Nejste přihlášen/a.
Do remosky olej, osolené a opepřené maso, potřít hořčicí, cibuli na silnější plátky, tvrdý sýr navrch a zapéct. Lze i v troubě, pak pekáček zakrýt. Práce na 10 minut.
Dá se i péct/dusit tak, že na každý plátek se položí pár koleček ostřejšího salámu/klobásy a na hotové strouhaný sýr jen nechat rozpustit.
Z vepřového miluji ptáčky. Udělám i více ořezů a to druhý den se špagetami. Naklepu, posolím, popepřím přetřu hořčicí, špalík salámu, špalík špeku, špalík okurky, posypu cibulí a rýží, zamotám a zpevním dvěma párátky. Ořezy i špeku, salámu i okurek, do všechno do pekáčku + 3 nakrájená rajčata a do trouby s tím. Šťávu zahušťuji hladkou moukou ve troše vody.
Z vepřových řízků cokoliv.
1/ přírodní řízky - na orestované cibulce, sůl, pepř, poprášit moukou, dusit na té cibuli, opatrně podlévat.
2/ naplnit vejcem, okurkou, slaninou, cibullkou, zavinout - a jsou španělské ptáčky, jenomže z vepřového.
3/ nakrájet nadrobno a udělat jakoukoliv směs. Přidat cokoliv - zeleninu, koření - papriku, kari, křen, pórek, pokaždé to má jinou chuť.
4/ srbské plátky - zaprášit moukou, podusit na cibulce, přidat zel. lečo, trochu kečupu.
5/ plátky masa /sůl. pepř/ dát do máslem vymazaného pekáčku, na to kolečka cibule...a další vrstvy, podle toho, kolik toho máte. Pak zalít sladkou šlehačkou, dát péct, zpočátku přikryté, později posypat strouhaným tvrdým sýrem a odkryté dopéci.
6/ a co stejky? Se zelenými fazolkami, nebo s pepřovou omáčkou.
7/ dát smažit bramborákové těsto, na něj plátek masa, přikrýt další vrstvou těsta. Pomalu smažit z obou stran. A k tomu zelenina. A máte řízek Ondráš.
Prostě fantazii se meze nekladou. Z pěkného vepřového masa uděláte úplně všechno. Jenom zemlbábu ne! Jaga.
z krkovice, jedl jsem naprosto na přírodno pečené jen tak v pekáči v troubě, byla tam vidět mozaika. Je to jednoduché a chutná to dobře. vypadá to jako "nahé maso"
Pokrájet na nudličky a dát do mísy.
Nasypat sůl, pepř, mletý kmín, papriku, trochu majoránky, nalít kečup, olej, hořčici, worčestr a vůbec co doma zrovna najdete ... (třeba i červené víno)
promíchat, nechat v lednici, kde to vydrží pár dní, a jenom podle potřeby si odebírat a na pánvičce nechat osmahnout.
Já si na pánvičku ještě přidávám nějaké čerstvé bylinky ze zahrady, co má právě sezónu (petrželka, kadeřávek, kopřivu, česnekové natě, nebo sibiřskou cibuli, dva lístky máty ...
Nebo máte v lednici otevřenou skleničku s nakládanou červenou paprikou, nebo chilli papričky --- dají se zužitkovat různé zbytky.
Jojo, já jsem sama a když to udělám do mísy, aby se to rozleželo, tak mi směs vydrží třeba na 4 dny a k tomu jen brambory, rýži, chleba. Ono je možné do toho dát cokoliv, ale paní chtěla rychle, tak jsem nepsala už cibuli, kterou si tam já osobně přidávám, aby ji nemusela loupat.
----------------
Základ je asi takovýto, jedla jsem to na návštěvě v Dobřichově u Peček, tak tomu říkám Dobřichovský nálev na maso:
1 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
1 lžíce worčestru nebo grilovacího koření
1 lžíce solamylu
3 vejce
2 stroužky postrouhaného česneku (kdo nemusí, nedává)
-------------------------------------
Solamyl nedávám a ani ty 3 vejce nedávám, raději si je uvařím k snídani na hniličku.
Zkoušela jsem dávat ten Solamyl, ale nějak se mi to na pánev přichytávalo, tak jsem si recept změnila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.