Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám takový problém je mi 12 let a nejde mi strčit tampon vždycky když se to tam pokouším dát bolí to a to tam strčim jenom hranu jenomže vzhledem k tomu že závodně plavu tak je to docela problém
Mno, 12, to je trochu málo na tampon, ale s tím plaváním to chápu. Zkus tohle: zaváděj tampon nejdřív tehdy, až je menstruace silnější (proto sliznice vlhčí, vchod otevřenější, prostupnější). Jednu nohu si opři o okraj vany (nebo WC mísy, ale vana je výš, a to je lepší), prostě jako bys na ni chtěla vystoupit, a v této poloze to zkus. To by mělo jít nejsnadněji. Možná by stálo za to pořídit tampony s aplikátorem, ten je kluzčí a mohl by jít zavést snadněji. Tampon nesmíš cítit při pohybu, pokud je to jinak, je zaveden špatně. Že je čas ho vyměnit poznáš lehkým zataháním za šňůrku - pokud povoluje, je na místě jej vyměnit, pokud drží, ještě je čas.. No, příjemné to není, ale držím palec, snad to půjde.
Ještě mě napadá - zkus si pořídit zpočátku tu nejmenší velikost tamponu. I když nevydrží tak dlouho, tělo si bude moci zvyknout a pak by ti to mělo jít snadněji i s většími - totéž platí i o dnech, kdy už menstruace slábne (ale ve vodě je pořád ještě tampon třeba).
Nemyslím si že ve 12 je na tampon brzy. já ho začala používat hned od počátku. Jasně že pro mladá děvčata jsou nejlepší nejmenší velikost. Je to lepší opravdu když je menstruace nejsilnější, pořádně se uvolnit a tampon zasunout do střední části pochvy. Ještě lepší je použít tampony s aplikátory (tampax). Ten tam jde skoro sám.
Dobrý den,
jelikož jste mlaďounká a teprve s tamponem začínáte, zkuste si to nacvičit s nejmenší velikostí tamponů.Nejlépe se zavádí ty s tím hedvábným povrchem (nechci dělat reklamu) a na špičku dejte malinko lubrikačního gelu a zkuste to v leže, na posteli a uvolněná Však ono to půjde .-) Přeji hodně zdaru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.