Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napařovací žehlička

Od: bianca® odpovědí: 9 změna:

Máte prosím nějaký tip na napařovací žehličku, se kterou jste spokojené, aby dobře žehlila, nebyla těžká do ruky ... V nabídce obchodů je jich tolik, že je těžké se v tom zorientovat. Děkuji za vaše poznatky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jsem ze staré školy. Napařovací žehlička byla příliš těžká, druhá sice ne, ale byly problémy s pravidelným kropením. Kropilo to, jak samo chtělo. Vyřadila jsem obě.

Na bazoši jsem si našla klasickou starou dobrou Etu bez napařování. V obchodech se asi dnes už běžně neprodává. Koupila jsem si ji a jsem s ní nadmíru spokojená. Kromě ubrusů a závěsů, které se ovšem neperou 2 x týdně, není kropení takřka potřeba. Proto dožiju bez napařovací žehličky. Jaga.

Máme to také tak nějak. Ajen takový postřeh při žehlení kalhot - kalhoty uniformy nebyly po žehlení napařovací tak vyžehleny jako obyčejnou přes mokrou plenu. Ještě ji možná někde máme ale skoro 35 roků nepoužívanou!

hodnocení

1x

Po dobrých zkušenostech už kupuji pouze Tefal s povrchem Ultragliss.

olin

Souhlas s Tefal, přidám i Braun

bear

Všechny jsme spokojené s Tefal :-D.

No,.. popravě já jí mám taky ;)

hodnocení

1x

Mohu vřele doporučit Sencor SSI 8441. Příkon 2,2 kW, 0,38 l vody, plynulé ovládání množství páry otočným knoflíkem. Deska s keramickým povrchem je ve špičce silná jen 2 mm, takže se dostane i pod drobné sklady. Šikovná je funkce automatického vypnutí při nečinnosti a automatického zapnutí pohybem. Funkce Anti-Calk skutečně funguje. Po třech letech používání velmi tvrdé vody ji nebylo potřeba čistit. Problematická je funkce Drip-Stop. Vypíná vodu už při 140°C, takže při žehlení něčeho s jednou tečkou je potřeba přidávat tlačítkem. Tvrzení o nemožnosti zamotání šňůry je potřeba brát s rezervou. Točí se jen vývodka, nikoli šňůra.

hodnocení

1x

Vybírala bych v obchodě, kde mají žehličky vystavené a každou bych vzala do ruky, jak mi sedne. Každý máme jinak rostlou/formovanou ruku.

Žehličky jsou dost podobné, výrobci vychytané, tak je to mnohdy o zvyku.

Osobně mám již starší typ Braun - Freestyle, saphir a jsem s ní spokojená. Je lehká, a co v žehličkách váží, tak je asi ta napuštěná voda, kolik jí tam dáte (kolik má tedy objem).

Nikdy nezklamala, nikdy se na ni nic nepřilepilo. Používám když je potřeba něco přežehlit s kropením.

A druhá starší, také lehká ETA bez napařování, ale při plném výkonu má grády, vyžehlí dobře bavlnu, len.

-------------------

Ale moc již nežehlím, pouze teflonové ubrusy, případně minimálně halenky ... Šetřím životní prostředí, svoje finance, svoje ruce a čas.

Věším a sundavám prádlo tak, aby se nemuselo žehlit, vítr a slunce udělá také svoji práci. (šňůry tedy venku na zahradě)

hodnocení

0x

Mám špatnou ruku, tak jsem kupovala na Heureka.cz podle příkonu a podle váhy. Právě na Heurece můžete porovnat ceny jednotlivých typů a i prodejců. Jsou uvedeny všechny parametry, včetně váhy. *jasne* Jen se také podívejte, jak se postaví, některá má zabudovaný strojánek a ten nevejde do drátěného odkládátka va žehlicím prkně.

hodnocení

0x
Je těžká, vždyť ta obyčejná taky pouští páru nebo stříká vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]