Dobrý den, před několika měsíci mi byla předepsána antikoncepce Calleto, ale tehdy jsem ji nezačala užívat, protože jsem ji nepotřebovala a bylo pro mě zbytečné antikoncepci brát, když nebyl důvod. Nyní mám přítele a chtěla bych ji začít brát kvůli ochraně při pohlavním styku. Ráda bych se zeptala. Je možné teď s užíváním začít i když mi nebyla předepsaná v aktuálním času? A kdy je nejvhodnější doba pro první tabletu, aby byla antikoncepce účinná co nejdříve? Je možné začít užívat první tabletku 2. den menstruace? A pokud ano, od kdy budu chráněná a je potřeba doplňková ochrana (např. kondom)? Děkuji za odpověď.
První tabletu vzít první den menses. V nouzi i druhý den. A hned vás nechrání. To kombinujte první měsíc. Určitě v plodných dnech ještě jinou metodu. Vy u toho nemáte příbalový leták?
před několika měsíci mi byla předepsána antikoncepce Calleto, ale tehdy jsem ji nezačala užívat, protože jsem ji nepotřebovala a bylo pro mě zbytečné antikoncepci brát, když nebyl důvod
Moji manželce byla taky předepsaná antikoncepce (na recept), ne ze zdravotních důvodu, ale kvůli nechtěnému otěhotnění. Prostě pan doktor prohlédne a předepíše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.