Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo zkušenost? Když v láhvi zaliju čerstvé ostružiny vodkou, bez přidaného cukru, jak dlouho to vydrží?
Pokud zaliješ čerstvé ostružiny vodkou 40 % do sterilní láhve, plody musí být celé pod hladinou a poměr by měl být aspoň 2 : 1 (vodka : ostružiny), aby zůstalo přes 25 % alkoholu. To zabrzdí proces kvašení i vznik plísně. Láhev dej do chladu, ideálně do lednice. Macerace trvá 7 až 21 dní, nejpozději po 4 týdnech ostružiny sceď a tekutinu přefiltruj. Přecezený nálev vydrží v temnu a chladu 6 až 12 měsíců i bez cukru, v lednici i déle, jen časem klesá kvalita. Vyhoď hned, jakmile se objeví plíseň, zakalení s perlením nebo octový zápach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.