Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvod první gynekologie?

Od: ikumy® odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, zajímalo by mě, když není žádný vážný důvod jít na gynekologii, má smysl tam jít? Sexuálně aktivní jsem maximálně se svou polovičku stejného pohlaví, takže nehrozí žádný velký problém. Veškeré věci, co se normálně řeší na gynekologii se buď obešli bez ní, nebo se vyřešily samy.
Veškeré věci co mají být pravidelně tak jsou, nic se mi nezdá jako problém. Tedy nevidím k návštěvě důvod. Je mi již 18 let a obešla jsem se bez návštěvy po celou dobu.
Nechci na gynekologii už z důvodu strachu z doteku úplně cizího člověka. Nepříjemných pocitů si prodělávat přeci nemusím, ne?
Je nějaký velký důvod chodit tam? Nebo je to prostě prevence s osaháváním co nechcete a eště platíte? Budu ráda za odpověď.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Existuje taková záležitost a říká se tomu "preventivní prohlídka". Většinou je dostačující 1x ročně. Lékař udělá stěr z děložního čípku a vy pak můžete být v klidu.Dělejt, jak myslíte, je to vaše zdraví.

hodnocení

Ovšem, známá to záležitost. Děkuji, že necháváte rozhodnutí na mne ^^

pb®
hodnocení

4x
Milá slečno, jakou radu vlastně žadáte? Proč nám zde demostrujete svoje rozhodnutí nechodit na preventivní prohlídky?
Já vám tedy nutit prevenci rozhodně nebudu, je to jen možnost každého, není to povinnost. Je na každém, jak naloží se svým zdravím. Ostatně muži se také na prevenci nehrnou a nezřídka jdou až ve chvíli, kdy se kvůli nádoru prostaty nejsou schopni vymočit. Případný negativní dopad v podobě vážného onemocnění si ponesete jen vy sama a vaši nejbližší, nám je to zcela jedno. Máte plné právo nevyužívat preventivní programy, i když jsou zdarma. Kdo vám ovšem napíše žádanku na mamograf to nevím, to dělá gynekolog. Ale máte možnost nechat se vyšetřit jako samoplátce. Nebo možná ani tuhle prevenci nevyužijete. A opět to nikomu nebude vadit.

Slečna píše, že spodek a vršek je něco zcela jiného, to vizuelně samozřejmě ano, ale je tu jedno rčení "jak nahoře, tak dole". To, co se děje v naší hlavně se vždy určittým způsobem projeví na našem fyzickém těle.

oprava: v hlavě

hodnocení

Drahý komentáři, jakou řadu či odpověď má váš komentář přidávat? Píšete, že vám je to zcela jedno, nedáváte žádnou radu ani pomoc. Takže soudím, že máte pouze dlouhou chvíli? Když mi nic nechcete nutit, tak bych byla ráda buď za odpověď, radu, či za vaše mlčení;)
Komentáře tohoto typu mi rozhodně nepomohou a myslím, že nikomu jinému také ne.
hodnocení

Ráda bych také odpověděla druhé osobě. (Bohužel nevím jak samostatně, tak mi promiňte další komentář-)
Spodek a vršek je překvapivě něco úplně jiného ^^ Představte si, že někteří lidé dokonce nechodí ani ke kadeřnici, protože nesnesou cizí dotek. Nebo ano, nechodí k zubaři, protože je to překvapivě nepříjemné. A stejně, jako pro pubertální osobu je nepříjemné, aby nějaký cizí dospělý muž, nebo žena, to je vcelku pak už jedno, sahal/a na genitálie dotyčné osoby.
Nejsem si vědoma, jakou souvislost, by to mělo se zubaři :) ale jak vidím, někdo ani nechodí ven mezi lidi, aby se nedotkli jeho emocí :) protože jinak by zde, mezi dospělými lidmy, byly normální komentáře.
hodnocení

A jak vidím, Dara bych napsala, osobo se jménem "pb", že ne jen lesby mohou spát s osobou stejného pohlaví. A naštěstí jsem neměla tu smůlu, abych měla jiné zkušenosti než s ženami či ftm muži. Takže děkuji ^^
A k překvapení všech, HIV není pouze přenosné tímto způsobem ;) takže by mě zajímalo, proč to musíte vytahovat naprosto zbytečně. To, co já si myslím, vám může být jedno.
halamus

K vašemu překvapení existuje něco jako pravděpodobnost, takže některé sexuílní praktiky jsou rizikové více, některé méně a k přenosu HIV může dojít i jinak, než při sexu a zase do toho vstupuje pravděpodobnost.
Jistotu získáte jak? No přece...

hodnocení

Naopak k vašemu překvapení, je taková pravděpodobnost kolem nuly. Takže nevím, proč se tím zaobírat nyní. Navíc jistota není nikdy v ničem. A to nezařídí ani "preventivní prohlídka"...
halamus

Prozradím tajemství (o nic tajného ve skutečnosti nejde)
Můžete navštívit gynekologa, ale postup obecně platí u všech lékařů, pokud je dotyčný/á/é/o (to abych zahrnul všechna pohlaví) při vědomí a svépravný/á/é/o:
Necháte si vysvětlit vše, okolo vyšetření, zákroku, léčby, ..., zejména přínosy a rizika
Pokud vám něco není jasné ptejte se dál
Pokud vám něco není jasné ptejte se dál
...
Můžete vyslovit nesouhlas, je možné, že to lékař bude chtít písemně

pb®

Osoby, vy tady píšete o HIV a nikdo si nevšiml, že jsem zmiňovala HPV, což je původce rakoviny děložního čípku a právě hlavně kvůli HPV se gynekologické preventivní prohlídky dělají. Nějaké HIV začne gynekologa zajímat až ve chvíli, kdy je žena těhotná. Pak se jí udělá test z krve.

prostromek*
hodnocení

3x

K zubaři také nechodíte z důvodu, aby se Vás lékař nedotýkal v ústní dutině?

Máte předpoklad, že jste mladá, zdravá a bude to tak dlouho. Je to Vaše rozhodnutí, běžte až Vás tyto stavy přejdou, nebo až budete mít nějaké vážnější problémy, ale aby nebylo pozdě. Naštěstí gynekologie je u nás na vysoké úrovni, tak péči jistě dostanete dobrou. Otázka je, jestli byste si ji neměla potom, p nkud byste byla vážně nemocná hradit sama, když jste na prevenci nechodila.

Jinak snad již existují domácí samovyšetřovací soupravy na stěry z čípků. Výsledek se potom někam posílá, vše bude asi v návodu.

To je asi to nejmenší, co můžete pro sebe udělat.

Co chcete od nás slyšet? Sama víte moc dobře, že byste měla chodit. My Vás tady chlácholit nebudeme.

Pokud máte psychický problém, tak i na duši existují lékaři (psycholog, psychiatr).

Ten se bude zase rýpat ve Vaši duši, pocitech, soukromí.

Si nevyberete.

Vaši vaginu doktor bude vyšetřovat z odborného hlediska, otázka zní, kolikpak jich tak denně vidí a v jakém stavu, jakého stáří?

elilab.cz/...

hodnocení

Děkuji za alespoň odpověď. Otázka hrazení při nechození na kontroly je sice dle mého názoru naprosto mimo a zbytečná, avšak to se nehodnotí. Každopádně psychickou stránku bych sem netahala. Samozřejmě vršek a spodek je úplně něco jiného. To bych pak mohla dělat prostituci z hlediska pracovního. Stále mi to přijde jako něco, co je zbytečné si prožít,když máte averzi vůči něčemu.

hodnocení

2x
Sice nejsem žena, ale odpovím vám tak jako vy radisté v jiném dotazu. No není to úplně na váš dotaz ale přesně sedí. Teda když provedete videohry na gynekologii.
*
Dobrý den,
Doporučila bych, aby jste si o tom něco našla, přečetla či další věci, aby jste věděla, o čem vlastně syn mluví. Dále by bylo asi vhodné díky vašim vědomostem, které máte či si načtete mu rozumně vysvětlit, proč se jich nemusí bát a proč tedy může v pořádku usnout.
Takovéhle videohry ze kterých jsou tyto postavy, jsou na jedno brdo a dost amatérské na to, aby jste mu je mohla vysvětlit, že se nemusí bát.
hodnocení

Je vtipné, jak se někdo z jedné odpovědi hned musí mstít na normálním dotazu xd
Já vám řekla svůj názor, a vaše odpověď je jako od dítěte. Děkuji, že vím, koho naprosto ignorovat.
Mladá slečno (paní), ale já se vám nemstim.
Jen sem chtěl zdůraznit, jak v jednom vlákně radite s psychologii člověka a ve svém řešíte své psychické problémy.;)
hodnocení

Ráda bych zdůraznila, že řadit někomu s něčím, s čím má člověk zkušenosti je naprosto normální. Zatímco zde bez zkušeností překvapivě někdo potřebuje poradit :)
Mě psychické zdraví vám může být naprosto jedno. Byla bych ráda, kdyby jste se pod mé příspěvky či komentáře dále nevyjadřoval/a. Děkuji ;)

hodnocení

2x

Na prohlídky chodit min. 1 x ročně, pokud nemáte žádné problémy. Lepší je prevence, chvilku to vydržet, než potom nepříjemná nemoc, dlouhodobé léčení apod.

Pro zasmání přidávám citát, který si pamatuju snad 50 let. Jak vidíte, něco se mění, modernizuje /mobily, počítače, auta, roboti.../, něco je platné pořád stejně:

"Gynekolog je poťouchlý intelektuál, který se hrabe tam, kde pracující člověk nachází potěšení a klid." *smich2* Jaga.

kdosi

Já to znám jako "hledá problémy tam, kde ostatní hledají potěšení" *smich*

hodnocení

Děkuji vám za komentář i vtipnou poznámku

Máte pravdu, není kam spěchat, prvně jsem navštívila tuto ordinaci až ve 23 letech, kdy jsem se vdala a byla ve třetím měsíci těhotěnství. Paní doktorka mi řekla, že se mi narodí krásný budulínek a obě jsme měly radost, vlastně i sestřička.;)

po

"Sexuálně aktivní jsem maximálně se svou polovičku stejného pohlaví, takže nehrozí žádný velký problém."

- Může mi to někdo přeložit?

pb®
Prostě lesba, takže těhotenství nehrozí, tedy ani nepotřebuje antikoncepci a myslí si, že ani přenos HPV a tedy rakovina děložního čípku. Pokud před tím sexuální zkušenost ani jedna neměla, pak asi nehrozí.
halamus

Když už tu jsou vtipy, jeden přidám:

Soudce se ptá obžalovaného z vraždy: "Pane obžalovaný, co můžete říct na svou obhajobu?"
"Vážený soude, jak již víte, jsem gynekolog. Ten den jsem měl opravdu napilno, od rána čtyři porody a jiné gynekologické operace, odpoledne v ordinaci preventivní prohlídky až do setmění - a když jdu včer domů přes park, přistoupí ke mně ta baba a řekne mi, že mi ji za stovku ukáže ! No nezabili byste ji?!"

hodnocení

1x

Dovod na prehliadky tu je, ako ste sexualne orientovana s tym vobec nesuvisi. Ak mate smolu na zle geny, tak nador sa moze objavit aj v mladom veku.

U vas to skor vidim na nejaku fobiu z vysetrenia, ktoru si skusate aj cez tuto otazku potvrdit. Vase telo, vasa volba, vase choroby, dnes vas nik nutit nebude.

julie12345
hodnocení

1x
Mě přijde, že tyto gynekologické dotazy tady píše měsíce nějak jeden postihnutý úchyl. Všecko zní stejně, všecko má stejný důvod. To si toho nikdo nevšiml?

Také už je mi to divné, běžný uživatel poradny nemá tak podivné otázky a názory.*alene*

ketek2
hodnocení

0x
Jděte. Aspoň 1x za rok na preventivku. Ja teda sexualne aktivni jsem ale vim, ze nikdy neotehotnim, takze bych teoreticky nemela mit duvod tam jit az na to ze tu je dalsich X zdravotnich duvodu proc tam jit. Ani to nevite a muzete mit treba cystu u vajecniku nebo jiny problem ktery kdyz zacnete resit driv tim driv udelate. Zdrai mate jen jedno, tech 10 minut vas nezabije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]