Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktovat spolužáka, nebo raději ne?

Od: dorbs odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chodím na gymnázium a ve třídě máme spolužáky, které zajímají párty, kde si dát brko – marihuanu, po nocích se toulaji po pražských barech. Jsem z toho dost neštastná, že mám takovou třídu. Jeden spolužák je hodně výstřední, sdílí po FB příspěvek o zdrogovani dívky na maturitním plese, která pak umřela, fotí ožralé spolužáky v baru a jednoho pak valejiciho se na obrubníku ulice. Přitahují ho témata drogy, smrt, násilí...v hodině občas šnupe trávu. Chodí si ke mně opisovat při testu, mně to nevadí, ale můžu říct, že mám z něho respekt (takové to že nevíte co ho může napadnout...). Od mámy má BMV, prostě takový floutek. Další dva spolužáci chodí na Magnetic párty, pořád kluby atd. Minule i sháněli hašiš. Spolužačka to stejné, stýká se s nějakými pankáči a vrací se domů nočním metrem...Další spolužačka pořád kouří, chodí s Vietnamcem od čtrnácti, kdy s ním snad i něco tenkrát měla. Taky se mě pořád ptá zda s někým chodím atd. Na těch školních vyletech jsem často sama, oni po večerech chodí za chatu kouřit marihuanu a schovávají si 30 vodek do batohu a pak chlastaji...občas do mě ryjou ať se nestydím a dělám to s nimi. I na tělocviku končím často sama po zvolení do týmu to stejné když se má říkat kdo s kým bude na pokoji na školním zájezdu na chatě atd.

Jde o to, že o patro výš chodí jeden kluk, který se mi líbí, dle kamarádky je prý slušný, je to světlá výjimka a nikdy by si nedělal srandu...Dle mého je tak trochu ale člen té party mých divokych / nesolidnich spolužáků.

Z FB toho spolužáka jak občas šnupe trávu, publikuje příspěvky na drogy, smrt, násilí, že ze školního výlet do Alp sedí ten kluk co se mi o rok výše líbí s mými a pak ještě s dalšími spolužáky z vedlejší třídy v baru. Ten kluk co se mi o rok výše líbí jim take psal název klubu a dával like k fotce kde jsou namol ožrali. Pak byl zájezd k moři a z toho si ten spolužák co publikuje ty bizary (smrt, násilí, drogy) dal fotku na FB jak vedle toho kluka co se mi o rok výše líbí sedí na houpačce.
Co jsem jednou šla se spolužáky ven, abych si vyzkoušela jaké to je mimo školu, tak jsme šli k paneláku odkud vyšel Vietnamec a dal jim pytlík sypane marihuany, kterou pak kouřili v poli. Do toho pili kartony vína. Přibrali tam další svoje kamarady z gymplu, kdyz jsem je videla, tak to zase nebylo nic solidniho – jeden vzal brko a začal hulit...fakt jsem si uvědomila to heslo vrána k vráně sedá...byli naprosto stejní jako moji spolužáci ze třídy...
Mamka mi pak říkala, ať se takovými lidmi neobklopuju, že mi to nic nedá, což má na jednu stranu pravdu...Upřímně se zděsila, když jsem jí ukázala FB toho spolužáka a viděla ty příspěvky o smrti, drogách, pak si tam píše, že je odněkud z Jeruzaléma, vydává se tam za náboženského myslitele atd. Řekla mi že je to vandal. Právě mi ale nejde na mozek, že tomu klukovi co se mi o patro výše líbí a nikdy by si prý srandu nedělal se asi ti mojí spolužáci ze třídy líbí? Nebo nevím, že u tohohle bizarního spolužáka je na dvou fotkách a dává jim i like k fotce kde jsou ožrali v tom klubu...

Myslí te, že je dobrý nápad ho kontaktovat, nebo radši ne (aby se to nějak pak neobrátilo proti mně)?Třeba že bych mu napsala zda si nechce jít se mnou zahrát stolní tenis? Nevím zda by jim to ale hned nevykecal, nepreposlal třeba zprávu a neměli by pak ze mě srandu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tolik omáčky kolem.
Pokud se vám líbí,tak mu napište, můžete se dočkat jen dvou odpovědi Ano/ Ne.
Svět se nezboří,žejo.

hodnocení

1x

Na stručnou otázku stručná odpověď:

"Ne".

asd1
hodnocení

1x

Se ho zeptej jestli místo hulení trávy nechce na pinčes, uvidíš nejen jestli o tebe bude zájem ale podle toho jak se zaksichtí ti to napoví i to jestli hulí nebo ne...

A třeba ho takhle přetáhneš od debilních kámošů k něčemu rozumnějšímu...

Ale musí se ho zeptat tváří v tvář, ne si s ním vypisovat. To by nic neviděla.

prostromek
hodnocení

0x

Třídu neřešte, sešla se tam určitá sorta lidí, se kterou si nemáte co říct. Vy jste někde jinde, když Vás osloví, tak se normálně s nimi bavte, ale cíleně je nevyhledávejte, nesnažte se jim vyrovnat.

Dejte si na nástěnku /pokud máte možnost/ nebo na sociální sítě, že hledáte spoluhráče na ten tenis.

Věřím, že na celé škole bude více kluků i děvčat, kterým jde spíše o běžné kamarádství a normální sportování, ale Vy vidíte jenom tyhle extrémní případy, co pijí, drogují a vyhledávají násilí. Ve škole určitě všichni takoví nejsou, ale možná je přehlížíte, nejsou ničím výrazní.

Mladý člověk chce někam patřit, do nějaké skupiny, party, ale tohle co popisujete, zavání průšvihem. Navíc jsou prázdniny, tak uvidíte v září, mohou být nějaké novinky a změny.

Najděte si od září ve městě sportovní klub (cyklo, tenis, karate, judo, házená, atletika, šachy apod..) a tam se přihlaste. Najdete tam sportovní nadšence kluky, holky, se kterými si asi padnete více do noty.

---------------------

Různé akce s přespáním, výlety, zájezdy, nemusí být povinné. Tak pokud by to šlo, tak bych se jim vyhnula. Zvláště, když se tam necítíte s nimi dobře. Ale snad jich tolik škola v běžném školním roce tolik nepořádá? Můžete se omluvit kvůli zdravotnímu stavu, nedostatku financí. Jeďte s tím, s kým se cítíte dobře, a ne s nimi, když Vás hecují a provokují. Potom se můžete dostat do situace, kterou nezvládnete jenom proto, abyste jim něco dokázala.

Chlapce, který se Vám líbí si nechte jako první lásku, platonickou.

Mamka má pravdu, radí dobře.

dorbs
hodnocení

Ano, mám právě pocit, že tohle taky zavání průšvihem. Ještě doplním, že mi v noci v půl druhé zvolilo číslo a někdo mi tam šeptal - "Sedm dní, sedm dní...za sedm dní zemřeš, pak přijde na řadu tvoje máma, až se ošu*** do zad**.
Přišlo mi to hrozně zvláštní. A dost jsem se lekla. Dle mého to musel být někdo kdo mě zná. Že by někdo náhodně vytočil moje číslo s takovým obsahem, to se mi nezdá.
Dle hlasu mi to sedělo na toho ode mne ze třídy, jak píše o smrti, drogách a bere občas trávu. Ten vandal.
Blbé je, že právě s tímhle klukem má fotky na tom fb, mají se v přátelích. Možná s nimi i ve volnu někam chodí. Mám právě strach, že kdybych mu napsala, že by to nějak využili. Nevím ale no.
asd1

Řešit s policií - podat trestní oznámení (nebezpečné vyhrožování). Podat písemně aby to museli řešit, dát požadavek výsledku šetření. Nepodceňovat.

Je to magor, tak je třeba odstavit ho než něco provede. Sama s ním (ani s nima) nikam mimo dohled veřejnosti nechoď.

Po nedávném vystřílení školy by to úplně na háku policie mít nemusela a řešit to nejspíš budou.. Přitom proberou třídu testem na trávu a bude to řešit i škola - podmínečné vyloučení, při opakování vyhazov.

prostromek

Tak to není sranda, každý člověk by byl vystresovaný. Tohle jsou výhrůžky. Nebrat na lehkou váhu. Vidím to na někoho, kdo zná Vaše číslo. Zajděte s mamkou na policii. Mají možnost zjistit číslo u operátora. Ale asi jste tohle mamce neřekla, týká se to vlastně i jí, pro ni vulgární.

Jak se říká s jídlem roste chuť a pro zábavu, v ovínění, nebo vlivem drog to může být sice první strašení, ale nemusí být poslední.

Určitě to řešte.

Je dobré se naučit na noc vypínat telefon a nespat s ním pod polštářem.

Jedná se elektro smog/elektromagnetické záření, který narušuje spánek, psychiku.

Člověk se lépe vyspí a zregeneruje. O prázdninách nemusíte mít zapnutý telefon v dosahu u postele.

ltz
hodnocení

0x
Nikdy to není dobré, když jsou nějaké pochybnosti a ty vy máte. Proto sem také píšete o radu. Radši toho kluka co se vám líbí, nekontaktovat. Nic asi dobrého by vás nečekalo. Máte dobrou předtuchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]