Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dostal jsem hříby

Původní název otázky: Dostal se hříby

Od: begi25® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.V sobotu my přinesl kamarád ruzne hříby které velmy dobře znám.Tak sem je nakrajel a podusil na sádle a cibulkou.Pak sem je dusil as i 25 minut.Hned sem udělal z trochou hříbu smaženici.Vyborná,Ale v 5 ráno sem se vzbudil a ze soboty sem nechal nedojezenou vaječinu.Za dve hodiny sem mněl střeva vyčištěná jak miminko.Byl sem nazáchodě do vyprazdnění strev.Ale ptám se dneska sem si ze zbytku podušených hřibu neudělat nic.Myslíte že bych mohl udělat zítra polevku ze zbytkem hříbu?Samozřejmně má to v lednici.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x
Rozhodně ne. Ať už je tam opravdu problém, nebo to jen budete jíst s nejistotou, tak to za to nestojí.

 

km
hodnocení

2x
jedine zda se chcete, v lepsim pripade, opet pokalet...

 

hodnocení

2x
avatar inzinyrka

Otázka je, jak byly hřiby u kamaráda dlouho a jak je skladoval. Jsem nadšený houbař, miluji houby, ale nikdy bych si od nikoho žádné houby nevzala právě z důvodu, že bych nevěděla, jak dlouho je třeba vozil v autě.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Ty střevní "rychlé" problémy nemusí být ze samotných hub. Může to být také díky úpravě, nevíme jak dlouho byly na pánvi, nevíme, co všechno tazatel za ten den snědl, v jakých kompinacích, co vypil atd. Prostě se klidně mohlo stát, že smaženice "nesedla". I tak s touhle úvahou, je třaba se se zbytkem hub rychle rozloučit.

 

hodnocení

0x

To je cista loteria, na 99% su tie huby nejako zavadne :

- su jedle, ale zlym skladovanim vznikli toxiny

- vacsina je jedla, jedna z nich je mierne jedovata

V oboch pripadoch jedlo vyhodte, aj v chladnicke sa mozu produkovat dalsie toxiny a skoncite na infuziach v nemocnici.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Ty Vaše "hříby" asi nebylo to pravé. Píšete, že je VELMY dobře znáte. Pokud je znáte stejně dobře jako mateřský jazyk, vůbec se nedivím, že jste se pokálel.

Jídla z hub by se neměla ohřívat a nechávat "na pak." Prostě udělat a sníst.

Pokud Vám po nich bylo špatně, už bych je nejedla. Ale jsou lidé, že si prostě zahrávají. To záleží čistě na Vás nakolik si svého života a svého zdraví ceníte.

Jím v pohodě některé druhy muchomůrek /šedivka,pošvatka, růžovka../ holubinek /mandlová, trávozelená.../, ryzců /pravý, syrovinka, kominíček, čirůvek.../ ale prostě je znám. A pokud bych se měla zašvihnout, už to nebudu pokoušet. Asi tak. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]