Nejste přihlášen/a.
Zdravim, narazil jsem na výrobu vlašáku dle pravěkých dob, kdy se to dalo ještě jíst.
Zaráží mě ale ten salám nakrájený na jakési nudličky, jako by projel skartovačkou. Takhle to mají i novodobé hnusné saláty.
Chci jen vědět, zda si někdo vzpomene, jestli v tom komunistickém vlašáku také byl salám nakrájen na "skartovačce", nebo tam byvaly kosticky, či nějak jinak. Já si to nevybavuji, ale ty nudličky salámu mi tam nějak nesedí.
Dobrý den, jako učeň pro Potraviny s. p., (od r. 1982) jsem procházel všemi provozy, výrobnu lahůdek nevyjímaje. Docela živě si vybavuji, že výrobní salám určený pro saláty a výrobky s aspikem procházel nářezákem, který vyráběl ze štangle salámové nudličky o délce cca 1-6 cm. Určitě si mnoho lidí vzpomene na to, že když si tenkrát koupil (klasika) salát do papíru a dva rohlíky, nabíral salát rohlíkem a z toho sousta vždy visely "cancoury" salámu, kterými si často znečistil bradu, v horším případě triko a kalhoty.
Vlašák si vyrábím (samozřejmě dle původních norem) minimálně jednou měsíčně a je to vždy bašta..!
Zdravím a přeji mnoho úspěchů při jeho výrobě.
V domácím vlašáku se na tvar nehledí (nudličky, kostky, hvězdičky, atd... je fuk)
Zde třeba máte vlašák dle norem z roku 1976 a hele nudličky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.