Nejste přihlášen/a.
Podle mě tam nechal zánět a je potřeba endodontické ošetření, kdy se vyberou a vyčistí kanálky. Pak je vhodná fotokompozitní výplň. Nepocítíte tlak. Na plombu je totiž nutné odvrtat daleko více zubu, aby se vytvořil klín a v něm klasický amalgán držel. Fotokompozit drží na principu lepení.
Jestli jste mu řekla amalgán k vůli prachům, tak se bál odvrtat víc, aby pak při cpaní amalgánu zub nepraskl.
Takže není i vina na Vás, že jste nechtěla bílou? Pak bych se nedivil.
Nenechte si zánět rozjet. Polezete bolestí po zdi.
Já jsem měl opravováno endodonticky hodně zubů. V podstatě kazy pod plombama z dětství od školní zubařky. Čas není relevantní pro posouzení o jaký druh výkonu se jednalo, protože fotokompozitní výplň se nanáší a vytvrzuje postupně po troškách a je to zdlouhavá práce.
Ale u zubů, které už bolely, tk jsem měl nejprve po ošetření provizorní výplň a na další návštěvě jsem měl zub opět otevřen a čištěn, než byl finálně zavřen.
Takže co vlastně chcete slyšet...
Sama ani nevíte, co Vám dělal, což teda nechápu, že se nezajímáte a dále nevíme ani to, zda máte třeba další kazy nebo záněty, zda byl proveden rentgen, atd...
Takže konzultujte s lékařem a nezajímejte se jen o to, kolik to bude stát, ale i o to, jak to bude dobudoucna a v jakém stavu máte chrup a co pro jeho udržení dělat (z toho zásadního dentální hygiena a prevence).
Každý jsme jiný a jestli Vám zde nějaká kámoška napíše, že je to normální a budete čekat měsíc, jestli to bude normální i u Vás, tak to taky může končit zánětem ve větším rozsahu nebo i resekcí .
Můj osobní názor. Jestli se do toho kýve či bolí i přední zub, tak to značí spíš další problém a né souvislost s výkonem na opravovaném zubu k vůli tomu, že jste měla hodinu otevřeno dokořán. To je pitomost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.