Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování do Brna- výluky

Od: jaruska® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu. Maminka má cestovat večer rychlíkem Rožmberk do Brna a nyní jsme zjistili, že jsou výluky. Poradil by nám někdo , kdo jezdí tímto směrem, jak a co udělat?Víme, že bude muset v Horní Cerekvi vystoupit a nastoupit do autobusu,který ji doveze do Třebíče.To by zvládla,ale pak v Třebíči,kam jít a kam se zařadit to by potřebovala nápovědu.Děkuji moc za radu. J.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na této trase jsem nikdy necestovala, ale mám osobní zkušenosti s přestupem do autobusu při výluce na trati. Před výlukou vyvede průvodčí cestujíci k autobusu. Ten stává na nejbližším možném místě u nádražní budovy. Když musí být autobusů více, bývá doprovod pracovníků ČD v každém z nich. Pokud by v každém autobusu nebyl, ať se maminka drží u průvodčího. Na konci výluky opět zastaví autobus před nádražní budovou a průvodčí odvede cestující do připraveného vlaku.

Neuvádíte přesný spoj. Hledala jsem a vypadá to, že Rožmberků je více. Některý končí v Třebíči. To by musela maminka tak jako tak přestupovet. Pokud bude pokračovat z Třebíče stejným spojem, tedy tím, který za normálních okolností jede až do Brna, průvodčí se o ni postará. Pokud pojede spojem, který končí v Třebíči, měla by si v autobusu od průvodčího vyžádat informace, ze kterého nástupiště a ze které koleje její vlak do Brna odjede. Na přestup bývá dost času, ale někdy neuškodí už v autobusu požádat, že chci přestupovat, že se pohybuji pomaleji, tak aby mi spoj neujel.

mll

To je teda dobrej guláš, jeden název a tucet různých tras. Pamatuju Bezdrev Plzeň-Brno přes České Budějovice (jel jsem myslím jen České Budějovice - Číčenice nebo jestli Horažďovice už nevím). Tehdy mě překvapilo, že jako rychlík přijel červenej motoráček.

V takových situacích jsou dvě základní rady, jednak držet se průvodčího a jednak držet se davu, pokud nějaký bude. Ale hlavně průvodčí je tam k tomu, aby cestujícím pomohl, pokud to neni nějaká z těch tratí, kde průvodčí zrušili.

A ještě si třeba zjistit, co píšou na internetu (kde jsou ty zastávky NAD apod.).

tm
Bezdrev byl rychlík Most -Beroun -ČB

tm
hodnocení

0x
Na výluku snad návod nepotřebujete... nebo jo... ja už dnes nevím. Na webu budou určitě k vyluce, dále vás určitě bude informovat personál (nebo se zeptá) a v neposlední řadě náhradní autobusy jsou vždy před nádražní budovou. Tzn. půjdete s davem z vlaku před nádraží do busu a v Třebíči s davem z busu do vlaku. Vlak pojede určitě z vlakového nádraží. Nebo co potřebujete za návod. Spíš si dejte pozor na případné další pripojne spoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]