc!

hodnocení

3x

Nepotřebuju nic, vše si koupím sama. A co nepotřebuju, to si nepořídím. Vánoce bych od loňska nejraději vypustila. *plac*Ale všechny děti se na ně těší, jsou to jejich svátky.

Byla tady už řeč o chytrých hodinkách. Kamarádka turistka je má a ten maličký přístrojíček snad umí úplně všechno. Jen uvařit gulášovku ne. Začaly se mi líbit a když jsme o tom mluvily s dcerou, /která je má také/, řekla mi, že spolu napíšeme Ježíškovi. Takže už asi vím. A bude to věc, kterou určitě na mých výšlapech prima využiju. *palec2* Jaga.

hodnocení

2x

Já požaduji praktické dary, protože každý ví, že žádné lapače prachu nesnesu.

Letos si budu přát sadu sadu nádobí, případně něco dalšího do kuchyně.

Vloni to bylo ložní prádlo a fajn polštář.

Ocenil bych i něco jako voucher na koncerty dle vlastního výběru.

To jsou věci, které používám a najdou tak uplatnění. Dekorativní krámy, které jsou často pouze zbytečným odpadem v domácnosti, nepovažuji za dar, ale za jakousi "výmluvu" toho, co mi něco dává.

hodnocení

2x

Místo koše dobrůtek jim řekněte, co konkrétně jíte - sušené ovoce, oříšky, oříšková másla, nějaké ovocné šťávy, nebo luxusnější sýry, salámy, určitý druh sušenek/tyčinek, ovocné kompoty, nějaké hezké balení koření, čaje, káva, kakao, luxusní čokoláda, ...

Co nějaký kuchyňský robot? Struhadlo, sekáček, smoothie maker, hnětač, mlýnek na kávu, ...

Ponožkoboty

Nějaké vybavení pro pejska? - obojek, obleček, nový pelíšek, ...

Kosmetika - nějaké novinky (Frøya Organics)

Chytré hodinky, trekové hole, nějaké sportovní vybavení, jestli sportujete? Merino ponožky, nové trekové boty, turistický batůžek, ledvinka, ...

Vybavení na zahradu - několikapatrový květináč na bylinky, semínka, ...

Jestli můžete a chutnalo by vám to, můžete začít s mikrogreens nebo klíčením

Masážní přístroje/vybavení, parafínová lázeň

Knihu křížovek

Předplatné třeba na Netflix nebo jinou streamovací službu

hodnocení

Elis, vy jste zlatá! *pusa* Jééénže, Všechny ty dobrůtky, skoro fakt všechny mám zakázané, dialýza tvrdí, že ve všem je draslík a fosfor a tohle stroj/ledvina, neumí zachytít a průšvih jak mraky.*alene* Představte si, že pejsek, Dorotka už od loňského léta není. Stále se s tím nemohu srovnat. Ale novému pejskovi to nemohu udělat, přežil by mě a není nikdo, kdo by ho pak chtěl. *zmateny* Nejsem sběratel "žďorbů" takže co nepotřebuji, jde z domu a nastoupí to, co mi usnadňuje život, nové. *zmateny* Chytré hodinky? Notebook mám v šuplíku, nějak se nemáme rády, revmatické ruce nemají rády mobil, 2 jsem měla a vrátila se k tlačítkovému telefonu. *smich2*Objevila jsem Temu a snadné nakupování, takže. Fakt včechno mám. *alene* Jen zdraví, to bych fakt, ale fakt potřebovala a také kapku mladší tělo.

Elis setkávám se na displeji s vámi už po mnoho a mnoho let. Máte můj obdiv, jste úžasná, současná mladá žěna, co se vyklubala z děvčátka, které jsem ráda četla. Vlastně její dětské, ale velmi sofistikované dotazy a odpovědi. Hodně štěstí a laskavý osud přeji.

@babkazov, s Dorotkou mě to moc mrzí.

Snad teda na Vánoce něco vymyslíte, třeba Vás do té doby ještě něco zaujme na Temu?

Hodně zdraví *slunce*

(ta Vaše reakce mě dojala *hi*)

hodnocení

Píšete že chytré hodinky? Koukejte, jaké jsem si včera pořídila. *smich2*

Co si budete přát k Vánocům?

Na ty musí být chytrý uživatel, ještě lepší *palec*

hodnocení

2x

Znám z vyprávění -

Jsme 3 sourozenci. Když mi byly nějaké 3 roky, zeptal se táta mámy, co by chtěla k vánocům. Máma prý odpověděla: " 3 hodné děti". Starší sestra se zamyslela a zaprotestovala: "...ale to už by nás bylo moc !" *smich*

doplněno 14.10.25 12:48:

Z dob o mnoho let později -

"Mami, co chceš k vánocům?" Máma vždycky ukázala od zápěstí po loket se slovy: "Vocať - pocať". Myslela tím zlaté náramky *smich*. Nikdy se jich ale nedočkala :( (měla aspoň 2).

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že vánoce už cca 20 let nedržím, všichni už vědí, že žádný dárek dostat nechci a s výjimkou pár drobností vnoučatům ani nedávám.

Snažím se toto prosadit alespoň 10 let, ale marně. Vždy to nějak přetrpím.

Byly doby, že jsem byl nucený slavit dvoje vánoce v jeden večer (včetně večeří). První s dcerama - po rozdání dárků jsem se zbalil a přejel 15 km jinam (nemohl jsem se po večeři ani napít). Pak v rodině přítelkyně. Bylo to docela náročné. Po pár letech jsem řekl "A DOST"! A aby někomu nebylo líto, že slavím jinde, vánoce jsem zrušil. Ostatní se s tím museli smířit. Od té doby mám klid *frajer*. Štědrý den je pro mě jako každý jiný.

Jste rozhodný muž. Blahopřeji,.

Přeji si zrušení Vánoc už odmala. Nikdy jsem je neměla ráda a vždycky je přetrpím. Mým snem je odjet před svátky někam do lesní chaty s velkým krbem a vrátit se domů v tom nádherném tichém dopoledni 1. ledna. Zásobit se knížkami a teplými ponožkami. Procházet se hodiny po lese. Jíst jednoduchá jídla a pít horký čaj a večer si dát svařáček. Ponořit se "do sebe", utřídit si myšlenky - byli jste někdo na terapii tmou? K tomu nemám odvahu, ale domnívám se, že les, krb a samota by mi zprostředkovaly stejné pocity jako pobyt ve tmě. Nejspíš bych snesla přítomnost mého manžela, ale jak ho znám, on by si začal stěžovat, že se nudí, a byl by s tím hrozně otravný. On nesnáší pobyt na jednom místě.

Bohužel by to velké množství lidí v mém blízkém okolí nezkouslo.

Hlásím se do klubu. Nejlepší štědrovečení večeře = prášek na spaní :) Dalo to práci, ale okolí si zvyklo - nebo se jen tak tváří a co si myslí radši neříká.

Inžinýrko, přidám se! Vydržela bych celé hodiny číst a číst a číst, nebo koukat přihlouple do plamenů v krbu a přemýšlet, nebo ani to ne.

Na časté vycházky bychom mohly chodit každá jiným směrem, abychom se navzájem neprudily.

Jídlo velice jednoduché, radost by mi udělaly třeba topinky s česnekem. Svařáček by neškodil. To by byly Vánoce podle mého gusta! *palec2*Jaga.

Ještě tak před 10 lety bych si myslela, že toto přání je ptákovina. Dneska by to bylo to nejlepší řešení, jak prožít svátky.

2024
hodnocení

2x

Chcete seznam?:)

Já bych věděl tolik věcí... Ale na druhou stranu, ty věci si koupím sám, protože jednak jsou drahé a druhak si je stejně musím vybrat sám, to za mne nikdo neudělá.

hodnocení

Ořééésně! To je jádro pudla, hřebík na hlavičku. Ale já se ptala, co v takové situaci říci, přát si. O to jde! *hej*

hodnocení

2x
Já jsem v tomhle nevděčným obdárovávaným, protože nic nepotřebuji, nic nechci a ze všeho nejméně mám rád překvapení. :)

Mám to stejně. Nic nepotřebuju a překvapení nesnáším.

18.10.25 22:06
hodnocení

2x

Saxofon.

hodnocení

1x

Občas divadlo, někdy koncert, jindy termály. Děti vždy něco vyberou, nebo se zeptají. Páč já už vše potřebné mám.

hodnocení

No a o to jde. Všechno mám a po ničem nevzdychám. A to, co bych já chtěla, zdraví a světový mír. . .!? :-D

hodnocení

1x

Já si to přeju sice pořád, ale když to má být k Vánocům, tak i když to zní pateticky, aby moji blízcí byli pokud možno, relativně ke svému stavu zdraví.

hodnocení

Když tohle napíšete Ježíškovi, co on na to? :-D

tj
hodnocení

0x
LEGO pro dospělé. Něco ze setů Architecture. Je to poměrně drahé, takže se na to složí více lidí a já si doplatím zbytek. Je to super zábava a hlavně je to kvalitní stavebnice, která vydrží leta (pokud ji tedy máte vystavenou v nějaké vitríně a nesvítí na ni přímo sluníčko, ale tak to snad každý, kdo měl někdy doma něco plastového ví, že sluníčko tomu nedělá zrovna dobře). A pak ještě komplet diskografii od Linkin Park. :)
doplněno 14.10.25 13:36: Hele :)
lego.com/...
Je to podobná zábava, jako skládání puzzle, ale tohle je 3D s mnoha detaily a jinak se to dá zase rozložit (LEGO jako jedna z mála stavebnic netrpí na poškození tím, že se skládá a zase rozkládá, majitelé Chevy určitě ví o čem mluvím) a třeba za půl roku se dá složit znovu, je to skoro jako skládat to poprvé - opakovaná zábava, radost a výsledek je fakt moc pěkný. Proto nevyhazuji krabice. :)
bear

Tohle je nádhera :)

hodnocení

tj, bezva nápad! Víte jak vypadají ruce statrého revmatika? Nic moc! Ale za nápad a snahu moc děkuji. *pusa*

bear
hodnocení

0x

Nové zimní pneu a vyjedu si do hor :)

tm
hodnocení

0x

Puzzle aspoň 3 000 dílků, basa piva, karton vína, erotické prádlo...

hodnocení

*smich* *haha* *vtip* To erotické prádlo je fakt nejlepší. Děkuji za nápad. Zamyslím se.

yarda1
hodnocení

0x

vitalia.cz/...

Tak takhle ne, soudruzi (i soudružky) !

hodnocení

Čest práci uctivě vinšuju, soudruhu! *alene* Ještě chvilka a už vás sranda přejde, až dostanete papír a pastelky na dopis Ježíškovi. *cert*

yarda1

vitalia.cz/...

Rozvodoví právníci Vánoce milují – právě po Novém roce totiž do jejich kanceláří míří zástupy nových klientů s žádostmi o rozvod.

hodnocení

yardo, nebuď za blázna! Jak zněla otázka? *mir*

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, spousta toho už padla: mír, pohodu a klid. Pak ještě, abychom zase jako národ "lépe" fungovali (stav země je hrozný) a jako lidé se chovali lépe -> za chvíli to bude v obchodech šílené (ještě se nestalo, že by se Vánoce nestihly *cert*. Občas mi přijde, že nenakupují lidé, ale xxx.
hodnocení

trtr, děkuji za povídání. Každý jsme jiný a já jsem veliký optimista. Mi se tenhle svět hodně líbí. Nic a nikde to není bez chyb. Jen ta válka za humny, ta mě děsí. Já jsem první generace, která žádné války, žádné boje, žádné střílení, útěky z domova, nezažila. Jsem za to vděčná. *hej*Lidi to tak mají, Hospodinovi jsme se příliš nepovedli. Lidi byli jsou a budou na sebe zlí. Ale stejně, tato doba je nejméně strašná, co se týče vztahu mezi lidmi. Schválně, kolik jste vy, na vlastní oči viděl vražd, rvaček, tasených nožů, zaťatých pěstí? Ne v televizi, ale na vlastní kůži. Já žádné. Já mám plnou lednici, teče mi teplá voda, na konto mi chodí důchod a příspěvky na bezmoc, mám lékaře, kteří o mě pečují a mění mi náhradní díly, dobře jsem vychovala děti, mám krásnou rodinu. Co víc si přát. *mir*NEKOUKEJ NA TELEVIZI!

jiofa

babkazov: Kněžna Zaháňská by zvolala "Šťastná to žena".*slunce*

trtr
Zdravím, asi se budu muset přestěhovat. Ne fakt, už mě to dlouho a bohužel čím dál tím více štve. Ani drobnosti typu nejdřív ven z obchodu, pak dovnitř spousta lidí nezná, v pečivu se hrabou jak slepice a to řeším pouze nakupování. Kolikrát si myslím, že jsem snad Marťan, kterého to zapomněli -> prý ne, jen jsem dostal velkou porci vnimavosti a předvídání, bohužel na úkor jiných, pro dnešní život důležitých vlastností (některé nemám snad vůbec :(). K čemu je člověku umění, ochota, vzdělání, šikovnost,... když ostatní pokulhává nebo chybí *nevi*?
hodnocení

jiofa, jen chybička se vloudila. Šťastá to žena v úplně pitomém těle ze sekáče. *alene*

hodnocení

trtr, jestlipak víš, kdo má právo kritizovat, hledat chyby, cítit se dokonalý, oprostěný od chyb normálníhjo plebsu? Ne? Ten, kdo si dovede přiznat svoje chyby. Jsi přesvědčený, že máš to právo, že jsi dokonalý? Že pro tebe neplatí: Hoď kamenem, kdo jsi bez viny.

santa
hodnocení

0x

SPOILER :

.

.

.

.

.

.

.

ježišek neexistuje

hodnocení

Moc fajna rada. Děkuji, pomohl jsi mi. *palec*

fram
hodnocení

0x

Dárek je už doma: Houbařský nůž - vis odkaz. Měli ho na trhu zatřetinu uváděné ceny. noze.heureka.cz/...

hodnocení

fram, bezva! Byla doba, kdy jsem si přála a pod stromek dostala navijáky a další rok olověná krmítka a šňůry. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]