Nejste přihlášen/a.
Máte prosím nějaký tip na napařovací žehličku, se kterou jste spokojené, aby dobře žehlila, nebyla těžká do ruky ... V nabídce obchodů je jich tolik, že je těžké se v tom zorientovat. Děkuji za vaše poznatky
Jsem ze staré školy. Napařovací žehlička byla příliš těžká, druhá sice ne, ale byly problémy s pravidelným kropením. Kropilo to, jak samo chtělo. Vyřadila jsem obě.
Na bazoši jsem si našla klasickou starou dobrou Etu bez napařování. V obchodech se asi dnes už běžně neprodává. Koupila jsem si ji a jsem s ní nadmíru spokojená. Kromě ubrusů a závěsů, které se ovšem neperou 2 x týdně, není kropení takřka potřeba. Proto dožiju bez napařovací žehličky. Jaga.
Mohu vřele doporučit Sencor SSI 8441. Příkon 2,2 kW, 0,38 l vody, plynulé ovládání množství páry otočným knoflíkem. Deska s keramickým povrchem je ve špičce silná jen 2 mm, takže se dostane i pod drobné sklady. Šikovná je funkce automatického vypnutí při nečinnosti a automatického zapnutí pohybem. Funkce Anti-Calk skutečně funguje. Po třech letech používání velmi tvrdé vody ji nebylo potřeba čistit. Problematická je funkce Drip-Stop. Vypíná vodu už při 140°C, takže při žehlení něčeho s jednou tečkou je potřeba přidávat tlačítkem. Tvrzení o nemožnosti zamotání šňůry je potřeba brát s rezervou. Točí se jen vývodka, nikoli šňůra.
Vybírala bych v obchodě, kde mají žehličky vystavené a každou bych vzala do ruky, jak mi sedne. Každý máme jinak rostlou/formovanou ruku.
Žehličky jsou dost podobné, výrobci vychytané, tak je to mnohdy o zvyku.
Osobně mám již starší typ Braun - Freestyle, saphir a jsem s ní spokojená. Je lehká, a co v žehličkách váží, tak je asi ta napuštěná voda, kolik jí tam dáte (kolik má tedy objem).
Nikdy nezklamala, nikdy se na ni nic nepřilepilo. Používám když je potřeba něco přežehlit s kropením.
A druhá starší, také lehká ETA bez napařování, ale při plném výkonu má grády, vyžehlí dobře bavlnu, len.
-------------------
Ale moc již nežehlím, pouze teflonové ubrusy, případně minimálně halenky ... Šetřím životní prostředí, svoje finance, svoje ruce a čas.
Věším a sundavám prádlo tak, aby se nemuselo žehlit, vítr a slunce udělá také svoji práci. (šňůry tedy venku na zahradě)
Mám špatnou ruku, tak jsem kupovala na Heureka.cz podle příkonu a podle váhy. Právě na Heurece můžete porovnat ceny jednotlivých typů a i prodejců. Jsou uvedeny všechny parametry, včetně váhy.
Jen se také podívejte, jak se postaví, některá má zabudovaný strojánek a ten nevejde do drátěného odkládátka va žehlicím prkně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.