Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má tenhle “vztah” smysl?

Od: nicole odpovědí: 25 změna:
Zdravím,
jsem trochu zoufalá v jedné situaci a ráda bych si přečetla i názory ostatních zda se jim situace zdá normální a v pořádku. Mam kamaráda, známe se 15 let, znám jeho ženu, byla jsem u toho když spolu začínali, znám něho děti, často jsem k nim kamarádsky jezdila, hlídala děti, jezdili jsme na výlety a tak. Jemu to se ženou přestalo klapat (našla jsi někoho jiného, psala mu jak svého manžela nesnáší, chce od něj odejít a tak dále a že kdyby řekl jenom slovo tak manžela opustí a tak dále), ale přesto spolu zůstávali dál ve vztahu a hráli si na rodinu ikdyz spolu ani vlastně nemluvili, nespali… prostě čistě jen děti. Najednou mezi mnou a tím kamarádem něco přeskočilo… a začali jsme se vídat a zjistili jsme, že se vlastně máme rádi a asi už i delší dobu… fajn. Věděla jsem do čeho jdu a taky jsem věděla, že musí odejít od manželky atd atd. V pořádku, on pak na základě toho za manželkou konečně zasel, s tím te teda asi půjdou od sebe a manželka v podstatě “jsem rada ze to říkáš” a vlastně už si vzala nejake krabice a vrátila se k mamince. S tim ze zatím se nějak střídají o deti… ale… a to je to ale… a ja velice chapu ze jsou deti jeho součástí, znám je, miluju je a vím ze on s nkma chce byt a ideálně je mel ve své peci a tak dále a chapu ze s dětmi chce jezdit na výlety atd. Jenže on bere i manželku na tyhle výlety. V tu chvíli ji vše kupuje, vse za ni platí… a me proste jen řekne “hele jedeme na rodinný výlet, tak se na 3 dny nějak zařiď”… jezdila jsem na začátku našeho “vztahu” s nimi, ale pak me začalo bolet ze se vic věnuje manželce a ja jsem proste ta třetí navíc, presto ze od sebe očividně odchází atd a nepochopil co me na tom bolí, proste rekl ze takhle to ted bude a hotovo a ze na dalsi rodinný výlet holt nepojedu. Tvrdí jak me miluje a chce se mnou byt a nechce o me přijít ale ty činy mi někdy přijdou jako… divný. Brát manželku na výlety a starat se o ni aby to mela hezké? Chapu všechno okolo deti, opravdu… tomu rozumím o tom ani popel. Proč je v tom furt ta manželka? Proč se jakoby nic neřeší? Jak se vlastně správně postupuje v těchto situacích? Do toho dal třeba me jeden den slunečnici a o dva dny nesl tunstejnou slunečnici i své ženě která mu za to dala pusu… me to pak vysvětlil jakoze chtěl se synem květinu, ale syn v tom vůbec nefiguroval a ani tam vlastně nebyl… a syn pusu nedostal… no nevim, asi jsem hysterka ale tohle nechápu… porad to je at počkám, ze uz jen par měsíců ale ja vlastně ani nevim na co čekám nebo proč… ano, miluju ho, moc… uz dlouho, ale… moc dekuji za názory…

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

1x

To, jak ta rodina i po rozvodu funguje, je vlaste optimalni pro vsechny, nejvic pro deti. Vy jste tam ten vetrelec, a tim take zustanete. Pokud se nezbavite zarlivosti, budete trpet i v budoucnu.
Proc si nevybudujete vlastni vztah na vlastnich zakladech? Proc se vlastnne 15 let montujete do cizi rodiny?
To si nemuzete zit vlastni zivot? Tady budete hrat vzdycky druhe housle!

nicole
hodnocení

Před 15lety co my se už známe on svoji manželku ještě ani neznal. jsme byli kamarádi, občas zašli na pivo nevo kafe čistě kamarádsky… byla jsem u začátku jejich vztahu, moc jsem ji to prala. Do ničeho jsem se nemontovala. Byla jsem kamarádka, jich obou po sleze, která občas zajela na grilovačku nebo je zase pozvala k sobě a k příteli na oběd, jsem rozvedena a oba nám byli za svědka atd atd… jo takže takhle… A samozřejmě celou dobu si žiju vlastní život.

hodnocení

0x

Bylo to vaše rozhodnutí, věděla jste, do čeho jdete, když jste byla taková rodinná přítelkyně.

Pán nebyl ještě rozhodnut, ona se rodina špatně opuští a děti pro něj budou vždy na prvním místě.

Byla jste po ruce, tak toho využil, dělala jste vrbu a nyní trošku převozníka i když pán chce na tu lodičku naložit i stávající rodinu.

Vaše rozhodnutí bylo využít nešťastných chvil v manželství, Vaše rozhodnutí musí být i ukončit tento neperspektivní vztah.

Nechte je být, ať si svoji situaci nejdříve vyřeší. Ty děti Vám mohou někdy později dělat naschvály a nenávidět, že jste to byla Vy, kdo jim rozbil rodinu.

Fungujete vlastně dnes ve třech jako tzv. triáda. Nejste domluvení a rovnocení.

nicole
hodnocení

Myslíte, že mě jen využil? Dělá hromadu hezkých věcí, nosil mi nákup a bral mě na hromadu výletu i s dětmi a tak dále… známe se dlouho, říkal, že pro něj nejsem jen to někdo. Ze se mnou chce byt, miluje mě, chce se mnou bydlet a prave ze jeste jako potřebuje par měsíců aby veci jeste vyřešil, vydýchal se ve své nove situaci atd atd… což chápu. Rozumím. Ne že bych neuměla počkat. Ja tedy nejsem ta co rozbila rodinu, rozbité to bylo kdyz jsme se začali vídat, vlastně první naše kamarádská schůzka byla jen o tom, ze říkal jak to doma neklape a ze si myslel, ze to ještě chvíli vydrží ale ze takhle uz to nejde… podle me manželka, která si hledá jiného chlapa a ma ho take vedle sebe to zničila… ale chapu, ze člověk to takhle urychlil nebo tak… ty deti jsou na prvním místě i pro mě. Jen bych chtěla vědět, jestli ma cenu s nim mluvit, být právě rovnocenní partneři atd… ikdyby to mělo jeste trvat… jestli ma cenu cekat a na co vlastně čekám…

Jestli řekl, že potřebuje pár měsíců, než si něco vyřeší, tak čekejte. Co je to pár? Dva, šest, dvanáct?

Ale většinou se přijde na to, že budou vánoce, tak chce být s dětmi, nebo že děti nejdříve dostudují a potom se vše vyřeší.

Pokud jsou děti neschopné se živit, bude jim platit alimenty, a to mínus z jeho platu a pokud je bude chtít vidět, tak nějaké rozhodnutí od soudu bude muset padnout. Třeba každý druhý týden by je měl ve své péči, o prázdninách 14 dní. Nu, tak ten větší byt se hodil, aby děcka měla kde přespat. Výhoda je u Vás, děti Vás znají.

Právníci také něco stojí, pokud je nějaký majetek, tak odhad, rozvod = dělení majetku = stres, děti do nového školního roku budou potřebovat nové věci. Budete spolu tedy bydlet? U Vás nebo si seženete odpovídající byt, který se bude muset zařídit. Aby vlivem stresu ještě byl schopen. I když není nutné mít sex, když se milujete. Pravá láska je vnitřní nastavení mysli a srdce, souznění. Ale domluvte si, jestli ještě spolu založíte rodinu. Tím ho připoutáte k sobě.

nicole
hodnocení

Ano, Vanoce jsou otázka. Upřímně je mi úplně jedno, že by na Vánoce nebyl se mnou ale s dětmi, holt bych to ted přežila, našla si svoje, ale bojím se aby mi spíš neoznámil ze budou trávit Vánoce ještě spolu s manželkou. To by mi asi zlomilo srdce… děti mají 4 a 7 let, starší Anička me ká rada, vozila jsem ji v kočárku jako malá a to je vždycky od ni “a pojedeš s nama?” Atd atd… on ma vlastní dům, je jeho a byl jeho uz před manželstvím. Manželka pomalu odchází, uz si neco odvezla a ted strávila asi dva týdny u maminky, kde by chtěla byt i s dětmi než si najde něco svého. Ale ano občas jeste kvůli dětem přijede a funguji stále jako rodina… někdy je odveze o s dětmi někdy odjede ona vlakem a deti nechá. On by chtěl deti určitě do své pece, sle samozřejmě si uvědomuje ze matka je důležitá. Nechce ji deti brát ale spis by chtěl nějakou formu střídavé péče. Zatím se domlouvají po 2-3dnech a nejak si děti vyzvedávají. Ano, řekl ze se mnou chce bydlet, ale jeho paní poslední půl rok neuklízela, říkal ze si chce uklidit svůj bordel, projít si byt krok po kroku a uklidit a udělat si v tom pořádek… dětem udělat nový pokojíček atd atd… on peníze ma, je to programátor, hodne pracuje z domu. Nemá problém byt s dětmi. Ona pracuje na úřadě, takze proste úřední hodiny…
Ano, to bych se také chtela zeptat prave, co je to par měsíců… a na tu rodinu… on se me zeptal tehdy sam… jestli bych chtela dite. Řekla jsem ze ano, ale ze uz jsem stará (31) s ze chci, ale ze proste kolem sebe ted nikoho nemam s kým by to bylo vhodné… rekl ze bych byla úžasná maminka… někdy i udelal to ze nás vsechny 3 s dětmi objal a vypadal fakt spokojeně… jednou jsem držela kočičku jako miminko tak taky přišel a tak nás jako objal a tak zvláštně se usmíval… moc hezky…
Myslíte; ze má cenu si s nim promluvit? Ted jsem se rozhodla mu dat přes týden čas, at ma cas na deti začíná škola atd… a někdy o víkendu bych s nim chtěla sednout ke sklence vína a přesně mu rict, ze kdyz jsme si tedy včera řekli ze jsme spolu oficiálně (ikdyz samozřejmě manželce to říkat nebudeme… ikdyz ona to tuší a podle všeho ji to fakt nevadí… což je tály divný) ze proste musíme byt rovnocenní partneři a tak spolu jednat. Ze za mnou nemůže jen tak přijít a na 3 dny me poslat stranou a vzít na výlet manželku s dětmi atd… a urcite mate dobrý nápad se vlastně i zeptat jestli by byl ochotny založit rodinu i se mnou nebo jestli třetí dítě uz nechce… a ano, vlastne jak dlouho mam čekat a na co a jestli je vlastne vubec možné domluvit si ze hele dáme si ted 2 měsíce a do te doby to proste vyřešíme? Je to ok? Ma tahle debata cenu? Ja bych moc chtela, on aj me byl vzdy hodny a i jako kamarádce mi roky pomáhal kdykoliv jsem potřebovala… ale ano, rekl ze by si se mnou až si uklidí svůj bordel chtel udělat krásné útulno…

Výhoda = bydlení vyřešeno, současné vztahy s dětmi dobré.

Poud bych to posunula dál. Kdybyste se někdy v budoucnu vzali, tak nezapomeňte, že s manželem si berete i jeho rodinu. A naopak.

Znáte jeho rodiče? Setkali jste se již, když se znáte tak dlouho? Jaký pohled na Vás budou mít?

Nebudete mít pána jenom pro sebe, ale budete se s ním dělit i o jeho čas, který bude věnovat dětem.

A že tedy bude. Děti jsou menší.

Manželka bude mít těžší roli děti získat, když odchází od rodiny ona, rozvod z její viny.

Po pravdě, jejímu vztahu nedávávám velkou naději, že ji zajíček vydrží. Tam budou ještě nějaké změny.

Rozvod, když jsou malé děti trvá déle, ale osobně nevím, to napíší jistě jiní, kteří mají zkušenost.

nicole
hodnocení

S jeho rodiči jsem se už setkala. Dokonce mi nedávno říkal, že tohle jako první věděla jeho maminka. Sami totiž říkali ze se prostě nedá přehlédnout ze jim to doma se ženou úplně neklape a ze se jim nelíbí jak se chová k dětem. Někdy nevyjela jen na nej nebo na deti ale i na tu samotnou maminku treba jen proto ze dětem nabídla broskev. A najednou se ts maminka prý zeptala “ a co ta Nikča? To je hodne pěkná holka, viď?” A on jen “no, jo no…” hodne lidi mi spis říkalo ze cekali ze se dáme do kupy uz dříve, trávili jsme spolu hodně času…a samozřejmě počítám a absolutně chápu a podporuji aby trvali s dětmi co nejvíce času je možné… to neni ten problém.

km
hodnocení

0x

myslim, že klasika, pán má teď dvě paní a vyhovuje mu to. koupnout do zadele a zařídit se po svém.

nicole
hodnocení

Taky me to napadlo, ale pak jsem si zase řekla, že co by mu na tom vlastně mělo vyhovovat… zvlášť když ta manželka někoho ma atd…
km

stačí že se cítí líp, třeba to zvyšuje sebevědomí

nicole
hodnocení

Jo? Ikdyz od nej vlastně obě dvě tak nějak odcházíme…?

hodnocení

0x
Ten chlap je mentál a evidentně neví co chce a z tebe si dělá akorát dobrý den a milenku. Od tohohle okamžitě pryč, ale okamžitě. Tohle lepší nebude. To že bere na výlety svou ženu místo tebe o něčem jasně vypovídá a to že jí dává květiny ještě více. Takhle z toho jak jsi to napsala, tak je to jasný. Jeho verze by třeba byla trochu odlišná. A hysterka nejsi, tvoje reakce jsou naopak málo hysterické a dost klidné a rozvážné. Já bych tohle řešil hned a radikálně, protože podle mě jen ztrácíš čas.
nicole
hodnocení

Upřímně, taky už jsme kolikrát měla chuť praštit do stolu a zeptat se “tak co jako”, ale vzdycky jsem si tak nejal rekl hele miluješ ho, ma těžkou situaci, věděla jsi to… ale mam přesně tenhle pocit, ze jsem proste jenom takhle vedle kdyz zrovna potřebuje… on bere na výlety na mě. Tak nejak na střídačku se ženou. Ja to chápala na začátku, ze jo tak jdou od sebe ale meli zaplacenou dovolenou, dobre tak pojedou, chapu… ale… teď? Tvrdí mi ze jsme oficiálně spolu a ze se tim vlastně netaji (a opravdu me ve vesnici kde bydli klidně chytne za ruku, představil me kamarádovi, atd atd… samozřejmě at to neví žena, ale… nevim, je to divný… jak radikálně myslíte ze byste to řešil? Jak byste se zachoval Vy v takovéhle situaci? Co je vlastně “správně?”

hodnocení

0x

Co na to partner té exmanželky? Tomu výlety nevadí? To je takhle každý víkend? Třeba to fakt může dělat jen kvůli dětem, je to matka jeho dětí, tak proč by za ní něco nezaplatil. Nicméně, máte 3 dny pro sebe, tak si je užijte - někdy třeba až moc, uvidíte jeho reakci.

nicole
hodnocení

Nevadi, protože my si myslíme ze ji ma jen na to jedno. Takze je mu jedno co si kde dělá… hlvne si našla ve svých 37 letech partnera, kterému je 21, takze… ale miluje ho a chce byt s nim. Kazdy víkend to neni, kdybych to řekla hodně blbě tak jeden víkend je se mnou (s dětmi nevo bez deti to záleží) a druhý víkend s jeste manželkou… ) ja samozřejmě nemam problém aby ji někde neco zaplatil… ale říkat mi jak me miluje a pak vzít manželku na 3 dny kamkoliv a zaplatit ji hezkou dovolenou… jak říkám podvedla ho, nesnáší ho… zažil si s ni docela peklo. Nejhorší bylo když se jednou naštvala v obchodě a začala tam házet věcmi a křičet ze jako už nevi co má dělat a muže se na to vy…. (Syn po ni jen chtěl jiný jogurt než vzala…) a křičela takhle hodně hodně, zažila jsem ji i sama jak kolikrát vyjela a byla hoooodne nepříčetná i na děti… a takovouhle paní pak vezme na dovolenou když mi říká ze s no vztah uz nema ale ma ho se mnou? Samozřejmě že kdyby ted potřebovala jidlo nebo ja nevim peníze na kauci cokoliv… chapu. Ale… jak myslíte ze si mam ty 3 dny někdy užít až moc a vidět jeho reakci?

id
hodnocení

0x
Asi bych pánovi dala měsíc na rozmyšlenou a po měsíci ať přijde s konkrétním návrhem. Po měsíci ať už nechodí, nebudu čekat.
Být na druhém místě po dětech je v pořádku. Ale na třetím či čtvrtém místě to nikdy.
nicole
hodnocení

Souhlasím s Vámi. Deti na prvním místě. To absolutně chápu a respektuji. Přemýšlím o něčem podobném… promluvit si s nim a chtít teda vědět něco ve stylu “ano, chápu že chceš byt s dětmi, ze jeste potřebuješ cas, ale tak kdy to vyřešíme a jak? Co s námi bude? Co si jeste potřebuješ uklidit? Co je par měsíců? “ on sice tekl ze moje potřeby jsou samozřejmě důležitější než potřeby jeho exmanželky… jen mi to občas tak proste nepřijde… ja chápu ze je to matka jeho deti. Ale podvedla ho, všem Říkala jaky je to idiot nesnáší ho a nechce s ním být… a on pak jde a zaplatí ji dovolenou a me kterou údajně miluje proste na 3 dny odloží někam vedle? Zvláštní… myslíte ze má cenu s nim o tomhle mluvit? A říct něco - nechci aby to ale bylo úplně ultimátum - jako bud se to vyřeší do října a chci vědět co pak bude nebo nic? Nechci to říct takhle tvrdě ale prostě… vedet.

ltz
hodnocení

0x
Zřejmě to je a bude stále taková stmelená rodina, i když dospělí už jsou oddělení. Vy můžete mít pořád ten pocit, že nejste ta na prvním místě. Do toho ještě ty děti, kdybyste s ním začala žít, kdoví, jak by vás ony vnímaly a přijaly. Nepíšete kolik je jim roků, možná by z toho byly zmatené a vy nevěděla jak to řešit. Vy ho sice milujete, ale kdoví jestli je to pro vás ten pravý. Prostě je tam to ale. Pořád byste něco řešila a jeho by to mohlo začit štvát.
nicole
hodnocení

Deti znám celou dobu. Odmalička. Oba jsme je vozila v kočárku, několikrát hlídala atd. Dcerka mě má moc ráda to je furt “a pojedeš s námi?” Nebo “budeš tu?” Nebo “a můžu spát vedle Tebe?” Dětem je 4 a 7… na prvním místě nechci být já a i me přijde logické ze tam mají byt děti, ale ne brzy exmanželka…
ltz
Právě, že v jeho životě jste tam pořád dvě, a to vám právě vadí. Tak nevíte, jestli ten vztah má smysl.

nicole
hodnocení

Tak samozřejmě. Pár jsou dva…
ltz
On to asi bude takový slušňák, rozumný člověk. Někteří co se rozejdou, vymýšlejí jak se tomu druhému pomstít, tahají se o děti. On své expartnerce dá i kytku, jedou s dětmi na společný výlet..
nicole
hodnocení

Jo, to je strašně super, já s Vámi souhlasím. :) urcite nikde netvrdím ze ma manželku hned poslat do háje, nějakou dobu spolu byly a ja s tímhle problém nemám. Jen si říkám te by to mělo byt citlivější a spis cestou “hele jak to máš tenhle víkend, mas neco? Chtel bych vzít deti a zenu na rodinný výlet, jsi s tim v pohodě? Pojedeme tam a tam a takhle se vrátíme… příští víkend věnuji tobě” on vzdycky jen den předtím řekne “hele jedu s rodinnou n výlet a na 3 dny se vyřeš”… a přitom si říkám tak ona ho podvedla, posledního půl roku na něj jenom řve… zničila mu auto, na deti řve taky jak je nesnáší, podvedla ho… asi mi jen chybí ze nejsem rovnocenná partnerka. Hodlám s ním o tom mluvit…

liska5
hodnocení

0x

Chlapi se obecně neradi rozvádějí. Jemu tato situace vyhovuje. A jestli se stane a on se nakonec rozvede, Váš vztah k němu nejspíš ochladne. To tak bývá. Navíc dalších 15 let budete řešit víkendy a svátky s jeho paní, budete muset komunikovat s jeho dětmi, mockrát budete muset ustoupit a plno situací rozdýchávat. Komplikujete si život. Já bych to nedala...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]