Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těstoviny s houbami

Od: arwi® odpovědí: 14 změna:
Jaký máte nejoblíbenější recept na těstoviny s houbami a případně s kuřecím masem?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Houbový stroganov podle TOHOTO receptu. Jím to s těstovinou, rýže mi k tomu nějak nejede.

hodnocení

4x

Normálně těstoviny s houbami, ale plus přidávám ještě smetanu 20%.

Třeba zde, mé oblíbené toprecepty.

hodnocení

4x

Miluji a často dělávám: Na kousky kuřecí maso na pánev, na výpeku cibulku, zalít vodou ze špaget a přidat předem namočené houby, sojovku a provařit. Když mám, tak zahustím taveným sýrem, když ne, tak lžičkou škrobu ve smetaně. Na poslednín chvíli nastrouhám česnek a přidám bylinky. Na talíři posypu Goudou. :-D U Vienace s potravinami mají spousty omáček, ale nemám odvahu.

doplněno 26.05.25 10:37:

Špagety vařívala moje maminka a jako děti jsme se naučily jíst a chutnaly nám. Miluji je dodnes a dělávám je často. Vypadá to zvrhle, ale mám je ráda třeba s lečem. Také maso na zelenině, rozlítané ptáčky ať už z hovězího nebo vepřového a vlastně všude kam mohu přidat rajčata. Vnuk je zase miluje s dobrým olivoým olejem, česnekem a sýrem.

Škrob bych rozmíchal v troše vody, pak dal do těstovin.
Smetanu až nakonec, protože škrob se nemusí v mastnější (obsahuje tuk) smetaně dobře rozptýlit

prostromek
hodnocení

4x

Pokud bez omáčky, tak houby podusit jako na smaženici a smíchat s vařenými vrtulkami.

Lze různě oměňovat - tedy smíchat s orestovanými kuřecími nudličkami, nebo dát zapéci do trouby a zalít vajíčkem, nebo nahoru posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.

doplněno 26.05.25 14:58:

Letos již rostou houbičky a to májovky v čarodějných kruzích. Májovka je i léčivá. Zítra na ně jdu, budou na másle.

Jinak těstoviny, nebo i rýže jsou nejlepší z houbiček z lesa, ze směsi. Houbové rizoto znáte?

26.05.25 18:36
hodnocení

Ne
prostromek

Vyzkoušejte. Rýže s houbama je také fajn rychlovka.

prostromek

-------------------------------

Z jiného soudku - rychlé a dobré jsou těstoviny (třeba vřetena) s malou plechovkou tuňáka v oleji. Doplňuji nějakým čerstvým zeleninovým salátem.

zbozi.cz/...

hodnocení

Ano,s tuňákem jsem je nikdy neměla,ale určitě je to také dobrota.
U nás už rostou modráci *andel* Houbové rizoto miluji. A těstoviny s houbami dělám jen obyčejně - cibulku zesklovatět, přidat houby,až budou měkčí,tak osolit a opepřit, smíchat s těstovinami a vajíčko. Nebo prodat trochu smetany. Jak kdy mám chuť. Ale zaujal mě výše uvedený Stroganoff.

Klasické dušené houby - podmínka je na sádle - smíchat s bramborovými nočky.

hodnocení

S bramborovými nočky ,to je také dorý nápad.

bramburka
hodnocení

2x

Na zpenenou cibulku dam kousky sunky, pak zampiony, zaliju trochou vody a kdyz chci mit dobrou omacku, pridam zakysanou smetanu. Solit se moc nemusi, jen trochu opeprit.
Je to vyborna rychlovka, hlavne nekde na dovolene.

hodnocení

Děkuji vám všem za inspiraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]