Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můj chabý životní styl posledních deseti let, pití a málo spánku, se podepsal na mé tváři tmavými letokruhy pod očima. Nejde ani tak o nateklost, i když často po ránu také, jako spíš o slabou kůži, tmavé kruhy a malé vrásky. Moje skin care rutina byla do teď jen mycí gel cerave na normální až mastnou a neurogena hydrating lotion spf 25. K tomu jsem přidal ještě retinol boost na oční okolí od neurogeny. (četl jsem včera že retinoidy můžou vysoušet oční kanálny a nenávratně je poškozovat, co si o tom myslíte?). Po pár týdnech používání mi přijde, že se zlepšily hlavně ty vrásky. Chtěl bych přidat ještě peptidové sérum Ordinary a také na oční okolí spf 50 La roche posay. Můžu tedy kombinovat retinol boost, peptidy a opalovák? Nebo to mám nějak rozdělit ráno/večer. Díky moc za případné rady.
PS: co si myslíte o mužích co se takto o pleť starají? Kamarádi si ze mě trochu utahují, že mám víc krémů než jejich přítelkyně...:D Mně to příjde OK, Já prostě když něco dělám, tak to delám pořádně a je jedno o co se jedná, i proto se ptám.
1x
odpověď neznám, nepoužívám tyto přípravky, ale můžu napsat, co si myslím. Myslím si, že muži takovou péči o pleť nepotřebují, vrásky se jim dělají podstatně později a méně. Ale pokud Vaši péči Vaše partnerka rozdýchá, tak je to jen Vaše věc. Mladí muži dnes ztrácejí svou mužnost. Mně taková extrémní péče o mužskou pleť připadá poněkud zženštilá, ale třeba to tak vnímám jen já.
1x
Jak jsem žena 75+, tak téměř vrásky nemám a to nepoužívám žádné speciality, pouze dva krémy z Lidlu. Denní a noční. Za mnohem důležitější totiž považuji to, co jím a piju. Kůže je obrazem vnitřního prostředí. Kdo kouří, pije, konzumuje průmyslově vyráběnou stravu, časem to registruje na obličeji. Tmavé kruhy pod očima mohou být z přetížení jater, otoky spod.víčka zas prozrazují, že v kondici nejsou ledviny. Předčasné vrásky zpravidla signalizují nedostaek Zn ve stravě. Druhá věc je genetika. Pokud takhle vypadal prarodič, rodič, je šance, že výraz bludičky bude mít i potomek...
Obéznějším lidem se také tvoří vrásky minimálně, nebo vůbec. Mají více podkožního tuku, který to nedovoluje. A pak jsou také rozdíly v tom, jakou pleť máte, zda suchou, normální, nebo mastnou. Nejvíce se tvoří vrásky na suché pleti. Tam je péče potřebná nejvíce. Vrásky se ke stáru sice vytvoří, ale nejsou to brázdy jako měly ženy pracující na poli, jsou takové rozplizlé, méně viditelné, pokud žena pečuje o pleť od mládí.
0x
Připojuji se k odpovědi, kterou napsala Liška, věk to samé 75, žádné uváděné přípravky nekupuji, jen denní a noční v Lídlu, cena zanedbatelná, vrásky také moc nemám. Stejně jako Liška se snažím tělo vyživovat vnitřně, tedy přiměřeně věku. Pozoruji, že často si tělo říká samo, co potřebuje a to tak, že mám na něco velkou chut.
0x
Muži mají jinou pleť než ženy. Nepotřebují se o ni starat, vrásky se jim dělají mnohem později a méně. U mladého muže mi to přijde jako přehnaná péče o svůj vzhled, říkalo se těmto mužů Šampónci. Daleko důležitější je pro ženy charisma, které muž vyzařuje a nemusí být nijak pěstěný, stačí normální hygiena. Jsou i muži, kteří ani nejsou nijak vzhledově poutaví, ale jejich osobnost ženy okouzluje. Mít šarm, který vychází zevnitř! To je oč tu běží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.