Nejste přihlášen/a.
Na podzim minulého roku jsem se přirozeně seznámila v práci. Byla jsem strašně šťastná. Milý, laskavý kluk, introvert, 28 let. Měli jsme stejné zájmy- četba knih, turistika, posilovna, nikde se nevystavuje na sítích, skromný z vesnice, nemá rád pozornost lidí. Dal mi najevo svůj zájem, čekal na mě po práci, vyhledaval se mnou kontakt, přidal si mě na fb do přátel, pozval mě na rande. Ráno se před prací se mnou dával do řeči. Hrozně se mi líbil, můj typ, introvert. Říkala jsem si že určitě se z toho nevyklube žádný zlý člověk- manipulator, narcista apod.
Začali jsme spolu chodit a pomalu se sbližovat. Přišel mi hrozně empaticky, laskavý, hezky se bavil o lidech i okolí. Chodili jsme spolu na výlety, hrady, zámky, do přírody, do kavárny...Až teprve na osmé schůzce mi dal pusu, připadala jsem si jako v pohádce. Navodil mi důvěru, že mi řekl, že by mi měl říct jednu vec o sestře, že se tenkrat zapletla s fetakem a brala drogy. Cenila jsem si, že i přes takovou věc je přímý ke mně. Byl mi oporou, když jsem šla na oční operace...že mě tam doprovodí a vezme si volno v práci, když nebylo mojí babičce dobře, tak se zajímal a byl mi velkou oporou, když zemřela. Když mi nebylo dobře, tak mi vždy něžně psal, zajímal se a dokonce si hledal i léčebné preparáty, aby mi bylo lépe. Cítila jsem se naprosto sama sebou s ním, že je to člověk, kterému mohu cokoliv říct a tak jsem jsem se mu otevrela jako kniha a vše mu říkala. I jsem se ujistila jak se mu tady v Praze líbí, tak mi odpověděl, že vždycky chtěl do Prahy z té vesnice.
Když jsem měla nemocné oči po operaci, tak každý den hodinu se mnou volal. Byl pro mě opravdu vším. Bylo mi hrozně dobře.
V květnu letošního roku jsem se najednou začala cítit zmateně. Začalo to tím, že jsem se ho zeptala jak se mu tady v Praze líbí...řekl mi Já vlastně nevím, uvidím. Pak jsem se ptala zda se chce někam stěhovat a on že uvidí. A začal vtipkovat, že se odstěhuje za kamarádem do Valencie a že se spolu uvidíme 1/2× do roka. Řekla jsem že když půjde do jiného města, tak mě ale musí vzít s sebou. On se smál a říkal že Když mu budu vařit, tak mě vezme s sebou.
Hrozně mě tohle ranilo...on se smál, že to jsou jen vtipy. Říkala jsem si, jak se může takhle zamilovaný člověk bavit.
Pak najednou psal, že ho mrzí, že mi to nepřišlo vtipné, že kdyby někam šel, tak by to samozřejmě se mnou probral, ale že teď se nemá v plánu někam stěhovat. A že druhou noc už nemůže spát kvůli tomu nedorozumění.
Do května jsme spolu neměli nic intimního. Ani mě nepozval nikdy do svého bytu, kde žije se svými spolubydlicimi. Intimní styk jsme měli až na můj popud, když jsme odjeli na wellness dovolenou.
Všimala jsem si, že se po intimním sblížení začal choval jinak od toho května. Najednou mě třeba ve srande zatahnul za cop, nebo mě začal zuřivě líbat. Do té doby byl vždy něžný. Najednou na mě začal používat sarkasmus, který mě zmatl...např. Máš nějaký flek na kalhotech...Našla si ten flek na kalhotech?
(měla jsem flek na kalhotech, ale stejně mě znejistil...). Pak mi řekl Loupe se ti lak na nechtech (mně se loupal, ale stejně mě to znejistilo..). Nebo nechceš tady do autíčka? Já jsem se zeptala a proč? A on že se tam vejdu (jsem menší postavy...).
Pak mi najednou začal říkat jak piju a ať mu to ukážu a před ním se napiju. Tak jsem před ním pila a on se smál jak piju, že je to zvláštní, že si tam nenechám prostor má bublinky a že ho to učili takto. Nebo jsem mu zapomněla popřát dobré ráno a napsal mi Ani dobré ráno jsi mi nepoprala...a k tomu smutný smajlík.
Najednou jsem znejistila z jeho poznámek a sarkasmu.
Začal mi ale dělat velká gesta, koupil mi ale drahý náhrdelník za tři tisíce, celou dárkovou tasticku, pozval mě k sobě domů k rodičům. U rodičů jsem si všimla že se baví jinak s jeho mámou než se mnou. Jeho máma mi nabídla kolu. Ví že ji nepiju a hned ji řekl:" My nemáme multivitamin?" Jakto že nemáme...takovou vycitavou formou...Pak nám jeho mama měla připravit palandu na spaní. A hned jí řekl Ty jsi nám nepovlikla prosteradla...zase vycitavou formou. Máma tam dělala první poslední.
V červnu jsem měla těžký den v práci, oznámila jsem výpověď, a do toho jsme měli jít plavat. Předtím mi psal o trase přímých tramvají. Já jak jsem byla rozrušena z práce, tak jsem to popletla a jela jsem na jinou stranu. Ptal se do zprávy kde jsem. A já že jsem jela jindy a že mi to pak došlo o těch přímých tramvajich. Najednou mi napsal Z tebe vykvetu Jsem za chvíli u bazénu. Zase jsem byla zmatená zda je naštvaný nebo je to sarkasmus. Hned jsem mu volala, omlouvala se a on působil hrozně mile do telefonu. Když jsem dorazila na místo, tak byl naštvaný. Byla jsem zase zmatená, omlouvala se, že jsem to popletla. Najednou u bazénu začal vyčítat "Vždyť to jsou přímé tramvaje...za 20 minut by jsi tu byla" A byl odmereny. Téměř se se mnou nebavil a odpovídal holymi větami. Byla jsem zmatená, zda se se mnou nebaví kvůli tomu zda jsem se opozdila anebo proč. Ptala jsem se na práci, na to zda mu není dobře atd. Nic kloudneho jsem se nedozvěděla. Doma jsem mu psala zprávu že jsem měla starosti. On napsal, že měl blbou náladu. Ptala jsem se zda z čekání nebo proč. On že částečně z čekání, pak ze studené vody, z moc lidí v bazénu, z jídla, kvůli paní co mu více nakasirovala.
Říkala jsem mu že mi není příjemné, že se se mnou nebaví na plovárně a nejprve mi řekl že měl blbou náladu ze všeho a jiný den že je introvert, že se uzavírá do sebe a se mnou to nemá nic společného.
Dále jsem mu psala aby se se mnou prosím takhle nebavil že ze mě vykvete. On že jojo, jsem přehnal, omlouvám se.
Napsala jsem mu zprávu že některé věci pro mě jsou nečitelné, nejasné, jak jsem se ptala na plány do budoucna apod. Zobrazil si to a vůbec neodpovídal. Začalo mě to znejistovat. Odpověděl za den a půl že si zavoláme. Ptala jsem se proč se mi neozval den a půl a on že mi chtěl dát prostor. Pak jsem se ptala proč se s mamkou takhle baví. Odpověděl že mamku neznám jaká je a že jim dělá s tatou problémy. A já se ptala jaké. A on že mi to pak poví. A jestli se ptám na plány do budoucna, tak klidně za rok, za dva...Úplně jsem byla zmatená, že najednou je to to co bych zrovna chtěla slyšet.
O víkendu jsme byli spolu v jeho rodném městě na vesnici. Chtěla jsem si tam vyfotit recept a vycitave mi řekl Vždyť to jsou jen tři věci...to si myslím (znejistilo mě to). Pak jsem chtěla vytrit talířek ubrouskem. Najednou přestal chvíli mluvit, tak pichlave na mě koukal a vycitave řekl My to máme umyté...
Pak se ptal večer v devět. Co si dáme k večeři? Já že nevím. A on A na co máš chuť? Já že půjdeme do krámu a tam něco vybereme. Měla jsem z toho sviravy pocit. Další den jsem se ptala zda tahle večeře mu stačí a on že jo, že to takhle už bral co si koupil v obchodě nebo Jestli si já nechci uvařit...
Pak v intimní oblasti jsem už něco nechtěla dělat. A on A proč? Jakože by jsi řvala...já že už je mi to nepříjemné...on se jakoby obrátil na bok a že jinak je to hezké a on že jo a že jsem to právě utnula v nejlepším. Pak jsem byla hrozně unavená z celého týdne kdy jsem vstavala v šest hodin. Prospala jsem se u něho v rodném městě jeden den do jedenácti a druhý den do deseti. Děkovala jsem mu že jsem ráda, že jsem se prospala a odpocinula si. Při zpáteční cestě autobusem mi najednou řekl tak vyčítave "To nebudeme vstávat takhle pozdě že ne" Já nechci prospat celé dopoledne." Já jsem znervoznila a řekla jsem Nevím. A on mi odpověděl "Já tě budu budit v 8.30." Tak jsem se na něho podívala a zeptala se a v kolik chceš vstávat a on že v 9.00.
Jsem z toho naprosto zmatená. Prvních pár měsíců se choval laskavě hodně a empaticky. Zvedal paní z chodníku a říkal Chudák paní...nebo že sefova měla slzy v očích, že něco řešila a jaký je to hodný člověk. Pomáhal přede mnou paní s kočárkem. Říkal že mu v psychotestech vyšlo, že je empaticky a že potřeby druhých jsou pro něho důležitější než druhých. Vždy mi říkal "Jak chceš"...jak chceš ty...uděláme to Jak chceš...já se přizpůsobím..."
Co myslíte? Teď jsem zmatená. Hledám toho laskaveho hodného kluka s dobrým srdcem. Dost se trápím co se najednou stalo...
Máte v tom poněkud guláš. Co znamená třeba věta na konci: ...je empatický a že potřeby druhých jsou pro něho důležitější než druhých. To zní jako: Mám raději třešně, než třešně.
Připadá mi, že Vás tak trochu rozmazlil, Vy jste přivykla a nyní, když se život ubírá vyjetými kolejemi a není už ta prvotní zamilovanost, už nejste spokojená.
Pokud se Vám nelíbilo, že mamince příliš poroučí, měla jste přiskočit, požádat ji o ta prostěradla a povléci postele sama. Jí by se ulevilo, Vás by neubylo. Stejně tak, když byla k pití jen cola, jistě měli vodovod. Natočila bych si sklenici vody. Píšete, že matka dělala první poslední. To Vás fakt nenapadlo ji s něčím pomoci?
A spát, navíc na návštěvě, do jedenácti, je také zpovykanost. Do 8 byste se vyspala dost a mohla jeho matce pomoci s obědem. A nevstát až k hotovému. Řeknu na rovinu, kdybyste byla na návštěvě u mě, moc dobře byste se nezapsala. A synovi bych v soukromí řekla, zda si to všechno ještě nerozmyslí. Že se mi nezdáte pro něj ta pravá.
Přestaňte ho zbytečně pozorovat a začněte pracovat na sobě. On možná už vidí, že nejste to, co si vysnil a tak s to snažte změnit, dokud je čas. Snad ještě je. Jaga.
Zbytečně se hrabete a nimráte v prkotinách a podstatné věci Vám na úkor toho unikají.
Když se muž v 9 večer ptá, co budeme jíst a Vy - hospodyňka, mu odpovíte, že zajdete spolu do krámu a něco vyberete, nakopla bych Vás vysokým obloukem. To jste pro něj vážně nedokázala něco připravit k jídlu? Třeba jednoduchého. Vývar s nudlemi, česnečku, koprovku s vajíčkem, brambory s tvarohem a mléko, knedlík s vejci a okurkový salát, omeletu s uzeninou a a a...
A v 9 večer nakupovat? Kde mají ještě otevřeno? A co vybrat? Večer už není k dispozici pečivo, chleba, /pokud ano, tak tvrdé nebo gumové/ uzeniny, saláty, všechno je to už po dni takové unavené, to lepší už je pryč. Vy jste opravdu partnerka za všechny prachy.
Nezlobte se, ale Vy si vážně pořádného chlapa zatím nezasloužíte. Máte se ještě co učit.
A zajímalo by mě, zda mu toto vlákno dáte přečíst. Aby si i on udělal úsudek. O co, že nedáte?
@tj: Pak se ptal večer v 9. Co si dáme k večeři?
Z toho usuzuji, že předtím žádná večeře nebyla. Pokud by byl po večeři a honila ho mlsná, ať si něco zakrojí sám. Ale slečna nebyla schopná do 21 hodin něco předložit. Každý chlap by měl radost, kdyby pěkně s partnerkou povečeřel. Nebylo co.
Jinak, ta pomoc mamince. Dívka píše, že na paní leží doma první, poslední. Tak proč jí nepomoci? Sami jsme si povlékli dokonce i na dovolené, kdy nám správce naložil do náručí balík ložního prádla a my šli povlékat. Podotýkám, pobyt byl placený, takže si mnozí řeknou, že mělo být povlečeno. A neubylo nás.
Ovšem, musí se chtít. Slečna mi připadá nesamostatná, málo nápaditá, která jen chce, aby na ni byli všichni hodní, ale ona sama to nijak neoplácí. To je smutné. Jaga.
Fakt je ten, že vaření bývá nejčastěji doménou ženy. A láska prochází žaludkem. Pokud ho slečna posílá ve 21 hodin, ať si koupí večeři, prorokuji, že z té lásky brzy nebude nic. Mě by hanba fackovala.
Prilis pozorujete seba, okolie, partnera, kazdu nezmyselnu drobnost pitvate do detailov a pisete o tom romany. Na vztah ste absolutne nevhodna, bude to utrpenie pre vas oboch, aj pre lubovolneho ineho partnera v buducnosti. Hlavne pozor na antikoncepciu, skoncite ako so vsetkym nespokojna slobodna matka.
Uz samotna otazka "je to hodny kluk" ukazuje, aky druh partnera hladate (submisivny, poskytujuci servis). Tento ked vo svojej nesmelosti zistil, ze zrazu ma partnerku a sex, tak mu narastli trosku rozky, co vy znasate tazko. Mlady muz, ktory nezacne sam so sexom, ale zacne partnerka, to nie je chlap.
Vždy mi říkal "Jak chceš"...jak chceš ty...uděláme to Jak chceš...já se přizpůsobím..."
- jojo to URČITĚ je atraktivní chování pro obecnou ženu žejo Stejné jako intimnosti na pobuď ženský
Každá "chce" takovýho panská bábovku žejo
Možná chvilku když bude zkoušet jak si ho předělá...
Tenhle román nevěřím ze psala normální ženská? Buď AI nebo děcko co se nudí nebo ...?
Podívejte se. Holky lze velice jednoduše zmanipulovat na svou stranu pouze díky falešné dobrosrdečnosti. To se mu velmi rychle povedlo, no a jelikož vás má nyní jistou, už tu masku nosit nemusí a chová se, jak je zvyklý.
Takže jste si udělala nějakou představu a vytvořila očekávání. Nyní vás mate, že se realita nepotkává s tím očekáváním, ale tomu se říká život.
Takže nyní buď přijměte toho chlapa jaký je, nebo se rozejděte. Nic mezi neexistuje, respektive existuje, ale trápili byste se vzájemně oba. Nežijte v iluzích a chovejte se dospěle.
Taky jsem četl tvůj text jen do prvního odstavce-Jsi romanopisec. No, ty vůbec nevnímáš, že dnešní ženy jsou jen požadavek, požadavek, požadavek, otevři si nějaký inzertní server, tam ti zavolali ženy samými požadavky ale nic nenabízejí
Oprava: jelikož to nemáš strukturovaný tak vlastně do konce druhé věty, ty tam žádné odstavce nemáš, proto se to nedá číst
Vy všechno malicherně moc rozebíráte. On vtipkuje, směje se, Vás to zraňuje. Holt je asi jiný, než jakého jste ho viděla ze začátku. Nemusí to být špatný chlap, ale k Vám se prostě nehodí. Vy chcete asi chlapa, pro kterého budete středem vesmíru a vyžadujete pozornost a péči..Řekla jsem že když půjde do jiného města, tak mě ale musí vzít s sebou...To o Vás také něco vypovídá. Neustále jste z něčeho zmatená...Je jasné, že takový vztah Vám nevyhovuje. Tak ho ukončete a najděte si chlapa, který bude lépe odpovídat Vašim nárokům a představám. Nemá smysl být ve vztahu, ve kterém se trápíte. Je to ztráta času. Pro Vás i pro něj. Hodně štěstí při výběru jiného partnera!
Nelze upřít, že jisté literární střevo máš. Povídka se čte dobře a je i psaná správnou češtinou. Konání aktérů ale neodpovídá věku. Takto smýšlející dívka by navštěvovala základní školu a její rodiče by ji nepustili s pánem středního věku přes noc. Jako letní prázdninový příběh z tábora nebo dovolené s rodiči by to nemuselo být špatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.