Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám otázku ohledně kvašené zeleniny. Vím, že když nastrouhám zeleninu tak musím přidat 2% soli na hmotnost zeleniny samotné i vody co budu přidávat.
Jak je to ale, když mám mrkev podélně rozříznutou na 1/4 nebo na polovinu? Někdo říká že se u tohoto sůl počítá pouze na množství přidané vody, protože takováto zelenina nepustí moc vody, někdo říká že musím i tak hmotnost propočítat vzhledem k zelenině + vody,
Jak to děláte vy? Děkuji
Já dávám buď 2% soli na hmotnost zeleniny, to v případě, že zeleninu (hlavně zelí) pěchuju a ona sama pustí šťávu, nebo uvařím lák s 2% soli a zeleninu (květák, mrkev...) tím zaleju, zeleninu samotnou v tom případě nesolím.
Aby to bylo úplně jasné, tak 2% je 20g soli na 1l láku nebo 1kg zeleniny. Ten lák je jen voda se solí, nebo je možno to okořenit dle libosti. Zalévá se to samozřejmě studeným lákem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.