Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibírám, i když moc nejím

Od: jahoda odpovědí: 7 změna:
Ahoj,
můj problém není, že bych chtěla zhubnout. Chtěla jsem si držet svou váhu, kterou mám už cca 3/4 roky. Nevím, co se ale stalo, protože jsem během dvou měsíců přibrala 3 kg, aniž bych cokoliv měnila. Vím, že 3 kg není moc a asi to ani nějak extrémně není vidět, ale já ty změny pozoruji a cítím se prostě jinak. Jím většinou třikrát denně a přes den se věnuji minimálně jedné aktivitě - běh, kolo, procházka. No, jenže prostě nechápu, proč přibírám, když se mé stravovací návyky nezměnily, maximálně mám ten pohyb pravidelně. Vím, že mám momentálně zdravotní problémy. Když jsem se ale se stejným problémem potýkala v minulosti, tak má váha naopak klesala.
Ráda bych se teda dostala zpět na svou původní váhu a zjistila, co je špatně.
Předem moc děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Je to jednoduchá rovnice - příjem je větší než výdej. Buď přidáš výdej (pohyb) nebo zmenšíš příjem.

tj
Přesně. *palec* - jasné, stručné.
Prostě si hlídejte, co jíte, třeba kalorické tabulky.
Jinak procházka, pokud není dlouhá třeba 3 km, zase tak moc kalorií nespotřebuje. Chce to trošku svižnější pohyb, rozproudit krev.
ingus

Kdyby se tazatelka rozhodla více cvičit, tož ta rovnice je složitější. Když se začíná více sportovat, tak svaly jsou těžší jak tuk, svalů sportem přibývá, takže zpočátku mohou lidé lehce přibírat na váze, ale postava bude +- podobná (pytel cementu je objemově podobný s pytlem polystyremu), pak teprov mohou ztrácet na váze. + Lehce svalnatá postava ženy je vzhledově pěkná.

hodnocení

0x

Jest malo moze znamenat malo len z hladiska objemu / hmotnosti, nie z hladiska obsahu vyuzitelnej energie.

Tiez nie je pohyb ako pohyb, musite dostat tep do vyssieho pasma, napriklad mierne tempo pesi alebo na bicykli po rovine nie je ziadna vysoka spotreba.

hodnocení

0x
Úprava jídla je důležitější než pohyb, já ho mám poslední měsíce díky omezenému pohybu málo, přesto se držím. Málo příloh, málo pečiva. A dám si občas i sladké a pivo.

olin
hodnocení

0x

Neuvádíš věk, ale čím je člověk starší, tím se shazují kila hůře. Další možnost je nemoc, bývalý kolega toho moc nesnědl, ale stále přibíral, měl nádor. Volba je tedy i kontrola u lékaře.

hodnocení

0x
Když člověk začne jíst méně, organismus začíná šetřit a ukládá do zásob. Spíš potřebuje pravidelnost a nejlépe pětkrát denně. Samozřejmě upravit množství. Nejdůležitější ale také je to, co jíte, takže vynechat potraviny s vysokým glykemickym indexem, ruzné polotovary a přidat čerstvou rostlinou stravu. Pak budete hubnout i bez pohybu, ten není pro hubnutí až tak dulezity, spíš na zachování svalové hmoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]