Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, jak ho vychováváte, k čemu ho vedete, co mu povolíte k zábavě.
My jako děti, jsme se bály nanejvýš bubáka, klekánice, vodníka...Sýr hédy tehdy ještě nebyl.
S dítětem bych hodně hovořila, rozvíjela jeho dětský svět. Chápu, že dneska asi už málokoho osloví Karkulka či perníková chaloupka, ale můžete mu číst nebo vyprávět před spaním o zvířátkách, jak žijí, kde...oživovat různé věci, třeba hračky a vyprávět mu o nich příběhy.
Vnuk miloval /dodnes miluje/ vláčky. A vždycky před spaním žadonil o pohádku o mašinkách. Vymýšlela jsem si je sama, kluk se blaženě usmíval, spal dobře, ničeho se nebál. Na moje vymyšlené pohádky vzpomíná občas dodnes a to už je mu 26 let. A pro zajímavost - je výpravčím. To je ta vlaková láska na celý život. Jaga.
Načtěte si něco o nočních běsech u dítěte. To není blábol nebo fáma, to je přesný termín. Vyděšenému dítěti nic logicky nevysvětlíte. S tím je potřeba počítat. Je tam příliš emocí a fantazie, že logika neuspěje. Trošku se ta hrůza dá ovlivnit tím, že se najde způsob, jak ty vidiny odstranit. "Vylez a padej odtud nebo uvidíš co ti udělám."Nějak takové divadlo je potřeba zahrat a přimět dítě aby řvalo s námi, případně mu dát předmět, který bude zbraní-koště, vařeku, klacek. Pokojík tak vyčistit a je potřeba nechat pootevřené dveře, aby dítě vědělo, že není samo, že s otevřenými dveřmi se nemusí bát.
Bratr si na záchodě pískal, protože jsem ho přesvědčila, že se pískání ten všivák, bojí. Vnuk se také na wecku u mě bál. Vzala jsem ho za ruku a potichoučku, po špičkách jsme otevřeli dveře a strašlivě zařvali. Ještě nějakou dobu nemusel říkat, že jde čurat. Řval tak, ž to věděl celý barák. Stádo tygrů by se vyděsilo.
A vy se divite, kdyz nechate dite koukat na takove filmy? Vzdyt tak male dite to nezpracuje! Kdyz uz video, tak ale nejake hezke pohadky, ktere dite uklidni.
Ale uplne nejlepsi je, kdyz si k nemu sednete a nejakou pohadku mu prectete!
Pak se nedivte, ze dnesni mladez ma psychicke problemy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.