Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užívání antikoncepce

Od: ahojtadyja odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
před několika měsíci mi byla předepsána antikoncepce Calleto, ale tehdy jsem ji nezačala užívat, protože jsem ji nepotřebovala a bylo pro mě zbytečné antikoncepci brát, když nebyl důvod. Nyní mám přítele a chtěla bych ji začít brát kvůli ochraně při pohlavním styku.
Ráda bych se zeptala. Je možné teď s užíváním začít i když mi nebyla předepsaná v aktuálním času? A kdy je nejvhodnější doba pro první tabletu, aby byla antikoncepce účinná co nejdříve?
Je možné začít užívat první tabletku 2. den menstruace? A pokud ano, od kdy budu chráněná a je potřeba doplňková ochrana (např. kondom)?
Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

První tabletu vzít první den menses. V nouzi i druhý den. A hned vás nechrání. To kombinujte první měsíc. Určitě v plodných dnech ještě jinou metodu. Vy u toho nemáte příbalový leták?

Příbalové letáky jsou běžně na netu (info pro tazatelku, kdyby ho neměla).

hodnocení

0x

Minuta guglenia lekarna-bella.cz/...

hodnocení

0x

Může mi někdo vysvětlit, proč byla předepsána antikoncepce, když ne ze zdravotních důvodů? Kdyby ze zdravotních, tak to tazatelka napíše.

liska5

To může vysvětlit jen tazatelka, jestli se tenkrát zrovna s někým rozešla, nebo jí akné zmizelo díky sluníčku a změně stravy.

km

boban: vaši otázku vůbec nechápu. nepředepsisuje se přece jen ze zdravotních důvodů. ale možná žijete v polsku...

liska

km

před několika měsíci mi byla předepsána antikoncepce Calleto, ale tehdy jsem ji nezačala užívat, protože jsem ji nepotřebovala a bylo pro mě zbytečné antikoncepci brát, když nebyl důvod

Moji manželce byla taky předepsaná antikoncepce (na recept), ne ze zdravotních důvodu, ale kvůli nechtěnému otěhotnění.
Prostě pan doktor prohlédne a předepíše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]