Každá sůl v ČR je jodizovaná. Dotyčný spíše dohledal nějaká "moudra" na prodejných eshopech, které slouží pouze pro vystrašení lidí a kvůli strachu z nich vytřískají víc peněz, než kdyby to prodávali normálně.
Tazatelce: dejte tam jakoukoliv sůl. Jediný rozdíl je v barvě a v obsahu stopových množství prvků. Ty jsou ale tak malá, že je úplně jedno, kterou sůl vyberete.
Sůl s JODEM působí měknutí kysaného zelí; na zelí používáme pouze kamennou sůl BEZ jodu google.com/... dlouholetá zkušenost. Pokud kysané zelí spotřebujete za měsíc, není nutno sůl řešit... jinka sůl bez jodu...
Sůl bez jódu koupit jde, důvody použití viz výše. Navíc jód je dezinfekce a ničí ty kvasinky, takže ten proces kvašení může ovlivnit, v extrému i zastavit (jodidivané soli mají různý obsah jódu). Já dávám sůl, kterou prodávájí v zelárně, kde kupuju zelí.
Nesouhlasím, respektive se domnívám, že nemáte zkušenost. Nakládám zelí, dělám kimchi a tak dále a společným jmenovatelem je KŘUPAVOST (díky které moje výrobky ldem chutnají) nikoli rozblemcanost. Kupuji obyčejnou jodizovanou sůl za 8 Kč z Penny.
Všichni jste vedle nejhorší není samotný jód ale nejhorší jsou různé protihrudkové látky E535, E536 Tyhle látky mění iontový prostředí který pak není přirozený protože kvašení je mix obrovského množství různých druhů. Některým to nevadí některé to bude zpomalovat a ničit. Pokud je koncentrace soli na nejvýše 3%, tak jo to může jenom proces zpomalit ale ne zastavovat. Ale i to záleží na druhu soli a na množství jódu soli. Kdo chce mít jistotu ať dá nějakou přírodní surovou sůl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.