Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dá se obalený květák usmažit v suché fritéze? Zkoušel jste to někdo? Asi by musel být trochu předvařený a na menší kousky...Zatím jsem v ní dělala jen předsmažené věci nebo se v ní hezky opečou vařené brambory... Díky za rady
Asi máte na mysli horkovzdušnou fritézu? Květák v trojobalu, trochu předvařený a mírně pokapaný olejem jsem vyzkoušela a celkem dobrý.
Aha, sorry, to špatně jsem se vyjádřila.. myslela jsem horkovzdušnou. No zkusím to, bývá i že se obalený usmaží v troubě, tak to snad ve friťáku bude rychlejší... Díky za odezvu.
Dobrý den, nemám fritézu a květák smažím na pánvi málokdy. Nebudete se zlobit, když dám bezva recept? A zdá se mi, že mnohem zdravější a snadněji stravitelný. Nevadí? Uvařím květák rozdělený na růžičky , cca 10 minut ve slané vodě s kmínem. Část odložím na zítřejší smažení a část dám co nejvíce horké na talíř s několika kousky uvařených brambor. Na to dám vločky másla, ale není podmínkou. Bohatě zasypu strouhaným sýrem a osmaženou stouhankou (ta také není nutná). Přiklopím a nechám rozpustit sýr. Urychlit to může mikrovlnka, ale chvíle pod příkrovem sýru stačí. A k tomu někdy tatarka, někdy salát.
Hodně dobré jídlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.