Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat z vepřových řízků - ne řízky ne

Od: kujdakujd odpovědí: 20 změna:
Zdravím, někdo nějaký rychlý nápad na to,co uvařit? Mám vyndané vepřové maso na řízky ale nechci dělat Trojobal ani se s tím smažit tak jestli máte nějaký jiný nápad jak je udělat? Ideálně co nejméně
prace. Dekuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x
Vymáchat v hořčici, přidat nahrubo nakrájenou cibuli, upéct. K tomu brkaše nepo pečené brambory, když už bude trouba zapnutá.

hodnocení

4x

Udělat plátky na houbách s rýží

hodnocení

2x
Katův šleh. Ten miluju. :)
Dá se se vším, s hranolkama, s bramboráčkama, s chlebem, ale i s rýží.
doplněno 11.06.25 17:15: Je to takové dvojjídlo, které doma občas výjimečně vařím já. V sobotu bramboráky (manželka si udělá palačinky) a v neděli katův šleh se zbylými bramboráky (dělám malé). Manželka si samozřejmě i v neděli udělá něco "zdravého", ale my chlapi se po tom můžem umlátit. :-D
doplněno 11.06.25 20:05: No, já tu původně chtěl být do 100..110, ale pak jsem si přečetl zprávy a zjistil, že podle naší vlády je bitcoin skvělá věc a že není problém v bitcoinech kšeftovat s mafií, že atletka Nikola Bendová a hráčka pokeru Bára Mlejnková se rozešly kvůli jiné lásce, že Rusko nás napadne nejpozději do tří let, že podle koordinátora strategické komunikace Úřadu vlády jsem samice vepře a kupodivu to nezachránila ani šťastná zpráva, že Janis Sidovský a Pavel Vítek se podruhé vezmou na Karlštejně a že Pospíšil si pořídil štěňátko. Nebo děťátko, nebo prostě něco takového.
Prostě jsem usoudil, že ne ve 110, ani ve 100, ale že už včera bylo pozdě. :-D
tm
Tomu říkám dve mouchy jednou ranou - umlatite se a ještě umrete dřív))

liska5
hodnocení

2x

Špízovou jehlu. Osolit, okořenit, navléci střídavě kousky masa, papriky, špeku, cibule...Dá se i na pekáči v troubě i v ramosce.

Nebo plátky na přírodno posolit, popepřit, obalit v mouce a osmahnout na ghí. Přisypat ananas z plechovky a dodusit.

hodnocení

1x

Do remosky olej, osolené a opepřené maso, potřít hořčicí, cibuli na silnější plátky, tvrdý sýr navrch a zapéct. Lze i v troubě, pak pekáček zakrýt. Práce na 10 minut.

Dá se i péct/dusit tak, že na každý plátek se položí pár koleček ostřejšího salámu/klobásy a na hotové strouhaný sýr jen nechat rozpustit.

hodnocení

1x

Z vepřového miluji ptáčky. Udělám i více ořezů a to druhý den se špagetami. ;) Naklepu, posolím, popepřím přetřu hořčicí, špalík salámu, špalík špeku, špalík okurky, posypu cibulí a rýží, zamotám a zpevním dvěma párátky. Ořezy i špeku, salámu i okurek, do všechno do pekáčku + 3 nakrájená rajčata a do trouby s tím. Šťávu zahušťuji hladkou moukou ve troše vody. ;)

hodnocení

1x

Nevařím, nepeču, neporadím, neumím, jen vím, jak všechny ty dobrůtky spapat.

S láskou a chutí se napapat a nabumbat je taky umění - a vyjádření obdivu kuchaři/ce *pivo*

vyjádření obdivu kuchaři/ce

jasně, když někdo umí vařit, mě to chutná, musí být pochválen, doma i v restautracích

hodnocení

1x

Z vepřových řízků cokoliv.

1/ přírodní řízky - na orestované cibulce, sůl, pepř, poprášit moukou, dusit na té cibuli, opatrně podlévat.

2/ naplnit vejcem, okurkou, slaninou, cibullkou, zavinout - a jsou španělské ptáčky, jenomže z vepřového.

3/ nakrájet nadrobno a udělat jakoukoliv směs. Přidat cokoliv - zeleninu, koření - papriku, kari, křen, pórek, pokaždé to má jinou chuť.

4/ srbské plátky - zaprášit moukou, podusit na cibulce, přidat zel. lečo, trochu kečupu.

5/ plátky masa /sůl. pepř/ dát do máslem vymazaného pekáčku, na to kolečka cibule...a další vrstvy, podle toho, kolik toho máte. Pak zalít sladkou šlehačkou, dát péct, zpočátku přikryté, později posypat strouhaným tvrdým sýrem a odkryté dopéci.

6/ a co stejky? Se zelenými fazolkami, nebo s pepřovou omáčkou.

7/ dát smažit bramborákové těsto, na něj plátek masa, přikrýt další vrstvou těsta. Pomalu smažit z obou stran. A k tomu zelenina. A máte řízek Ondráš.

Prostě fantazii se meze nekladou. Z pěkného vepřového masa uděláte úplně všechno. Jenom zemlbábu ne! *smich* Jaga.

Teda @jedubabi, teď jsi mě dostala! *palec2* Jaga.

hodnocení

1x

z krkovice, jedl jsem naprosto na přírodno pečené jen tak v pekáči v troubě, byla tam vidět mozaika. Je to jednoduché a chutná to dobře. vypadá to jako "nahé maso"

hodnocení

0x

Vymastit pekáč, řízky osolit, opepřit, rozložit po dně, zaprášit paprikou a na to celé vylít lečo. Upéct

futra
hodnocení

0x
Dát do pekáčku ,osolit , zalít pivem a upéct.

hodnocení

0x

Roládky naplněné čímkoli a upečené nebo na šťávě.

prostromek
hodnocení

0x

Pokrájet na nudličky a dát do mísy.

Nasypat sůl, pepř, mletý kmín, papriku, trochu majoránky, nalít kečup, olej, hořčici, worčestr a vůbec co doma zrovna najdete ... (třeba i červené víno)

promíchat, nechat v lednici, kde to vydrží pár dní, a jenom podle potřeby si odebírat a na pánvičce nechat osmahnout.

Já si na pánvičku ještě přidávám nějaké čerstvé bylinky ze zahrady, co má právě sezónu (petrželka, kadeřávek, kopřivu, česnekové natě, nebo sibiřskou cibuli, dva lístky máty ...

Nebo máte v lednici otevřenou skleničku s nakládanou červenou paprikou, nebo chilli papričky --- dají se zužitkovat různé zbytky.

Jako že to smažíte i s kečupem? Jak se to jmenuje?
prostromek

Jojo, já jsem sama a když to udělám do mísy, aby se to rozleželo, tak mi směs vydrží třeba na 4 dny a k tomu jen brambory, rýži, chleba. Ono je možné do toho dát cokoliv, ale paní chtěla rychle, tak jsem nepsala už cibuli, kterou si tam já osobně přidávám, aby ji nemusela loupat.

----------------

Základ je asi takovýto, jedla jsem to na návštěvě v Dobřichově u Peček, tak tomu říkám Dobřichovský nálev na maso:

1 lžíce kečupu

1 lžíce hořčice

3 lžíce oleje

1 lžíce worčestru nebo grilovacího koření

1 lžíce solamylu

3 vejce

2 stroužky postrouhaného česneku (kdo nemusí, nedává)

-------------------------------------

Solamyl nedávám a ani ty 3 vejce nedávám, raději si je uvařím k snídani na hniličku.

Zkoušela jsem dávat ten Solamyl, ale nějak se mi to na pánev přichytávalo, tak jsem si recept změnila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]