Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zavaŕit švestky v soli?

Od: id odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Dostala jsem zavařeně švestky v soli bez vody z r. 2022. Na koláč parádní. Dárce jí také od někoho dostal a neví od koho proto nezná recept.
Zavařuje zde někdo vypeckované švestky v soli? Nevím kolik soli na 0.7 l sklenice. Budu ráda za vlastní zkušenost. Díky id

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

futra
hodnocení

0x
Co vím ,tak se dává špetka soli bez cukru a vody.
id
hodnocení

Špetka soli se běžně přidává do jídel, kde chcete zvýraznit sladkou chuť. Ale že by pouze špetka fungovala jako konzervant? Nevím.

 

km
hodnocení

0x

možná hledáte recept na umeboshi. osobní zkušenost nemám.

 

hodnocení

0x

Na 0,7 sklenice stačí špetka soli (lepší je mořská) - podmínkou je, aby ovoce bylo dostatečně zralé, tj. sladké a šťavnaté. Ohřát sklenice i víčka, okraj otřít do sucha, případně "olíznout" nějakým alkoholem a sterilovat podle druhu ovoce, v průměru cca 20 minut. Teplotu nesleduju, nechávám "táhnout" pod bodem varu. Potom jako obvykle obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout. Doporučuju zavařit jednu láhev na zkoušku, jak kvůli chuti, tak kvůli tomu, kolik ovoce pustí šťávy, tedy jak moc plnit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]