Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaké se dělají u Vás koblihy? Narazil jsem totiž především na recepty, které jsou typu, že se marmeláda plní do koblihů iněktáží, tak jak se to prodává v obchodech. Já si totiž pamatuju z mládí tradiční koblihy, které měli na vrchu v ďůlku marmeládu a na ní šlehačku. Zajímalo by mě, jak je to regionálně obvyklé (normální) u Vás všech dávat na koblihy šlehačku. Děkuji
Koblihy, které mají navrchu v důlečku marmeládu a na ní šlehačku, nejsou koblihy, ale bavorské vdolečky.
U koblih je marmeláda uzavřena uvnitř. Injektáž nepoužívám. Vykrájím si kolečka a stejný počet koleček si jenom naznačím. Na naznačené dám nožem kus tuhé marmelády, vykrájeným kolečkem přikryju, po obvodu dobře umačkám a formičkou /kolečkem/ zarovnám a odkrojím zbytky.
Koblihy se mohou dělat i bez marmelády. Kolečko, do něj vykrojit malé, po nakynutí vkládat do omastku, zvětší svůj objem. Nebo různé copánky, rovné, či kroužky ze dvou kroucených pramenů. Fantazii se meze nekladou. Moje tchyně dělávala dokonce i koblihy s mákem, ale já jsem měla stejně nejraději ty s marmeládou. Jaga.
Šlehačku na koblihy jsme nikdy nedávali. Jenom na ovocný pohár a dospělí do kávy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.