Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dzem cerny rybiz levandule

Od: amy® odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, narazila jsem na džem z černého rybízu a levandule. Zdá se mi to jako zajímavá kombinace a ráda bych zkusila udělat. Ale nikde nemůžu najít recept, poměr surovin apod. Máte zkušenost? Poradíte jak na to Děkuji.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar juraja
Ingredience:
1 kg černého rybízu
0,75 - 1 kg cukru (podle chuti a želírovací síly cukru)
1-2 lžíce sušené levandule (nebo více dle chuti)
1/2 hrnku vody (pouze pokud je potřeba)
Citrónová šťáva (podle chuti)
Pektin (volitelné)
Postup:
Příprava ovoce: Černý rybíz omyjte a zbavte stopek.
Rozvaření: Rybíz vložte do hrnce, přidejte vodu (pokud je potřeba) a vařte do změknutí. Můžete ho lehce rozmačkat.
Přidání cukru: Přidejte cukr a promíchejte. Pokud používáte pektin, postupujte podle návodu na obalu.
Vaření džemu: Vařte za stálého míchání, dokud džem nezhoustne (cca 20-30 minut). Můžete provést želírovací zkoušku na talířku.
Přidání levandule: 5-10 minut před koncem vaření přidejte sušenou levanduli. Levandule by měla být vložena do sítka nebo gázy, aby se dala snadno vyjmout.
Dochucení: Podle chuti přidejte citronovou šťávu.
Plnění do sklenic: Horký džem nalijte do čistých, suchých sklenic a pevně zavíčkujte.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]