Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
manžel je nechodící a v současné době je v LDN. Tam samozřejmě není dostatečná rehabilitace, prostě na to není čas. Jsou mi umožněny návštěvy rehabilitačního pracovníka v LDN v době návštěv. Vím že píši zmateně, ale manžel za 6 neděl příjde domů a ještě neumí sedět na posteli. Máte někdo zkušenosti s nechodícím pacientem prosím, napište. Předem děkuji Milada
Dobry den,
osobni zkusenost nemam, ale mam kamaradku, ktera pecuje o sveho nechodiciho manzela.
Kazdopadne byste se mela vcas informovat, jake existuji pomucky, ktere by vam usnadnily zivot.
Na vstavani z postele je napr. toto: hanksome.cz/...
Pokud by pacient padal z postele, je treba poridit i nejake zarazky nebo primo specielni nastavitelnou postel.
Informujte se, kde pujcuji rehabilitacni pomucky, napr. choditko. Nemusite si hned vsechno kupovat, nevite, co budete potrebovat. Za 6 tydnu muze muz udelat vyrazne pokoroky, pokud bude rehabilitovat.
Snazte se, vybavit domacnost tak, abyste nemusela shanet vsechno na posledni chvili - inkontinencni podlozky, WC sprcha, stolicka do sprchy atd.
Pokud by byl nepohyblivy, zazadejte si o pomoc pecovatelky (napr. pri ranni hygiene)
Ceka vas nelehke obdobi a drzim palce!
To je příliš málo informací...hlavně jak dlouho je ležící a zda je nějaká šance u něj ho aspoň trochu ho "rozchodit"?
Já bych doporučovala sehnat někoho, kdo pomůže s rehabilitací, příp. Vám názorně vysvětlí a ukáže, jak s ním máte cvičit, i za cenu toho, že to zaplatíte.
Pohledejte na YouTube, jsou tam různá instruktážní videa.
Já jsem zašla na sociální služby, aby mi pro maminku půjčili hrazdičku k posteli, aby se mohla nadzvednout a cvičit si paže. Dohodla jsem si, kdy budu potřebovat, aby mi některá jejich pečovatelka přišla pomoct s koupáním, resp. přesunem do vany. Pod postel a okolí jsem koupila čtverec měkkého linolea 4,5 x 4,5 m, protože běžné mytí a přebalování by poznamenalo parkety, taky jsem pořídila toaletní křeslo /nočník v sedačce/. Pečovatelky poradí i nějaké chvaty, abyste s pacientem hnula.
Dívala jsem se na stránky, které vložila rádkyně @prostromek. Pronájem postele od 1000 do 3000 měsíčně je docela dost. Na inzerátech se tato postel snadno koupí, nabízejí je lidé často. Strýc byl nechodící, zánovní zachovalou postel mu koupili, stála 5000 Kč. Když už jí nebylo třeba, lehce ji prodali dál, strýc nic neponičil. Bylo by to pro Vás lepší a levnější, než měsíčně platit za pronájem.
Rozcvičení domluvit s fyzioterapeutkou, která by docházela k vám domů. Ať se pán dá dohromady. Jaga.
Zdravím.S postelí zkušenost nemám.Manželka byla devět měsíců po LDN,pak jsem odešel z práce,nahlásil se na ÚP jako pečující a vzal si ji domů.Udělal si pečovatelský kurz a staral se.
Inv.vozík,dvě chodítka,dvě sedátka do vany,inkont.pleny,nepromokavý prostěradla...atd... jsem měl doma už nachystaný.Všechno zdarma na poukazy od doktorky.Za manželkou jsem chodil kdykoliv a u sester a sociální pracovnice jsem v poslední LDN dodělal školení.V LDN manželka chodit nechtěla,ale když jsem přijel,tak najednou to šlo - sice pomalu,ale šlo.Sestry koukali.Hlavně to chce čas a trpělivost.Nakonec tady byla ještě osm let po opuštění poslední LDN.
Ty dvě chodítka a inv.vozík nikdo zpět nechce ani zadarmo.Jednou to zdr.pojišťovna proplatila a hotovo.Když je potřeba,tak si LDN / DD ...nafasují znovu nové.
Držím pěsti ať Vám to dobře dopadne.
@mnd: Klobouk dolů za Vaše přesvědčení a empatii. Znám několik rodin, když se narodilo ne zcela zdravé děcko, muži to neustáli a následoval rozvod.
Asi jste při sňatku dobře poslouchal: "v dobrém i zlém." Měla jsem to podobně, ke konci manželova život to bylo až neúnosné. Ale také jsem se postarala , dokud to šlo. Asi to tak musí být. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.