Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro chlapce 7 -9 let

Od: hanakr odpovědí: 29 změna:

Poraďte prosím dárek pro dva kluky 7 a 9 let, musí být stejný dárek pro oba kluky, který by jim udělal opravdu radost. Něco s čím by mohli machrovat ve škole, co je teď největší hit na prvním stupni ZŠ. Cena kolem 200 - 1000 za jednoho.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

8x
chtel jsem vam poradit, ale kdyz to chcete aby mohli machrovat, tak to vam radit nebudu. tyhlety machyrky jsem vzdycky nesnasel a plati to do ted. myslim ze bysme deti nemeli vest k machrovani.

hodnocení

3x

Páni kluci asi nejsou nic moc, když mají potřebu machrovat a vyvyšovat se nad ostatní. Spíš bych se snažila je držet při zemi, aby zapadli do kolektivu, byli oblíbení kamarádi, než nějací machýrkové. Nepovažuji za potřebné v tomto je podporovat. To nemají sami na víc?

Pokud chtějí machrovat, ať se dobře učí a dobře chovají. Ať jsou kamarádští, dokáží ostatním pomoci. Udělají si svou prestiž a bude to pro ně daleko cennější, než machrovat s nějakými dary od příbuzných, o které se sami nezasloužili.

Myslím, že to by byla pro ně spíš medvědí služba, než nějaké obdarování. Jaga.

Ono je machrování a machrování.

Machrovat, že jsem dostal drahou věc je trapné.

Machrovat, že jsem z pár levných věcí udělal něco zajímavého a dokážu časem ještě víc je zcela jiná liga. (Já takhle machruju s počítačem za cenu oběda a teď stavím něco asi tak dvakrát dražšího a chlubím se tím kudy chodím. A hlavně si to neskutečně užívám.)

Machrovat, že mi rodiče koupili příšerně drahou kytaru je k ničemu. Machrovat s levnou kytarou, že na ni umím hrát a zpívat a hned jsem centrem obdivu :)

hanakr
hodnocení

Dětský kolektiv funguje jinak než svět dospělých – děti ještě nemají vyvinutý takt ani schopnost ocenit povahu, spíš je zaujme něco nápadného a "cool”. Dítě, které má nějakou zajímavou věc, třeba výrazné hodinky, oblíbenou hračku nebo neobvyklý batoh tím může získat pozornost, uznání a tím i trochu sebevědomí. Samozřejmě, charakter, laskavost a spolehlivost jsou důležitější vlastnosti, ale děti je zatím neumí tak dobře rozpoznat ani ocenit. Ty děti neznám, jenom jejich rodiče, a vím, že neutrácí moc peněz za zbytečnosti. Prostě těm dětem chci udělat radost, nemyslím, že to jsou nějaký rozmazlení hajzlíci.

krtek6
hodnocení

1x

Furt jede Minecraft...takže tady je výběr docela velký...já daroval loni na Vánoce nějakou karetní hru jednoduchou...a byly u vytržení

halamus
hodnocení

1x

Funkční tričko, vždy se hodí, případně ponožky, jsou levnější, z obojího vyrostou

Stavebnice Merkur, dá se z ní postavit cokoliv, a pak vyrábět třeba kontaktní čocky

Kniha, úměrná věku, v knihkupectví poradí. Třeba něco od Foglara. Nebo se snad najde nějaké sexuálná osvěta, kde se bude psát o dvou pohlavích, když jsem byl mlád, tak to patřilo k výchově pro plánované rodičovství.

Myšleno jako vtípek, zajímaví budou s knihou o ploché Zemi.

hodnocení

1x

Zdravím ,

A co jim koupit zážitek? My jsme dětem koupili jízdy na motokárách a byli nadšené doporučuji slevomat.cz/... .

pppp
hodnocení

0x
Za dvě stovky na machrování tak maximálně cigára
hanakr
hodnocení

*haha*super nápad, ale jejich rodiče budou přítomni, a tohle by určitě neprošlo. Můžu dát i víc, ale nechci kupovat kraviny jako labubu, a koupit jim iphony je už nad můj rozpočet.

hodnocení

0x

Dárky pro školáky ... třeba tady nebo tady

---

A tady je jakýsi čínský prak s pískajícími šipkami ...

hodnocení

0x
Bych se jich na tvrdo zeptal. Není nad kyselý xicht u dárku za tisícovku.

hodnocení

0x
Správný muž, má v kapse nůž.
Nebo aspoň zavírací kudličku.:-D
fdgsdfg

spíš prak v kapse

bear

To platilo před 50ti lety :)

Za mě bylo machrování, když někdo měl v 5.třídě mobil. Frčely Alcately One Touch a Siemensy C25 a C35i :).

Dnes fakt netuším.

Taky byla machrovina v tělocviku vyšplhat jen rukam na laně. Dnešní děcka neumí ani šplh na tyči, prý...

dyxckvjylkxc
hodnocení

0x

dřevěná kuše, Boffin elektro stavebnice, prdící balónky, kokyna, vysílačky (nebo už mají mobil?), ...

knihy a puzzle obvykle nemají moc úspěch

halamus

Jako fanda a uživatel PMR pásma jsem proti tomu, aby děcka dostaly vysílačky.

bear

Také to mám tak.

Nejhorší jsou ty staré chůvičky. Děláš Dx a zařve tam děcko.

73

hodnocení

0x

Já si před pár lety pořídil Arduino Starter Kit (asi za 2.500 Kč) kde bylo "všechno"včetně knížky s 15 projekty, kde jsem se to naučil ovládat. Jenže já jsem už podruhé dítětem a můžu si dovolit drahé hračky. Postupně jsem k tomu dokupoval různé věci a stavěl z toho různé podivnosti, už si s tím hraju pěkných pár let a baví mě to čím dál tím víc.

Jsou lacinější kity (bez tištěných knih), samotné Arduino se dá v Čechách koupit asi od 150 Kč (klon - originály jsou klidně 2x dražší a je to přitom to samé), v Číně (Aliexpress a podobné) ještě levněji (tam je kupuju já a naprostá spokojenost, ono na tom vlastně není co zkazit nebo ošidit, jen mají levnou práci a množstevní slevy). Arduin je spousta typů (od levných slabých po drahé a výkonné, ale já si zatím hraju hlavně s těma levnýma), ale mají společné vybavení a manuály, je toho plný internet.

V tomhle věku jsem chodil do elektronického kroužku, kde jsme pájeli různé "úžasnosti"s tranzistorem a LEDkou a o takovéto věci se mi ani nesnilo, kdybych ji měl, slintal bych blahem.

Ale chce to někoho, kdo tak trochu umí s počítači a elektronikou a je ochotný se něco naučit (tatínka, maminku, staršího bráchu, dědečka, strýčka) a pomůže do začátků.

Klikimouse (to je ta bílá destička) je Arduino Micro (asi za stovku) 3 tlačítka a 2 LEDky s odporama (celkem za pakatel) a já ho používám pro "cheatování"v DOSových hrách, kde mi to kliká myší, píše na klávesnici a dělá složité sekvence, které tu hru usnadňují. Sestavit se to dá za odpoledne, stáhnout program a nahrát ho tam je chvilka a už to dělá hodně zajímavé věci. A ten program se dá upravit podle přání, takže se s tím pak dá všelijak machrovat - ono se to prostě chová jako myš a klávesnice a je tomu fuk, jestli pro DOSovou hru, nebo Excel ve Win11, nebo AAA hru na steamu - prostě to kliká a píše.

Jeden z mých posledních projektů - je domácí počítač za cenu oběda (asi 300kč) který se dá připojit ke klávesnici a monitoru a programovat přímo a hrát na něm hry jako třeba tetris, nebo had, nebo machrovat, co si kdo napíše) - to je ten obrázek s monitorem, na té klávesnici je ten počítač - Arduino Nano (za asi stovku) a pár laciných součástek a konektorů - ano, jsem pokročilejší, ale tohle jsem popsal na github.com/... a github.com/... a rád se podělím o znalosti a další možnosti, pokud by byl zájem.

Dárek pro chlapce 7 -9 let
Dárek pro chlapce 7 -9 let #2
hanakr
hodnocení

Dík za nápad, to si koupím pro sebe.

Paráda, jestli se budete chtít na něco zeptat/s něčím poradit, tak mam emal gilhad zavináč seznam tečka cz a párkrát do týdne ho čtu a odpovídám :)

Taky jsem dost aktivní (nejen já) na forum hwkitchen cz ( České fórum pro všechny nadšence do Arduina a dalších technologií) a forum robodoupe cz ( fórum webu nejen o věcech robotických )

jawacek350

Tady máte levnější a vejdete se do cenového limitu. :)

temu.com/...

Nojo, tehdy temu nebylo a pro mě byla důležitá ta kniha v tom.

A dnes bych si zase kit sestavil sám za míň, podle toho, co bych s ním chtěl dělat.

Ostatně ty moje projekty se do limitu vejdou naprosto v pohodě, ono se tam v pohodě vejde i jejich mnohem mocnější pokračování - github.com/... :)

Dárek pro chlapce 7 -9 let #3
Dárek pro chlapce 7 -9 let #4
Dárek pro chlapce 7 -9 let #5

yarda1
hodnocení

0x

Co tohle, už mají?

merkurtoys.cz/...

Já s tím čekám, až vnučka bude dostatečně vyspělá a nebude bratrovi papat šroubečky.

Tak to je klasika, ale mě se pro stavby věcí okolo elektroniky a robotků osvědčilo víc totemmaker net, protože je to mechanicky mnohem stabilnější a věci z toho zrobené se dají používat i v běžném životě.

Je to zaměřené trochu jinam než merkur, mě k tomu přivedlo totemmaker.net/... tohle, totem mají i nějaké české obchody a hlavně se to aktivně rozvíjí o elektroniku a hýbací věci.

(šroubečků na papání je tam plno :) )

hanakr
hodnocení

Dík, merkur to nakonec vyhrál. Objednaný pavouk a škorpion. Na složitější stavebnice se jich zeptam, jestli by je to bavilo, a kdyžtak koupím k vánocům.

yarda1

BTW:

Ta stavebnice z totemmaker.net/... je IMHO pro sedmiletého asi poněkud předčasná. Napadá mne dát mu nějaké programy na PC, stačily by bezplatné verze aby si pohrál a nic přitom nezničil. Nevím co je k mání teď, setkal jsem se s programem

electronicsworkbench.org/...

taky na Fourierovu transformaci (syn se na gymplu ptal fyzikářky, proč různé nástroje znějí různě když se na ně zahraje stejný tón a ona mu to nedokázala vysvětlit).

Kdysi jsem se na tohle téma pokoušel diskutovat:

root.cz/...

Já dostat Merkura, kde se nic nehýbe, netočí, tak asi moc nadšený nejsem.

jm
hodnocení

0x
Syn měl větší radost z plakátu za 200 Kč než z monitoru za 5000,-...
Takže zkuste nejdřív zjistit, co kluky baví. Jinak co se týče triček tak Citizen mají naprosto úžasná trika a syn už jiná ani nosit nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]