Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavání dětí

Od: adriana odpovědí: 8 změna:
Zdravím, kdy je tak ideální začít učit dítě plavat? Dle vašich zkušeností
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, co nejdříve - sousedka chodila na placený kurz plavání matek s kojenci (i pod vodou) a prý super. Zdravím!

2024
hodnocení

2x

Čím dříve, tím lépe.

hodnocení

2x

Jako pečlivá babička jsem učila vnoučata plavat, když jim byly 3,5 a 5 let. V plaveckém bazénu, na hloubce. V rohu bazénu jsem si vytyčila v duchu trojúhelník s odvěsnami kolem 2 m a ten jsem učila vnoučata přeplavat. Po obvodu bazénu byla možnost se rukama chytit, jen šlo o to, překonat tu odvěsnu. Zpočátku jsem dělala záchranu. Nejprve děti nechtěly, bály se, ale když se nám to párkrát povedlo, měly z toho radost a začali jsme pilovat styl. Dneska oba plavou výborně.

Prostě se nebát, nenutit je násilím, ale pomalu a opatrně přidávat obtížnost. Nejlépe na hloubce, to nejsem krkavčí babka, ale tam , kde děti dosáhnou, se nikdy plavat nenaučí. Protože vědí, že budou mít dno jisté. Jaga.

doplněno 03.05.25 18:20:

Houby odvěsnu, překonat tu přeponu. Musím si zopakovat Pythagorovu větu.*smich* Jaga.

doplněno 04.05.25 08:48:

Bratranec, dnes ve věku přes 80 let, měl rodiče, kteří plavat neuměli. Tak se také nenaučil. Když nastoupil na vojnu a tam zjistili, že někteří kluci plavat neumí, naházeli je do bazénu a když se přihrabali k okraji, odstrkovali je bidlem zpět na hloubku. Bratranec, i když se časem na té vojně jakž takž plavat naučil, dodnes má ty zážitky před očima a koupání v přírodě ani v bazénu nevyhledává. ;) Spíš má trauma.

km
hodnocení

2x

čím dřív, tím líp. využít každou příležitost. umět plavat je životně důležité.

liska5
hodnocení

1x

Než půjde do školy. Ve 4 letech plavala moje sestra. To si jako o dost starší pamatuji, že plavala s námi. Nejdřív splývat, ponořit hlavu, dýchat do vody, s destičkou nebo jinými plavacími pomůckami. Ať ho to baví a vody se nebojí.

hodnocení

0x

Já si myslím, že není třeba spěchat s výukou plavání. Myslím si, že je dobré dítě s vodou seznamovat. Hra, stříkání, nadnášení rodičem, zjištění, že voda na obličeji není nic tak hrozného. Foukat brčkem, rty, nosem. Dítě věří vám, že ji nenecháte utopit, naučí se věřt vodě, že ji nezbije. Když bude po delší době ve větší hloubce, uvědomí si, že voda nadnáší. Je zajímavé, že většinu dětí naučí plavat cizí lité, ne rodič. ;) Mi dělá strašně zle pohled na mimina nebo batolata s hlavičkou ve vodě. Raději budu prcka hlídat, než se dívt, jak panikaří. Mám pocit, že malé nehlídané dítě, když spadne do hloubky a panikaří, nepomůže mu, že umí plavat. Já hlasuji pro plavání až tak v 7 letech.

id
Nesouhlas. Bude v první dětem, co umí plavat, pro smích a tím se víc blokne a vodu bude nenávidět. U nás prvňáčni chodí se školou plavat do bazénu, kde je nejmenší hloubka 1,20 cm.
K dotazu - jak začne chodit brát dítě do děckého bazénu do 40 cm hloubky, ať si hraje. Mají u nás spoustu hraček. Od kyblíků po vodní mlýny ard.
id
Pardon - v prví třídě ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]