Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souhlas k interrupci

Od: babajaga® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

tento problém mě netrápí, přesto bych ráda věděla. Při sledování 1. řady Nemocnice na kraji města sestra Ina otěhotní s primářem a je rozhodnuta pro interrupci. Musela k nějaké komisi, kde seděly takové "staré struktury" a přemlouvaly Inu, aby si dítě ponechala. Svůdce hrál kouzelně Pepa Dvořák.

Opravdu se dříve muselo k interrupční komisi? A jak se to řeší dneska, musí někdo ženám zákrok povolit a mluvit do života, nebo se rozhodují zcela samy? A docela by mě zajímala i cena.

Ve svých 70 letech o podobné akci neuvažuji, vnoučata jsou taky v pohodě. Prostě mě to napadlo při sledování toho seriálu a myslím si, že to muselo být pro ty dva partnery děsně potupné. Jak to probíhá dneska? Děkuji - Jaga.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

5x

Co vím tak ano, muselo se ke komisi. A protože bolševik chtěl, aby bylo co nejvíce vojáků a sestřiček které by zraněné vojáky ošetřovaly, každá živá síla byla žádaná. Tedy cílem bylo vyrobit co nejvíce lidí, aby byl cccp bojeschopný. Komise tedy zákrok vymlouvala a vymýšlela možnosti, jak by se mu dalo vyhnout. Dnes nevím, předpokládám že je to na každé ženě. Ovšem nějaká porada před by se asi hodila. Zákrok tohoto typu totiž často zapříčiní rozpad rodiny a nebo vztahu. Jednoduše - pár či rodina to psychicky v 99% neunese a jdou pak od sebe. Což ty holky, často hlupačky, nevědí.

ajo

Zato dneska při samovolným vymírání, i když s přívalem Migrantů dáme sotva 1,7 a přitom pro zachování populace je potřebné 2,1 potomka na ženu, Ženy rodit nechtějí a už rodiče dnešních prevítů na tom byli psychicky dost labilně, rozpadla rodiny a potom dnešní třicátnic I mají poškozené ego

Prostě holkám se nechce rodit a muži už nejsou muži ale psychicky labilní to či ono

Tobě by asi ta vojna na které si určitě nebyl velmi prospěla. Dřív se totiž muž stával chlapem právě zrovna na tý vojně, dneska? Dneska už se ani neví jaký je mezitím rozdíl.

smode2

Nesmysl. Chlap se stává chlapem díky správnému mužskému vzoru, který měl v rodině v dětství. Tedy díky správně se chovajícímu otci. Protože rozvod byl výjimka. Dnes je rozvod běžný a děti dostávají do péče ženy. Děti kopírují chování rodičů a když je dostane do péče žena, kopírují i kluci její chování. Takže si stěžuj u samoživitelek. Na to jakákoliv hloupá vojna nemá vliv.

hodnocení

2x

Prekvapuje ma, ked ako mladsi od vas si to pamatam. Bola komisia, ktora zakrok schvalovala.

Dnes je to len o zene, ktora prejavi zaujem o zakrok, ten jej potom urobia v statnom alebo sukromnom zariadeni. Umerne infiltracii bigotnych osob do politiky je potom snaha zenu citovo vydierat : cakacia lehota, ukazovanie obrazkov z ultrazvuku, povinne stretnutie s psychologom a pod.

Na Slovensku mame poslankynu, ktora kazdy pol rok podava navrh zakona proti potratom.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ani se nedivím, že si nejste jistá tím, zda tyto komise skutečně byly, protože jste byla celý život věrná jednomu (opatrnému) muži. Takže, ano, byly a bylo to potupné (ale kolik "zamítnutých" dětí/levobočků spokojeně vyrostlo v rodinách u "svých" otců se už spočítat nedá). Zdravím!

hodnocení

2x

Kdysi asi v roce 1983 jsem byla u interrupční komise. Byla jsem už vdaná, otěhotněla jsem tenkrát podruhé, ale měla jsem nějaký zdravotní problém, který vylučoval donošení dítěte, a tak jsem musela ke komisi. Nikdo se tam se mnou nebavil, jen jsem seděla uprostřed sálu na židli a v čele sálu byl dlouhý stůl. Za stolem sedělo několik lékařů a kdoví kdo ještě, snad nějaký lidový tribunál a uliční výbor, a oni se mezi sebou dohadovali o tom, že už jedno dítě mám a že se tedy provede ze zdravotních důvodů interrupce. Zážitek šílený, ale byla jsem celý dosavadní život vedená k tomu, že lékařům (a učitelům a nadřízeným a rodičům a...) se neodporuje.

Otázka mi to připomněla, dávno jsem to vytěsnila.

hodnocení

0x
Ono to má zajímavý vývoj. Nejenže dnes žena nemusí nikomu vysvětlovat, proč chce svoje dítě zabít, ale třeba v Bitánii je v procesu schvalování návrh, aby žena mohla beztrestně zabít své dítě až do porodu.
seznamzpravy.cz/...
Šílené. Já bych ro tedy posunul ještě dál, rodič by měl mít právo zabít své dítě kdykoli. :-P
ajo

Přesně, co jsi ty dnešní Parchanty dovolujou, říkají nesmíš mě být, musíš mě živit... Tak by to asi nebylo na škodu, zase jim pohrozit, že je můžu nejen být ale i zabít, na druhou stranu je to věc každého jak city potomky vychová aby byly co k světu

Děcká jsou odrazem svých rodičů

Bohužel platí pravidlo že nejvíce se množí ti nejméně inteligentní a moudří a ty nejhloupější rodiče dávají dětem nejvíc tabletu a telefonu. Takže nám tu postupně vyrůstá generace neschopných závisláků

yarda1
hodnocení

0x

Občas se lze dočíst ve zprávách, že třeba v Polsku (snad i v některých státech USA) dělají s interrupcemi problémy.

novinky.cz/...

ajo

Polsko, no tak to je standardně náboženská problematika. No hlavně že neměli problém nás anektovat v 1938

mm
hodnocení

0x

Interrupční komise byly oficiálně zrušeny někdy v roce 1986. Ale už v roce 1985 fungovaly jen na oko, kdy stačilo, aby tam přišla sama žena a zákrok jí byl bez dlouhého vyptávání schválen.

Pamatuji si to velmi dobře, v té době o interrupci z vážných důvodů žádala moje kamarádka a nikdo se neměl dozvědět, kdo je otcem. Domluvili jsme se, že tu komedii s ní sehraju. Měli jsme nacvičenou etudu o dvou mladých nezodpovědných studentech bez jakéhokoliv zázemí a čekali jsme na předvolání. Počítali jsme s tím, že tam kromě doktorů budou i baby z nějakého uličního výboru, které se nám budou vrtat v soukromí a vážně nám promlouvat do duše. K našemu velkému překvapení byla předvolána jen ona a bylo to vyřízeno během pár minut, čímž jsme se dozvěděli, že komise mají být zrušeny, takže všechna v té době zahájená jednání už probíhala jen jako formální fraška.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]