Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dáváte cukru na zavařované meruňky

Od: merunka odpovědí: 4 změna:

My jsme dělávali doma přeslazené,ale chtěla bych takové jen jakoby sladké,žádné stelvie,cukerin.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moja mama dáva na 3 litre vody 1 kg cukru.

hodnocení

2x

Narovnám meruňky zaliji horkou vodou a dám plnou lžíci cukru... nemám ráda hodně sladké. Uzavřu a steriluji.

hodnocení

0x

Vrchovatou lžíci do sklenice, kapku vody, aby cukr "sednul" a rovnám rozpůlené meruňky. Zaliji studenou vodou, víčka a do hrnace, do vody. Poměrně rychle na 80°C, 10 minut držet teplotu, 10 minut ohřev vypnutý a pak ven na útěrku, víčky dolů. Tak jsme to dělávali doma a tak to celý život dělám já.*palec* Měli jsme strom, rodil neskutečně hodně meruněk. Když jsme je půlili, už jsem nemohla, ale zase jedna byla přezrálá, tak do pusy. Pánbíček tohle ovoce moc krásně vymyslel. *slunce*

hodnocení

0x

Zavářela jsem je právě dneska. Svařila jsem vodu s cukrem, obojí jsem dala odoka. Podle toho, kolik bylo skleniček. Někdo roztok nesváří, dá cukr do sklenice, na to ovoce a zalije studenou vodou.

Ve staré kuchařce po babičce je 30 až 45 dkg cukru na litr vody. Podle toho, jak mají lidé rádi sladké a taky podle toho, jak jsou meruňky zralé. Na tvrdší dát raději víc, na měkčí stačí méně. Jaga.

V druhé kuchařce, také staré, je, že se rozpůlené meruňky mají 24 hodin v míse s cukrem nechat proslazovat. Ale to jsem nedělala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]