Nejste přihlášen/a.
Na 0,7 sklenice stačí špetka soli (lepší je mořská) - podmínkou je, aby ovoce bylo dostatečně zralé, tj. sladké a šťavnaté. Ohřát sklenice i víčka, okraj otřít do sucha, případně "olíznout" nějakým alkoholem a sterilovat podle druhu ovoce, v průměru cca 20 minut. Teplotu nesleduju, nechávám "táhnout" pod bodem varu. Potom jako obvykle obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout. Doporučuju zavařit jednu láhev na zkoušku, jak kvůli chuti, tak kvůli tomu, kolik ovoce pustí šťávy, tedy jak moc plnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.