Čím je, že mě po ránu bolí lýtka a stehna? Je to hlavně po ránu. Není to přímo bolest, ale takový pocit po únavě. Mám to asi 4 měsíce. Asi před měsícem jsem "začal běhat", to znamená že jsem asi 3x se pokusil běhat na vzdálenosti 1-2km přerušovaně během 1-2 týdnů. Taky jezdím na kolem (dlouhodobě, ale přes zimu ne). Třeba poslední měsíc už jsem v letošním roce začal jezdit. Ale ty běhy a jízdy na to v podstatě nemají vliv. Není to bolest, že bych nemohl chodit a běhat, ale jako kdybych "jak mi míza proudí v žilách". Je to normální. Pozadí je, že v zimě jsem měl maximum váhy a pomaličku se to zase z 91 blíží k 85 a doufám i k 80.
Zda se, ze mas nedostatek horciku. Svalova zatez vyzaduje horcik. Kamaradka mela po plavani svalove krece ale po doplneni magnezia ji to preslo. Kazdopadne tim nic nezkazis. A vydrz, jsi na dobre ceste!
runner2
Ajaj zase všemocný hořčík. Kolik z těch, kteří začali užívat tablety hořčíku si nechali udělat krevní testy kde se prokázal jeho nedostatek. Pokud by tazatel napsal, že běhá 20km v horku, pak mozna. Ale beh 2km neni zatez kuli ktere by mel brat nejaky doplnek.
Ta zátěž je spíš do 2km - na nohou na kolem 20km pravidelně
emilky
bolest ve svalech a únava je něco jiného, než křeče v zátěži. Všemocný hořčík je marketingový tah, ale ten problém u Tebe je asi někde jinde. Běh 2km = 10 minut, možná 12 a 20km na kole je tak slabá hodinka volné jízdy. Tedy žádné OH ani MS. Problém bych spíš nechal na diagnostice u skutečného lékaře, může to být třeba špatným prokrvením končetin, nebo problém s odbouráváním k. máselné. Řešení problému určitě nebude v internetové diskuzi.
Měl jsem to taky.Praktická mi okamžitě napsala poukaz na neurologii a dostal jsem tam Pregabalin 75mg.Ale já mám 55let,nepoužívám MHD - chodím pěšky. nee.Běh jen když se mi chce venku čurat,tak rychle za strom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.